Problém s kolektívom na strednej

Príspevok v téme: Problém s kolektívom na strednej
Kkk3tfb

Ahojte, som prváčka na gympli a mám problem to tam vydržať. Na gympel som velmi nechcela ísť, pretože ma skôr lákala škola umeleckého charakteru. Ale ocitla som sa nakoniec tu. A mám pocit, že tu nezapadám, ani výzorom, štýlom obliekania, ale ani prioritami či názormi, záľubámi a často ostávam nepochopená. Vždy som mala gymplakov zaškatuľkovanych ako ľudí, ktorých prioritou bolo len a len učenie,jednotky. Ale keď som prišla na gympel, bolo to ešte horšie..spolužiaci sa medzi sebou bavia len o učive, škole a pre mňa povrchnych veciach a keď som sa snažila zmeniť tému na hlbšiu komunikaciu, ostali na mňa pozerať a ďalej pokračovali v plytkých debatách. Keď som chcela zájsť po škole so spolužiačkou na kávu a lepšie ju spoznať, dostala som jasnú odpoveď, že sa musí učiť, že nemá čas. A to nehovorím ani o vyplakavani kvôli dvojkam-trojkam. Na jednej strane to chápem, ocitla som sa medzi inteligentnými ľuďmi, ktorí chcú niečo dosiahnuť a v podstate som si to sama vybrala, ale absolútne to nezvládam, pretože cítim ako ma to vnútorné otupuje a nenapĺňa byť s ľuďmi, ktorych by som nazvala kockačmi. Nehovorím, že mne nezáleží na známkach a vedomostiach, ale nie je to pre mňa prioritou a nepotrebujem každú písomku napísať na 1*. Poradil by mi niekto čo s tým? Či mám prestúpiť alebo sa ísť poradiť s psychologičkou? Alebo...? Vopred ďakujem.

uuleuskauu

Tych skutocne talentovanych na ucenie tam zase az tak vela nie je, ale tvrdou drinou dosiahnu aj titul z VS a v konecnom dosledku im to napriek jedinej nevyhode, ktorou bola zahodená puberta (puberta bez frajerov, diskoték, fajcenia, pitia a drog) da do zivota potom uz len same vyhody a nemusia otrocit v p r i m i t i v n yc h i n t r i g a n s k yc h kolektivoch vo fabrikách, kam ale casto zabludia h l u p a c i a l e n i v c i, ktori sa ucit nechceli, no najde sa tam aj zopar nestastníkov, ktori napriek obrovskemu talentu na ucenie maju chudobnych rodicov a takto si popri externom studiu privyrabaju - takymito robotami - ich sikovnost a talent na ucenie
h l u p y m pracovnikom biju do oci, i n t r i g u j u proti nim najhorsí, preto casto dostavaju nespravodlive vyhadzovy - preto ich oznacujem za nestastnikov. Ked teda nie si zrovna z totalne chudobnej a problemovej rodiny, sice s talentom, ale bez penazi, tak sa vykasli na diskoteky a kavickovanie a naozaj sa radsej uc, váz si, ze mas rodicov, ktori ti vedia zaplatit DENNE STUDIUM, lebo nie kazdy ma takych.

uuleuskauu

Sice sa ti nebude pacit, co ti napisem, ale bud rada, ze tam chodia slusni ludia z dobrych rodin a ze ta tam nikto nesikanuje, lebo na ucnovke by bola úrazová chirurgia tvoj druhý domov, tak to snad nechces a väcsina spoluziacok odtial by potom skoncila v p r i m i t i v n y c h robotách vo fabrikách za minimum, kde ked sa sef pride opytat, kto pride v sobotu do roboty (dobrovolne), tak sa mu vysmeju do tváre, ze vsak sa idu v piatok o z r a t na diskoteku a v sobotu treba dospat, ha, ha.... Diskoteky nie su vsetko a ani kavicky. Normalne sa tes, ze mas inteilgentnych spoluziakov, ktori na sebe makaju. Prevazna väcsina z nich kvoli prísnej vychove rodicov (tu ide prevazne o inteligencne priemernych jedincov, ktorych by rodicia zabili, keby nedoniesli ciste jednotky - to sú tí vystresovaní, co revú za kazdú dvojku, ich známky sú tvrdo vyplakané a vydreté, lebo nemajú talent).

Marian Jakubcik

Kkk3tfb jasne ze nemali na vyber. Ja som ich otec a spolu s manzelkou sme im vybrali skoly. Vysvetlite mi prosim vas ako si dieta vie samo vybrat to co je pre neho dobre? Dieta ma posluchat svojich rodicov! Moje dcery nechodili po diskotekach a po kavickach ako autorka a dnes su z nich vystudovaní ludia. Ked neposluchali dostali a kolko krat aj bez jedla a vdaka tomu su dnes tam kde su. Som za tvrdu vychovu.

