Chcem sa opytat. Moj brat rano tukol auto druhemu.Je to velmi jemnucky skrabanec, ale drahsie auto.Bola to spisat aj policia. Aky je trest pre vodica, pokuta a zaplatenie druhej strane???
Buchnute auto
Ešte by som doplnila že zo zákona musí nahlásiť poistnú udalosť 15 dní po jej vzniku ;)
Ak ma brat zaplatene PZP, tak nahlasenim na policiu a poistovnu jeho povinnosti skoncili. Policajti mu mozno daju pokutu. Brat mal odfotit skodu a poslat to na svoju poistovnu, aby si druhy ucastnik nenarokoval odrazu vymenu polovice auta.
V kazdom pripade tomuposkodenemu nema nic platit, staci sa mu slusne ospravedlnit a pozvat na kavu.
Ahoj, ja som uz mala dve taketo "nehody", raz s policiou, raz bez. Tiez si myslim, ze pokial nedostal pokutu tam, ze uz nedostane. Vypisali sme papiere, a odoslali do poistovni. A tym to pre mna haslo, skoda sa poskodenemu vyplatila z mojej poistky.
Co ale odporucam je mat fotodokumentaciu nehody, ale neviem ci uz na to nie neskoro. Ja som vzdy po vypisani papierov este pofotila obe auta tak, aby bolo jasne kde je co poskodene a aby na fotke bolo vidno datum a cas. Osobne som nemala zlu skusenost, ale moze sa stat, ze poskodeny o dva dni po poistnej udalosti niekde rozbije blatnik a hodi to na tvojho bracha.. preto je dobré mat poistku, za co je on realne zodpovedny. A tiez si myslim, ze par skrabancov na aute nevadi. Ludia to uz prehanaju a povysuju auta miesto prostriedkov na prepravu pomaly za clenov rodiny.
zatial dakujem
Nechapem preco sa ludia ondia za jeden malinky skrabanec :D my takych na aute mame habadej a ani to neni vidno, clovek sa snad lupou musi pozriet aby to videl.
Ja si myslim,ze ked nedostal pokutu na mieste, tak ju uz nedostane. Ale mozem sa mylit...
Co sa tyka skrabanca, tak to pojde vsetko z jeho poistky. On uz moze pokojne spavat. Tie motacky okolo si uz musi poskodeny absolvat sam.
Pravdebodobne bratovi zvysia pzp a to bude cele
Ako ja myslim ze to pojde z bratovej poistky, ale spytaj sa na tej porade mne tam ohladom aut dobre poradili
Skus sa spytat na porada.sk
Nikto nevie odpoved??????