Dobry den chcem sa spytat ci je tu niekto kto sa dostalzo silnych depresii sam bez pomoci lekarov a liekov. mam namysli realnu depresiu nie "smutok". popripade nejake rady dakujem...ale reci typu chod do prirody alebo depresia je len v tvojej hlavne nieje to skutone si nechajte dakujem
depresie
Ja som sa dostal velmi zvlastne a bez liekov z depresie spolu s dvomi babami. Oni mali tiez depky a velakrat sme sa rozpravali. Nic nas nebavilo, nikomu sa nechcelo zit, no a raz som niekde cital o hormonoch, ktore sa vylucuju pocas sexu - endorfin, oxytocin, serotonin a iba som to tak pred nimi spomenul. Na druhy den dosli za mnou, ze sa o tom spolu rozpravali a ze nas stejne nic nebavi, ze rano ledva vstaneme z postele, ze kazdy den myslime na samovrazdu, tak ze tym nic neriskujeme, ak to skusime ako poslednu moznost. Nebudem opisovat podrobnosti, ale uz po prvom sexe v trojke sme zbadali, ze to funguje. Tak sme to takto robili asi rok a zrazu nas vsetkych zacal bavit zivot, precitovali sme radost zo zivota a ostalo to, aj ked sme s tym skoncili. Ja teraz ak mam nahodou tazsie obdobie v zivote, tak si iba na to spomeniem, prezijem tie chvile v hlave a znova super fungujem. Strasne moc odporucam to vyskusat, ale myslim, ze by to fungovalo aj na niecom inom, nejakej cinnosti, ktora by cloveka strasne bavila a mala by na neho silny emocionalny vplyv. Toto treba parkrat zazit, ze telo vyluci hormony stastia a potom sa da s tym dalej zit. Je to akoby ste choremu telu dali antibiotika a ono sa vylieci.
Nie je hanba požiadať o pomoc :)
Začni diagnostikovať svoje sny.Častokrát nám podvedomie chce niečo povedať a naše vedomie to neberie vážne.Ak precitneš zo sna zapíš si hoci aj nepodstatnu kravinu.Aj myšlienky v hladine alfa sú na zamyslenie vtedy dostávame dobré rady z prvej ruky.(pri zaspávaní,alebo naopak pri prebúdzanì).Zo začiatku to môže byť len útržky,ale keď podvedomie zistí že si to zapisuješ ponúkne ti viacej.
Ale daaaa, staci zasadnut do Octavie 3 RS 2.0TSI s cipom... :D
sadboy123:
Depresia býva dôsledkom nahromadených, potlačovaných emócií , najmä smútku a bolesti (čím sú intenzívnejšie emócie v pozadí, tým je depresia silnejšia).. A účinne si poradiť s ňou dokážete jedine sám, ak sa im naučíte čeliť (uvedomovať si, prijímať a prejavovať svoje city). Bude to nepríjemné a bude si to vyžadovať disciplínu, ale výsledky sa dostavia.
Lieky človeka dopujú, ale príčinu neriešia, rovnako tak ako prechádzky a rôzne aktivity pomáhajú iba dočasnému odreagovaniu sa..