Aká je príčina/ny zmeny tvrdosti vody ?
Prečo je rozdiel v množstve usadeného vodného kameňa pri varení rovnakej vody a rovnakého objemu vody v nerezovej elektrickej kanvici a nerezovom hrnci na plynovom sporáku ?
A tie také čierne lesklé kamienky, čo nám spadli zhora na breh rieky a čo sme si s nimi robili dve hodinky potom žabky, tak to sú zas čo za kamene? A prečo padajú kamene z neba na zem? Aby sme si mali s čím robiť žabky? Dobre skáču, dobre. Dúfam, že aj zajtra spadnú nejaké ďalšie šutre.
V el.kanvici (podla toho aka zasa je) ale v nej sa uvari rychlejsie ako na plyne. Je rozdiel. V el kanvici je ten pohyb molekul rychlejsi a aj vacej vodneho kamena.
hádaj hádaj hadači jak je našej kači...
Pag
teplota má vplyv na všetko.
Myslím si, že za predpokladu že na plyne stúpa rýchlejšie teplota vody ako v el. kanvici a znamená to aj rýchlejšie reakcie. Preto si myslím, že
viac sa usádza vodný kameň v hrnci na sporáku.
Pretože tam sú najskôr iné podmienky pre uvoľňovanie molekúl uhličitanu vápenatého, iné teploty, iný zrýchlený pohyb molekúl vody a samozrejme že aj iné ampére.
Žiadny rozdiel tam nie je, len kanvicu nečistíš po každom uvarení vody, takže tam vidíš ako sa to hromadí.
Vodní kámen a zdravý vody není stejná téma.
Lebo máš asi problém s pamäťou! Nezakladaj tie isté témy prosím.