Všeobecný lekár- preventívna prehliadka. Môže sa pýtať aj na gynekologickú?

Jaja15

Môže sa ťa pýtať na všetko...nevieš čo s čím môže súvisieť....Nová všeobecná lekárka sa ťa pýtala z dôvodu, ak si ešte nebola a máš po 18-tom roku tak by si mala ísť aj gynekológovi...Ak si poctivá a nemáš ťažkosti, tak nemusíš, ale ak si už mala pomer, tak choď aj na gyndu - kvôli cytológii(vie odhaliť onkologické ochorenie maternice). Bežne sa to lekár nepýta, ale si mladučká a máš novú doktorku, tak ťa chcela poslať na vyšetrenie na ktoré máš ako dievča/žena nárok. K záznamom od gynekológa sa nemá ako dostať, jedine že by nejaké ochorenie mohlo súvisieť aj s vyšetrením u gynekológa - napr.ak máš vysoký krvný tlak tak ťa moôže poslať gynekológovi skontrolovať hladinu hormónov, na nefrológiu - či to nie je z nadobličiek....

orchidejka

vyradila ma pediatricka z evidencie kvoli veku a detsky doktor to vobec neriesil, no a zaujima ma ci u vseobecaka je to to iste, alebo to naopak riesi a ci ma pravo alebo teda moznost nahliadnut do mojich zdravotnych gynekologickych zaznamov.

renata18

pri klasickej preventivnej to neriesi, aspon moj nie. akurat sa spyta ci chodim pravidelne a ked poviem, ze som este nebola ten rok tak mi povie, ze treba ist a to je vsetko. preco?