Ako zohriata voda je po zovretí zdravšia ?
Je zdravšia voda zohrievaná v elektrickej kanvici alebo na plynovom šporáku?
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Bohatier
aj v Afrike sterilizujú vodu na priamom slnku ohrevom v uzavretých fľašiach. Fľaše sú na slnku niekoľko hodín.
GOING, ta mikrovlnka bola hadam ironia. :D Inak ista moznost by tu este bola ak ti nevadi cakat na slnecne luce :P (a vlastne som este taku vodu ani nepil ktora by bola uvedena do bodu varu slenecnou energiou). Zaujimava myslienka. :)))
Som zo zvedavosti zmeral PH vody (z mojho vodovodu) a myslim ze ma takmer totozne hodnoty. Urcite tam ale bude isty stupen volnosti.
Bohatier
tak a teraz si máme aspoň z čoho vybrať. Zmena molekulárnej štruktúry pri ohreve vody v el. kanvici alebo smradľavé karcinogénne spaliny z horenia plynu narážajúce aj na vodu ?
Asi bude najlepšia mikrovlnka.
A co CO2 ktore produkuju nase pluca? Mne sa osobne tato teoria nepozdava ze to bude sposobobat CO2 pretoze pri horeni vznika pekna zmes tazkej chemie ktoru ked porovnam s CO2 by som zaradil skor do skupiny ako neskodne.
Z nejakej stranky:
Sladkastá chuť vody
Sladkastú vodu môžeme vnímať niekedy v prípade balených vôd, do ktorých výrobcovia kvôli chuti, ale aj konzervácii pridávajú CO2.
Chlórovitá aróma a chuť
Chlór sa kvôli dezinfekcii pridáva do vody už desaťročia. Bohužiaľ, môže pôsobiť negatívne na naše zmysly svojou agresívnou chlórovitou vôňou či chemickou štipľavou príchuťou.
Z dalsej stranky:
Rýchlovarná kanvica
Staršie ale i moderné elektrické kanvice vytvárajú vysoké polia počas ohrevu vody. Udržujte kanvicu v rozumnej vzdialenosti. Ohrev vody pomocou elektrickej energie môže meniť jej molekulárnu štruktúru. Elektrosenzitívni ľudia môžu reagovať na túto zmenu štruktúry. Pomôcť si môžu tak, že postavia hrnček, šálku alebo pohár s prevarenou vodou na silný magnet. (Zaujimalo by ma kto toto napisal)
Zdroj: elektrosmog.voxo.eu
Pri varení jedla a aj pri ohreve vody v hrnci nad horiacim plynom distribuovaným do domácností vzniká CO2 (ako písal Philips), ktoré prúdi okolo stien hrnca a dostáva sa do vzduchu a najväčšia koncentrácia CO2 zo spaľovania plynu je okolo hrnca, teda aj nad hladinou zohrievanej vody na ktorú vzduch so spalinami naráža.
CO2 priamo absorbujú tuky a voda, a preto platí, že CO2 absorbuje väčšina potravín. Nadmerné hladiny CO2 môžu spôsobovať zmenu chuti.
Tuto temu budem sledovat.:P Osobne na tuto otazku odpoved nepoznam ale je myslim celkom znama vec ze spalovanie plynu na sporaku je karciogenne" pri ktorom vznika celkom slusne mnozstvo chemikalii ktore sa usadzaju v nasom tele.
Myslis GOIN ze mi nieco z tohoto kokteilu ochucuje vodu?:P
PROSO
Musí tam ešte niečo byť ak CO2 neškodí.
Teraz ma niečo napadlo na základe toho čo si naposledy písal.
Pätnásť rokov každoročne chodím na súťaž vzduchových zbr. na jedno miesto kde v miestnosti kúria/ohrievajú vzduch otvoreným ohňom. Vždy ma tam rozbolí hlava.
Môže to byť umocnené aj nedostatkom kyslíka vo vzduch, ktorý spália ohrievače alebo z toho smradu čo tam tiež cítiť z horenia plynu.
Celý organizmus a mozog je pri streľbe namáhaný lebo sa zadržiava dych. V priebehu súťaže v úhrnom čase je to asi 20min. pri 2h časovom limite na súťaž. Samozrejme medzi výstrelmi sa zhlboka dýcha aby sa doplnili deficity kyslíka v organizme so zadržiavaného dychu.
V tomto prostredí/vzduchu ma vždy po niekoľkých hodinách záťaže bolí hlava.Asi to nebude len o CO2.
Myslím si, že niečo toxické pri horení/ohreve vzduchu so spalinami vzniká lebo ma rozbolí hlava. Vzduch v miestnosti teoreticky po hodinách obsahuje menej kyslíka a viac CO2 z horenia plynu. Vzduch sa opäť v miestnosti ohrieva a kyslík sa spaľuje.
v restauracíc v zimě na terasách topí taky otevřeným ohněm
na plyn. Ve vzduchu z hoření je taky cítit neco.
To je CO2, někdo psal ?
Aj koncentrácia spalín je po hodinách horenia v miestnosti vyššia.