Ahojte. Vzdy som mávala psychicke problemy, depresie, panicke zachvaty, non stop stres.. no nikdy som nemala pocit ze si chcem ublížiť. Az dnes rano, ked som isla do prace, s placom som šoférovala a premyslala ake by to bolo keby havarujem, keby sa mi nieco stane...ze by som mala pokoj od vsetkeho a od vsetkych, konecne nejaky cas pre seba.... V praci mam toho vela, a hlavne teraz ma caka tazky pracovny vikend, a ja mam toho uz proste dost..mam kopec prezentácii. Neznasam byt stredobodom pozornosti, ked si chlapi zo mna utahuju a sleduju kazdy moj pohyb.... mam len dve moznosti, bud tam pojdem cez slzy strach stres alebo si nieco dnes / zajtta urobim a vyhnem sa tomu celému :(.
Chcem si ublížiť
(Ahojte. Vzdy som mávala psychicke problemy, depresie, panicke zachvaty, non stop stres.. no nikdy som nemala pocit ze si chcem ublížiť.)
A ten stres a panicke ataky mávas aj pri prezentácii alebo v období pred začatím prezentácie ? Ak áno, tak by bolo dobré :
a) začať brať dlhodobo lieky proti uzkosti - antidepresiva
b) mať pri sebe vždy nejaky liek proti uzkosti ako sú benzodiazepiny, ako napríklad lexaurín, a dať si ho vždy pred prezentáciou. Lexaurín je síce návykovy, ale pokial ho clovek užíva zcasu na cas tak je to v poriadku.
(ze by som mala pokoj od vsetkeho a od vsetkych, konecne nejaky cas pre seba.... )
Aký by si mala cas pre seba kebyže zomries pri havárii a nebudeš už viac vedieť o sebe ?
(V praci mam toho vela, a hlavne teraz ma caka tazky pracovny vikend, a ja mam toho uz proste dost..mam kopec prezentácii.
Neznasam byt stredobodom pozornosti, ked si chlapi zo mna utahuju a sleduju kazdy moj pohyb.... )
No a prečo si nenájdeš nejaku inu prácu v ktorej nebudeš musiet robit prezentácie ? Takých prác je totiž naprostá väčšina. Alebo prečo nezájdeš za svojim šéfom a nepožiadas ho ci by tvoju prezentáciu nemohol odprezentovať niekto iný za teba, alebo vlastne prečo musíš svoju prezentáciu odprezentovat pred kopou ludí ? Nestačilo by kebyže tvoju prezentaciu odprezentujuješ len pred tvojim šéfom medzi 4 očami ?
(mam len dve moznosti, bud tam pojdem cez slzy strach stres alebo si nieco dnes / zajtta urobim a vyhnem sa tomu celému :(. )
Mas ine moznosti. Bud si najdes inu prácu, alebo si to zariadis v práci tak aby si nemusela prezentovat.
Natália ti šiši???!!! napíš mi, to máš fakt ťažkú depku napíš na sk177@azet.sk pokecáme
Je obdivuhodne, ze napriek tomu, ze si vedela o tvojich problemoch, tak si sa dokopala k tomu, ze verejne vystupujes. Nezabi sa, bola by ta skoda :) jednoducho zmen pracu alebo zacni pofnikat, urcite si velmi sikovna a mudra baba, tvojou stratou by svet prisiel o vela! Neboj sa zmenit veci, hlavu hore, drzim palce :)