Stale sa trasiem

Príspevok v téme: Stale sa trasiem
Lolipop22

Ahojte, prosim vas som z toho uz zufala, moja traslavost mi nici kazdy jeden den, neviem co mam robit. Neustale sa trasiem, aj ked sa sprchujem aj ked hocico robim, citim chvenie a ruky nohy sa mi velmi trasu aj ked ma nic necaka, nehovoriac o tom, ked mam nieco vybavit alebo nieco tazsie ma taka, vtedy je to aj velmi vidiet a do toho busenie srdca, tep aj 120 a viac, v poslednych mesiacoch mi zacalo aj tazsie dychanie, teda dycham, ale tak z hlboka mi ide velmi tazko. Snazim sa vselijako, ale nejde mi to, hovorim si cokolvek, chodievam sa prejst, ale nepomaha mi nic a strasne mi to nici a komplikuje zivot. Neverim si a nemam sebavedomie. Kam ist, co robit? Dakujem.

GOING

Áno rozumiem. Trvalo to dlho čo si denne prežívala.

Predpokladal som správne na základe toho čo si skôr opísala. Pre pochopenie uvediem prípad z praxe:
Podobný prípad som riešil u znásilnej mladej ženy (18r). Vždy keď si na to spomenula odpadla (psychotrauma) jej postoj k prežitej situácii (citila sa stále ako obeť aj v prítomnosti) . U teba je to strach zakotvený v podvedomí, čo urobíš /urobila si v minulosti bolo zo zásady vyhodnotené ako zle za účelom poníženia/šikany . Máš to zakotvené v podvedomí/pamäti. Psychiater spomínanej predpísal lieky, ktoré čiastočne pomohli ale bolo jej z nich zle. Stav u nej stále pretrvával a pri zhoršení stavu lekár zvyšoval dávky liekov.

Ja si myslím, že by Ti pomohla alternatíva s klasickou medicínou, najlepšie psychiater, ktorý robí aj hypnózu. Myslím, že v Trnave je výborný. Musí to byť skúsený odborník, ktorý vie zistiť aj citlivosť/povahu človeka čo má veľký význam ako ďalej spomeniem. U hore uvedenej osoby to bola vysoká pyšnosť z jej fyzickej krásy a bez odbornej pomoci sa nevedela zmieriť z minulosťou/udalosťou/odpustiť deviantovi.

Existujú aj iné techniky ako hypnóza u ktorej môže byť potrebných viacej sedení lebo nie každý je rovnako hypnobilný . Existujú napr. impulzné techniky mazania konkrétnej nespracovanej negatívnej emócie podvedomia/pamäti a pod. .

U hore uvedenej to bolo odpadnutie u teba je to tras keď Ťa čaká úloha/práca ako následok z prežitého.

Je to riešiteľné spôsobom, ktorý som napísal.

Lolipop22

Praveze nie som si ista presnou pricinou, ale myslim, ze to bol hlavne moj vztah 6 rocny, kde som bola stale od zaciatku ponizovana a vsetky okolnosti situacie, do toho aj na zaciatku jeho byvala robila problemy, on si ma nezastaval a tak, strasne tam bolo toho vela. Ani predtym som nemala sebavedomie, ale teraz uz vobec a do toho aj ten tras a vsetko. A tiez kvoli tomu neviem zotrvat v ziadnej praci, mala som tolko moznosti a vzdy som vydrzala najviac mesiac, potom obrovsky balvan zo srdca, lebo som sa denno denne triasla ked som tam mala ist a co ma caka.

GOING

Keď sa to spustilo nezažila si vtedy alebo pred tým mesiac-dva niečo stresujúce/nespracovaná prežitá emócia ?

Ide o to či je príčina týchto prejavov je vonkajšia, vnútorná alebo kombinovaná keď to spúšťajú/zosilňujú vonkajšie podnety/situácie.

Omen

Najskôr zájdi k obvodnému, ktorý ti spraví odbery. Ak nezistí dg., pošle ťa k neurológovi... Sprav tak čo najskôr.