Je správne žiadať od priateľky aby sa niečoho vzdala?

Príspevok v téme: Je správne žiadať od priateľky aby sa niečoho vzdala?
Dausin11

Ahoj, len tak na začiatok poviem že to bude hrozne dlhé tak že koho takéto veci "nebavia" necc to zbytočne nečíta.
Som zasnúbený (som dosť mladý tak že to prišlo dosť nečakane) ale skrátka som si povedal že keď sme spolu už nejakú dobu tak prečo to nespraviť, keď sa s tým človekom cítim dobre.
Asi to znie že v tomto prípade možem požiadať o ruku hoci koho, no to je jedno
Mám priateľku, teda snúbenicu.
Zo začiatku nášho vzťahu bolo všetko fajn, bolo to už pár mesiacov a začala mi zhurta klamať alebo respektíve som začal odhalovať lži.
Začala mi klamať o tom kde je a s kým je, a keď som sa naštval lebo som sa dozvedel že klame tak zo mňa začala robiť idiota a vysvetlovať to a cítil som sa hrozne blbo.. nebolo to po prvý krát a skúsil som naozaj všetko. Hovorili sme spolu a vždy som sa spýtal či je ešte niečo čo by som mal vedieť no ona stále tvrdí že nie, no cca každý týždeň sa dozvedám nové veci.. niektoré sú až moc osobné tak to tu nebudem písať ale ide o to že jej už neverím čo je asi pochopiteľné.. nikdy som jej nezakazoval nič, chcel som aby bola free ale aby si našla aj čas na mňa lebo predsa len vzťahu sa treba venovať. Má pár kamarátok čo sa s nimi prestala nejak "stretávať" kvoli tomu že nám moc nefandili, skrátka si stále niečo našli, že prečo sa im nevenuje toľko a podobne. Vážne jej nedávam dovod klamať ale ako sa dá s takým človekom ďalej stýkať? Úprimne ani neviem komu sa nejak vyspovedať.
Skrátka stalo sa toľko vecí, nejdem zo seba robiť chudáka ale skrátka ani nejde len o tieto klamstvá ale aj veci ktoré robí a dokonca raz poslala mojmu kamarátovy svoje.. no.. dosť odvážne fotky a do teraz sa z toho vyhovára.. a keby to tu napíšem celé tak to asi nikdy neskončí ja len mám skrátka také divné pocity z toho že sa stále rozchádzame a dávame sa do kopy lebo neviem čo mám robiť rozmýšlal som nad pičovinami ako.. ja neviem vážne keď to poviem nahlas zniem ako decko ale skrátka občas sa to naozaj nedal vydržať.. nemám 15 ani nie som nejaké malé decko s depkami čo sa reže kvoli rozchode po 2 týždňoch ale skrátka ma to tak strašne ničí.. neviem či je to moja vina.. raz som jej povedal aby sa prestala ondiť s jej "kamarátkou" pretože o mne nehovorila moc pekné veci.. a mám na to vobec právo? Alebo vážne potrebujem psychiatra alebo nový vzťah alebo.. ja len nechcem zahodiť takú dlhú dobu čo sme spolu.. nechcem aby sa zmenila len.. ona dosť dobre vie že nech spravi hoci čo tak síce budem pár dní naštvaný ale potom k nej zas pribehnem.. viem že som idiot ale.. bože má tento príspevok vobec zmysel?

Huahauhahaha

Lol že chce žiť :D veď to je klasická ringla a s typkom pekne vy*ebava. Vám sa ľahko nech ju opustí hovorí ale keď sa niekto namota je koniec. Môžete mu hovoriť čo chcete ale rozhodne sa aj tak podľa jeho aktuálnych pocitov. Ja ti len želám aby ti to čo najskôr doplo.

cikiciki94

ahoj...a to pocas vztahu ti klamala? aj pocas vztahu poslala fotky tvojmu kamosovi? vsetko sa odohravalo pocas vztahu?
no a co sa tyka mna ja by som takejto zene verit vobec nevedela.... nevazi si ta nie je k tebe uprimna zaklame raz zaklame viac x a rob tak aby si sa potom cely zivot netrapil... beriem ze ste spolu dlho mate zazitky ale ak to ma byt tvoja buduca manzelka....hmmm
nie je ti vsetko uz len o zvyku? chod medzi ludi spoznavaj novych ludi a tak pride aj normalna zena tora si ta bude vazit a bude k tebe uprimna.... netreba hadzat vsetky do jedneho vreca...ja oosbne by som nevedela s takouto zenou fungovat kde nie je dovera respekt ucta...radsej sama ...

anezkagub

Toto nie je vzťah na furt, ja by som to vypustila úplne a žila si svoj život, raz nájdeš niekoho kto sa sám od seba vzdá vecí len aby bol s tebou :)

Okt

podla toho co pises, to dievca ma max 22 rokov, chce zit, uzivat si, byt obdivovana, vnutorne si nie je ista ci chce s tebou stravit cely zivot, takto o rok budes mat niekoho ineho

NeviemUz

Hra sa s tebou ako macka s mysou. Vies, niektorym ludom robí dobre, ked za nimi ini ludia doliezaju a dozaduju sa o odpustenie. Takto jej len zvysujes ego. Na svete je tolko báb, ktoré by si ta vazili a skutocne ta milovali. Bud silny a skonci to. Teraz ti to bude luto ale raz sa obzries spet a budes vdacny za to ze si to ukoncil. (Vlastna skusenost, dakujem za terajsieho priatela. Keby som nebola vtedy silna, stale by som chodila s byvalym a bola by som na tom psychicky zle).

netyla1

-dobre ti tu poradili! drž sa tých rád a uvidíš, že si nájdeš lepšie dievča, ktoré si ťa bude vážiť a ktorá bude vďačná za teba!-

krutichvost

Neveris si, poznaj svoju hodnotu a nenechaj tebou zamatat inymi. Ak to dokazes, pritiahnes si dievca, ktore si ta bude vazit, pretoze si budes vazit ty sa seba.

Dausin11

Nemusíte mi nadávať kvôli niečomu čo si sám uvedomujem, ja to chápem a všetko čo tu každý napísal viem, viem že nie som "svätý" čo som napísal aj ja.
Ide o to že (a teraz neklamem) ja som nikdy nespravil nič čo by jej ublížilo
Ale viem že si za to môžem sám a že už po prvých klamstvách som to mal ukončiť, skrátka som stále dúfal že sa niečo zmení, viem že som naívny ale v tých chvíľach si to neuvedomujem. Toť vše

Aliss

Akoze z akeho dovodu si sa s nou teda zasnubil?????? Prepac, ale za svoje sra*ky si mozes len ty sam. Nemoze dokonca za ne ani to tupelo, co si chces dobrovolne vziat za zenu. Ty si co? Novodoba Panna Maria, ci nejaky svatec, co sa ide teraz akoze ritualne popravit a obetovat pre niekoho? Vidis, ze to s nou nefunguje, ale aj napriek tomu s nou ostavas vo vztahu a este sa s nou aj zasnubis.....A prides tu vyplakavat, ze co mas chudacik robit. Ja ti poviem co mas robit. Zrus zasnuby, lebo si len dokasles zivot. Chod prec od chronickej klamarky a najdi si niekoho ineho. Bodka. Nic ine tu neexistuje. Tupelo ti bude nonstop klamat, lebo ty potrebujes padnut na usta a byt klamany. Keby si to nepotreboval, zdravy sedliacky rozum ti nedovoli byt s takou babou....