Zdravím, všetkých Vás, čo čítate môj príspevok prosím o radu. Som druháčka na strednej škole. Už od začiatku septembra som si začala všímať, že moji spolužiaci na mňa pozerajú a veľmi sa smejú. Najprv som si povedala, že možno si len myslím, že ide o mňa. Moji blízki a kamaráti mi hovoria, že nepatrím k najškaredším, tak som nevedela prečo. Ale trvá to už druhý mesiac..neustále posmešky na môj účet. Stačí, že okolo nich prejdem alebo len cez hodinu niečo poviem, tak už si začnú šuškať a hneď veľké záchvaty smiechu a pohľady na mňa. Na základnej som si zažila šikanu a pamätám si všetko. Ako sa to začalo a ako to pokračovalo. Tu to začína tiež a neviem ako si s tým poradiť. Prosím, poraďte mi.
Začínajúca šikana
Choď sa ich spýtať na čom sa tak dobre smejú, hneď im zmrazí úsmev ak ohovárajú naozaj teba :) Trochu odvážne ale ty im tú odvahu musíš ukázať, že nie si ľahký terč.
vsimaj si, ako sa spravaju druhi a ber si od nich ponaucenie. vies si predstavit, ze by boli vsetci takito paranoidni ako ty?
je to len v tvojej hlave. nikoho nepodozrievaj, usmievaj sa, mysli pozitivne.
Nepôsobíš divne ? Teda, nie si až príliš tichá, nepriebojná ? Alebo pohyby, chôdza, okay ?
Váha, postava... Nemáš veľký alebo široký nos ?
Strojček na zuboch. Ak nie, tak neviem.
Možno o tebe niekto niečo šíri.
Krivý nos? :D Vôbec neviem čomu sa môžu smiať, ale viem, že keby sa pozreli do zrkadla, možno by to prestalo.
a na čom konkrétne sa smejú, ako sa obliekaš, alebo ako máš krivý nos, alebo etc.?