Som vydatá, po svadbe sme s mužom bývali u svokrovcov. Svokra sa ale ku mne správala ako k handre, denne na mňa kričala pre hlúposti, urážala ma a bola ku mne sprostá. Nadávala na mňa a na moju rodinu, hoci som sa snažila jej vo všetkom pomáhať. Všetko bolo podľa nej nanič. Mám epilepsiu a toto jej správanie mi v tehotenstve spôsobilo epileptické záchvaty. Veľmi mi ublížila a dnes mám k nej odpor.
Svokor je úplne super, je spravodlivý a dobrý človek. Žijú s nimi aj mužov brat so ženou.
Teraz už bývame sami, aj s dcérkou. Svokra sa samozrejme k malej tlačí a dokonca aj k nám domov. Problém je v tom, že ak sa blížia rodinné oslavy, kedy máme ísť ako rodina aj k nej, mám úplný odpor tam ísť, lebo svokru nechcem ani vidieť. Viem, že ostatní členovia rodiny, ktorí s ňou žijú za to nemôžu, no je to silnejšie ako ja. Manžel sa v tomto správa ako mŕtvy chrobák, nikdy matke predo mnou nepovedal aby s tým prestala a nebuzerovala ma za všetko.
Vie, že jeho matku za to všetko neznášam ale keď poviem, že k jeho rodičom nejdem odvrkne len rob čo chceš, ostaň doma sama a ide aj s malou.
Čo mám robiť? Neviem sa tváriť že sa nič nestalo a mrzí ma že manžel ma nechápe. Nechcem sa s mužom pre ňu hádať. Poraďte prosím