Trpím depresiou?

Príspevok v téme: Trpím depresiou?
Daniela15

Dobrý deň. Potrebujem radu, nastúpila som na školský internát tento september. Moja spolubývajúca bola spolužiačka zo základnej školy, prvých pár týždňov som svoj stav úzkosti a plačlivosti pripisovala novým veciam, po mesiaci to nepomohlo a rozhodla som sa zájsť za výchovným poradcom, moc mi nepomohol. Na internáte ma presťahovali s iným dievčaťom prvý deň to bolo fajn ale teraz sa deje rovnaký kolotoč, mám chuť len plakať a ležať v posteli, neviem čo urobiť aby toto skončilo tieto dva mesiace sa veľmi trápim a neviem čo urobiť aby to prešlo alebo ako to eliminovať. Nemáte radu?

Daniela15

Antidepresiva sú pre mňa úplne posledná možnosť skôr som rozmýšľala nad návštevou psychológa ale rodičia mi to nechcú dovoliť a myslia si že mi nikto nevie pomôcť jednoducho si musím nájsť riešenie skúšala som aj rôzne krúžky a aktivity, žiaľ niečo iné musím nájsť, nechcem žiť takto ako žijem, ako jedna smutná nahnevaná kôpka nešťastia,nechcem ísť ani späť k rodičom mysleli by si že som to vzdala, chcem im ukázať, že to dokážem

Kontr0lor

Tomas12345 - Hej najlepšie je brať na všetko pochybné antidepresiva s neistými účinkami a radom nežiadúcich účinkov, kde možné zlepšenie môže byť kľudne placebo efekt :D Akurát tak cesta že sa už ani nepostaví z postele :)

Tomas12345

Ano, pravdepodobne depresiou trpíš. Je to pravdepodobne jednak kvoli zmene prostredie a jednak kvoli tomu ze si v novom prostredí kde si nevies najst ziadneho kamarata a cítis sa preto osamotená.

Riešením by bolo znova sa nastahovať k rodičom, alebo začať skúsiť brať antidepresíva, ktoré ty možno zaberú.

Daniela15

Škola je zhruba 40 km od domu ale cesta tam trva aj dve hodiny a minimálne tri krát prestúpiť treba, neviem povedať či by to bolo pre mňa lepšie ale asi nie ešte teraz keď bude zima.

Daniela15

Škola je zhruba 40 km od domu ale cesta tam trva aj dve hodiny a minimálne tri krát prestúpiť treba, neviem povedať či by to bolo pre mňa lepšie ale asi nie ešte teraz keď bude zima.

orol1

ako to suvisi so spolubyvajucou, s tou prvou bol problem? aj s druhou? mozno ta rapidna zmena - internat bol nejaky spustac, ked si to predtym nemala.