Oslabená imunita zo stresu, z depresií

Príspevok v téme: Oslabená imunita zo stresu, z depresií
Slonica18

Ahoj, hľadám radu, pomoc.
Som 23ročná baba, 173cm, 63kg. Od malička ma trápia choroby - môj chorobopis je naozaj obšírny (od pravidelných angín, cez astmu, alergie či dokonca purpúru nôh). Samozrejme, že liečba jednotlivých chorôb odmalička oslabovala moju imunitu a bola som na choroby náchylnejšia ako ostatné deti. Aj napriek snahe otužovať sa či s narastajúcim vekom zlepšenie stravovania sa a pod. A situácia sa zlepšovala.
V súčasnej dobe však prechádzam komplikovaným životným obdobím. Trpím depresiami, z ktorých žijem v neustálom strese. Na zozname problémov je hneď niekoľko príčin, ale tým vás nebudem zaťažovať. Situácia sa však zhoršuje nie len po psychickej stránke, ale taktiež po fyzickej. Za posledné 4 mesiace som už tretíkrát na antibiotikách. Stačí mi jediná úzkosť spôsobená depresiou a cítim, ako ma začína škrabať v hrdle - za dva dni sa z toho ukáže angína. Snažím sa antibiotikám vyhnúť, ale časom sa stav vždy zhorší a nakoniec nie je inej cesty. A prekonávaná choroba ma opäť privádza do stresu, lebo nie som kvôli nej schopná vykonávať prácu a školu. Je to začarovaný kruh.
Môj problém je, že neviem, čo s tým robiť. Cítim ako slabnem ako fyzicky, tak psychicky. Premýšľam nad vyhľadaním psychologickej pomoci, ale nemám predstavu, koľko také vyšetrenia môžu stáť. A nenachádzam sa ani v úplne dobrej finančnej situácii, aby som si nejaké drahšie sedenia mohla dovoliť. Navyše sa veľmi bojím rozprávať sa o problémoch s ľuďmi - toto je vlastne moje prvé vyrozprávanie sa.
Zažil niekto z vás podobnú situáciu? Viete ako ju riešiť? Prípadne nejaké rady na pomoc z čadčanského prípadne žilinského okresu?

jjoe

Predpokladám, že máš 18 rokov, si mladá. Preto ak ťa trápia psychické problémy treba ísť za psychológom, minimálne. Lekárka by ti mohla nejakého odporučiť. samozrejme treba liečiť aj telo, antibiotiká, čaje... Netreba sa hambiť za to, že máš takéto problémy, väčšina ľudí ma psychické problémy, mnohí to riešia agresiou , alkoholom (muži). Len smelo pracuj na sebe aj s pomocou odborníkov. :)

Lion44545

Riesis kktiny. Tymi ATB liecis co ? Zameraj sa na to a ries len to. Samozrejme ak mas v tele nejaku infekciu, ktora oslabuje IS tak sa citis fyzicky aj psych. nahovno. Ries len tu infekciu a ked ju poriesis tak mas po probleme :)