Problém s kolektívom na strednej

Príspevok v téme: Problém s kolektívom na strednej
Kkk3tfb

Ahojte, som prváčka na gympli a mám problem to tam vydržať. Na gympel som velmi nechcela ísť, pretože ma skôr lákala škola umeleckého charakteru. Ale ocitla som sa nakoniec tu. A mám pocit, že tu nezapadám, ani výzorom, štýlom obliekania, ale ani prioritami či názormi, záľubámi a často ostávam nepochopená. Vždy som mala gymplakov zaškatuľkovanych ako ľudí, ktorých prioritou bolo len a len učenie,jednotky. Ale keď som prišla na gympel, bolo to ešte horšie..spolužiaci sa medzi sebou bavia len o učive, škole a pre mňa povrchnych veciach a keď som sa snažila zmeniť tému na hlbšiu komunikaciu, ostali na mňa pozerať a ďalej pokračovali v plytkých debatách. Keď som chcela zájsť po škole so spolužiačkou na kávu a lepšie ju spoznať, dostala som jasnú odpoveď, že sa musí učiť, že nemá čas. A to nehovorím ani o vyplakavani kvôli dvojkam-trojkam. Na jednej strane to chápem, ocitla som sa medzi inteligentnými ľuďmi, ktorí chcú niečo dosiahnuť a v podstate som si to sama vybrala, ale absolútne to nezvládam, pretože cítim ako ma to vnútorné otupuje a nenapĺňa byť s ľuďmi, ktorych by som nazvala kockačmi. Nehovorím, že mne nezáleží na známkach a vedomostiach, ale nie je to pre mňa prioritou a nepotrebujem každú písomku napísať na 1*. Poradil by mi niekto čo s tým? Či mám prestúpiť alebo sa ísť poradiť s psychologičkou? Alebo...? Vopred ďakujem.

HahH

A zazitky zo skoly. On nechapal ze o com rozpravam. Ze on take nemal a celkovo na mna pozeral jak na blbca. A to preto lebo na gympli su len sami slusni kockaci co nic ine nerobia len si rataju jednotky. Nehovorim ze je vyhra mat v triede/skole rozne pripady ludi ale aspon sa nenudis pretoze na gympli sa tie deti ani nechovaju ako tinedzeri. Ak mas viac umelecku dusu, prestup na inu skolu. Tvoj kolektiv sa nezmeni

HahH

Inac ja som sa po skonceni strednej stretla s byvalym spoluziakom zo zakladky. V podstate tie 4 roky sme sa nevideli. Ja som chodila na strednu odbornu takzvamu hnojarinu a on na gympel. No a ked som mu zacala rozpravat prihody a