Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pukanie a šušťanie pri uchu po cvičení

Príspevok v téme: Pukanie a šušťanie pri uchu po cvičení
Jakkub

Dobrý deň prajem všetkým ktorí na toto klikli a prečítajú si to. Mám 21 rokov výšku cca 195cm štíhlej postavy. Dlhší čas asi rok pociťujem na lavej strane v krku pukanie alebo javy pobné šušťaniu. Ťahá sa to až k lav. uchu kde to tiež puká (pri tom uchu).po cvičení napríklad s lahšou váhou to cítiť tiež. Ale doktori mi povedali že môžem cvičiť. Niekedy ma v prácu bolí v dolnej časti hlavy alebo tam vzadu. Mám aj také že keď kráčam tak pri dopade nôh mi praská niečo v krku. Nezvykne to bolieť. Pred rokom som bol aj na MR krku alebo aj RTG vyšlo mi to čisté. Odvtedy ale ubehol rok a neviem čim to može byť spôsobené.celkovo mám HYPERMOBILITU a mne puká skoro všetko ale tento krk mi vadí najviac. Mám aj tetániu. Poradte mi niekto prosím budem veľmi rád

GOING

Chrbtica sa pri spaní natiahne a pri chodení gravitáciou sadá
a človek je o niečo nižší.
Vyskúšaj keď budeš cvičiť, visieť za ruky na hrazde opakovane tak 20-30s. a mierne rotovať a potom hompálať nohami vpred a vzad aby sa chrbtica uvoľnila (zväčšili sa medzistavcové priestory).
Či tvoje príznaky potom pri cvičení zoslabnú?

GOING

Pri tetánii sa mení aj kľudový svalový tonus a problémy môžu byť spôsobené zlou nervovou cirkuláciou z tetánie umocnenou spôsobenou/súvisiacou aj zo zmeny mech. vlastnosti svalov/tuhnutím svalov z tetánie.

Keď cvičíš, kontroluj si dobre/správne dýchanie a prestávky medzi cvikmi. Pomôž svalom k uvoľneniu tak, že po každej sérii si natiahni partiu ktorú cvičíš.(strečing)