Boli sme super sestry ktore si vzdy pomahali aj ked sme mali deti male ,vzdy sme drzali spolu a rozumeli si.
Raz ma ale sestry oklamali a za mojim chrbtom si rozdelili pozemky po rodicoch a mna surovo vysankovali zo zahrad ktore sme predtym uzivali spolocne a mne povedali ze tam uz pre mna nie je dostatok miesta a ze mam ist inde uzivat zahradu do takeho najhorsieho pozemku do kopcov ..
Ja som sa vtedy strasne nahnevala a strasne ma to sklamalo vlastne ma asi ani tak netrapili tie pozemky ale to ako to mohli urobit , totiz ja by som to svedomie nemala im tak ublizit
Tak som bola z toho sklamana ze som nemala chut sa s nimi uz ani bavit a s jednou so sestier ktorej sme surodenci darovali aj rodicovsky dom , som sa pohadala.
Uzavrela som sa do seba s tym sklamanim lebo potom som este ja ostala ta najhorsia ze som si dovolila sa ozvat a nahnevat ....
Uz je to nejaky rok co spolu vlastne poriadne ani nekomunikujeme ...
Chcem sa spytat ci sa vam nieco podobne stalo a ci sa to dalo po case do poriadku alebo uz nikdy
Lebo mi to je uz teraz vsetko aj luto ...cas to vo mne trochu preliecil a mam uz trosku iny pohlad na to ...
UDOBRENIE DOSPELYCH SURODENCOV
Cas vyriesi vela, to je pravda. Hlavne si poloz otazku, ci mas dostatok majetku pre seba, ci mas tolko, kolko ti staci, aby si netrela biedu, nechodila ako bezdomovec po ulici, nezobrala a nepreplakavala cele noci, ze nemas co detom dat do ust, a tak? Ked si na tuto otazku odpovies, ze si spokojna s tym, co mas, tvoja praca ta uzivi, mas kde byvat, tvoje deti nehladuju a maju, co treba a ty tiez, tak nie je dovod handrkovat sa o dedicstvo a skakat si do vlasov. Nech by aj tvoje sestry mali viac a mali lepsie, no a? Mas, kolko potrebujes a kolko ti staci? Ked ano, tak nech ta tesi aspon to a nechaj ich, ked su lakome, nech maju, co maju, lebo hovori sa, ze bozie mlyny melu pomaly, ale isto, teda kto nieco zle urobil, tomu sa osud pomstí a ty sa nemusís, osud sa postara, uvidis a ked nie hned, tak neskor, po rokoch urcite uz ano, ze im napriklad vyhori dom, ukradnu auto, utrpia skody na majetku, ktory necestnym sposobom ziskali a karta sa obrati, budu zavidiet raz ony tebe, ze ty si v lepsom a ony v horsom, ale to moze trvat roky. Mozes sa pokusit o zmierenie, ospravedlnis sa im, ze si vtedy tak vybuchla, ze to bol naval emocii, ktory si v danej chvili nezvladla. Mohlo by to urovnat vase vztahy. Aspon to skusit. Urobit hrubu ciaru za vsetkym a viac uz o tom nediskutovat, o tych zlych veciach z minulosti. Nechat temu rozdelenia dedicstva zapadnut prachom.
Potakrv - neviem preco by sa ona mala ospravedlnovat a udobrovat sa . Oni by sa mali udobrit s nou , poziadat ju o prepacenie a dat jej a jej detom co jej podla spravodlivosti patri Lenze to sa nikdy nestane ked boli schopne jej takto ublizit..... ale ich deti si tu karmu zoberu a doplatia na to
A samozrejme su veci ktoré chceme ale aj cez velku snahu nedokazeme prekusnut odpustit.Vtedy sa treba zmieriť z osudom ako prvé.Dakovat Bohu ,ze nam ukázal kde sme nedokonalý a mame rezervy lebo len tak sa nam deje ako si zaslúžime a len tak nám bude odpustené ako i my odpúšťame svojim vynníkom.
Vzťah súrodenecký je velmi vážna vec.V kratkosti
Boli ste poslany tu dolu aby ste si nasili k sebe cestu nech to stoji čokolvek.Su veci medzi nebom a zemou ,ale niektore sa daju realizovat iba na zemi .Nepozname dna ani hodiny kedy vyprsi nas cas za ktorý sme to mali zrealizovat.Mozno ste sa tam hore dohodli,ze v tomto zivote sa mas naucit odpúšťať a tvoje sestry ti povedali:Vies co ideme s tebou ako tvoje sestry ublizime ti tým ako ta pripravime o dedicstvo a je len na tebe ako sa s tym vysporiadas a ci nám odpustíš.
Je to bezna vec a ten kto povie ,ze ma dobre vztahy asi este nededil....
Rozoberat to hore dolu z prava do lava od spodu povrch je vzdy zbytocne lebo vacsinou sa ludia este viacej odcudzia.
Vztahy je jedna z najdôležitejších veci v nasom zivote!Teraz to viznie asi cudne ale poviem ti jedno:Clovek nemôze mat dlhodobo narusene vztahy a zaroven byt zdravý !To je alfa a omega zivota.Jednoducho a nato musi clobvek prist sam mozes sa modlit od rana do vecera ak si chora ak mas narusene vztahy a prechovavas ty alebo niekto voci tebe zast zlost nemoze prist uzdravenie.Teraz ta nestrasim len konstatujem.Ludia sa stazuju ze su chorí a ....ale pritom maju nastrbene vztahy v rodine.
Dobre k veci...co mas robiť?
V prvomrade odpustit samozrejme.To vies.
Dalej poviem to sedliacky zabi dve svine zober celu zabijacku sestram a daj vztahy doporiadku.
Ci som vtipkoval alebo myslel vazne si urob zaver sama...ale alfu a omegu to nijak nezmení .
Som na tom podobne o vsetko ma oklamali a obrali a ked som sa ozval este som ostal najhorsi a bavia sa so mnou len cez zuby a uz sme sa nikdy neudobrili . Presne viem ako sa citis
V rodine si ludia dokazu najviac doublizovat
Ked mi umreli rodicia a bolo dedicske konanie a videl som, ako sa pri citani zavete zacinaju moji 4 surodenci hadat, tak som hned povedal, ze sa vzdavam svojho podielu, lebo sa nemienim znizit na uroven cloveka, ktory sa hada kvoli majetku, na ktory nedrel mozolami. Oni si to uvedomili, ale som neustupil a trval, ze nic nechcem, som zdravy, schopny, zarobim si sam. Oni sa hadaju nadalej medzi sebou, ale so.mnou nie. My Slovaci sme taky nenazrati, s tym.nic neurobis...
Je neskutocne smutne ze rodicia v laske splodia deti a tieto deti ktore su vlastne jedna krv navzajom nie ze spolu nevychadzaju dobre ale dokazu sa oklamat a keby len.Toto co sa tebe stalo nie je vobec vynimocne skor naopak.Vacsinou je medzi surodencami boj a nie len o materialne statky.Ty si prezila svoj pribeh a takychto pribehov je ajajaaaaj! Preto ma neskutocne zaraza ten rozpor: laska rodicov a plodenie deti a potom vztahy medzi tymito surodencami ktore byvaju najhorsie vobec zo vsetkych vztahov medzi ludmi.