Kkk3tfb

Marian Jakubčik pardon, ale takto keď sa správate a vyjadrujete k cudziemu (áno) decku na fóre a potom k tomu pripišete, že ste kresťan, tak si neviem predstaviť ako sa spravate v skutočnosti a myslím si, že dcéry nemali na výber a o ich šťastí by som radšej na vašom mieste nerozprávali za nich..

LogikaNepusti

Ja som stvrtacka na gympli a je to tam presne ako opisujes :) 90% ziakov tam vyplakava ked dostane dvojku, pritom dobre vedia, ze dnes okrem farmacie a mediciny ta bez prijmacok zoberu skoro na kazdu skolu. Ja viem kam smerujem a viem ze sa na znamky budu divat iba z dvoch predmetov a preto z nich sa snazim najviac. Urcite neplacem ak dostanem trojku z dejepisu, lebo mam pred sebou pol roka aby som si to opravila ak budem chciet.
Tiez sa spoluziaci rozpravaju len o uceni, dokonca sa ucia aj v noci a na druhy den nejdu do skoly lebo sa nestihli doucit par viet :) a potom sa stazuju ze robia absencne skusky ked tolko vymeskali. Preto ja tam kamaratky ani nemam, fakt neviem co by som si s nimi povedala. Je dobré venovat sa v skole ale nemoze sa vsetko prehnat. Treba si najst cas aj na svoj zivot a zit. Radim ti pocuvaj na hodinach a snaz sa to pochopit. To je moja taktika a potom mam ucenia menej. A neboj sa, v tretom a stvrtom rocniku ti vela predmetov odpadne, v podstate v stvrtaku budes mat 4 predmety + druhy jazyk a telesnu. Kazdy hovori ze je to najtazsi rocnik a bla bla ale nie je. Tie predmety si vyberies lebo ta aspon trocha bavia alebo im rozumies a nebude to tazke. Vydrž to a uvidis ze to bude dobré. Kdesi som pocula ze clovek, ktory sa sice neuci najlepsie, ale vie, kam smeruje tak to dotiahne dalej ako ten co sa uci na same jednotky ale v podstate ani neviem kam chce ist.
Priklad: moja spoluziacka mala od prvaku same jeenotky na vysvedceni, vzdy, chcela ist na medicinu, cize dat si predmety chemiu a biologiu, ale zlakla sa tej skoly ze to nezvladne, tak si dala dejepis a obcianksu. A teraz nevie kam pojde. No k čomu to je celé to učenie sa na jednotky ked si ten clovek ani neverí?

Marian Jakubcik

Toto milujem ked si 15 rocne decko chce samo vybrat skolu. Ved o zivote nic nevies. Ako si mozes vediet vybrat skolu? Tvoji rodicia vedia najlepsie co je pre teba dobre, tak drz hubu a uc sa! Ber si priklad z tvojich spoluziacok, ktore si ucia a nezaujimaju sa o kavocky, ale makaju na sebe. Si este soplave decko a kavicky ta nemaju co zaujimat. Ja mam 3 dcery a kazda ma vysoku skolu a krestansku vychovu!! A su stastne.

Kkk3tfb

Áno viem, že prestúpiť ešte môžem, ale škola na kt. som chcela ísť je dosť ďaleko a už sa tam nedajú poriešiť normálne intraky. A taktiež moji rodičia nie sú moc nadšení, že chcem ísť na taku školu..lenže už som si aj povedala, že je to môj život a moje šťastie a tu šťastná absolútne nie som, ale fakt netuším čo robiť.

Matyo

Tie decká, ktoré tak veľmi riešia známky sú častokrát aj pod tlakom svojich rodičov. Možno by si po škole aj niekam vyrazili, ale doma by dostali vynadané, tak radšej idú rovno domov bifľovať sa na ďalší deň. Ty môžeš byť rada, že pod takým tlakom nie si, asi máš lepších rodičov ako oni. Zo svojej skúsenosti ti môžem povedať, že v budúcnosti nikto nebude riešiť známky na strednej škole alebo gymnáziu rovnako tak ani známky z VŠ. Každého (zamestnávaľa) dnes zaujíma čo vieš a v čom si dobrý/á a nie to čo si sa nabifľoval na gympli...

0v4cka

tiez som.bol na gympli ale nic take si nepametam
normalne sa tam fetovalo ako o zavod. zopar ludi tam bolo co sa ucili jak divi ale nebola to ani polovica

Jolana272502

vies, ked si tam ani nechcela ist, tak nemozes chciet aby sa ti tam pacilo...mala si ist hned na skolu, ktora ta bude bavit a byt tebou to cim skor aj riesim...este by sa prestup dal nejako spravit..