Menštruačný kalíšok pre panny

Príspevok v téme: Menštruačný kalíšok pre panny
Ayrim

Zdravím, mám otázku ohľadom menštruačného kalíška keď som ešte stále panna. Chcela by som ho začať používať, všade sa píše, že panny môžu skúsiť či im bude sedieť ale ešte nikde som nečítala, že by s tým nejaké dievča, žena mali skúsenosti. Je tu niekto takýto?
Ďakujem vopred za odpovede

Julka266

Vsak ono je ich viacero velkosti, rovnako ako aj pri tamponoch, tak ja nevidim dovod, preto aspon neskusit ten kalisok.

akinom007

Ak sa ti to podari zaviest dnu tak nevidim problem preco by panna nemohla pouzivat kalisok. Kup si velkost S daj pozor na tom aby bol kvalitny s lekarskeho silikonu, nie s pofidernych stranok aby si si nesposobila zapaly. Dodrzuj hygienu po menstruacii kalisok vyvarit. Daj vediet ci sa podarilo:) ja som nevedela pouzivat ani tampony kym som bola panna teda nie ze nevedela ale zavadzanie bolo obtiazne.

lunacup

skús popracovat so svalmi panvového dna, možno sa ti poarí pri vyberaní ho posunut nizšie a tak lepšie vybrať :) ja mam teda čipok nižko čiže s vyberaním nie je problém, to skor so zavádzaním... tiež som panna, veľa áleži od toho ako to tam dole máš.. niekto si zavedie tampon mini ok niekoho to zase bolí... to isté s kalíškom .. stačí si len nájsť svoj spôsob a bude to ok :)

Ayrim

REPORT: Vyskúšala som teda :) tl;dr: Som celkom spokojná.

Potom čo som mala tak silné krámy, že ma až výmena tampónov bolela (8 tampónov stredne absorb. za deň, plus 2 vložky medzitým) som sa definitívne rozhodla. Ja viem, bolo to tým, že už ma to tak štvalo a nebola som tak uvoľnená.
Čítala som aké s tým majú skúsenosti ženy ktoré tiež ešte nemali sex na subreddite o menšt. kalíškoch (reddit - fórum) a skúsenosti boli dobré. Začala som riešiť to, teda aký si vybrať z tej ponuky. Mimochodom odporúčam recenzie z youtube kanálu Its just Kellie :). Viem, síce tie recenzie majú 40min ale vyplatí sa to. Chcela som skúsiť DivaCup, keďže som zistila počas menzesu že mám vysoko čípok. Pozerala som sa aké kalíšky sa dajú zohnať v kammenných predajniach tu kde bývam a keďže často odporúčaný práve z recenzií vychádzal najlepšie Lunette (vychádza aj najlepšie z recenzií Kellie ktorá je avšak už mama dvoch detí a je to trochu iný prípad) a majú ho aj v dmku - som si nakoniec kúpila tento.
Myslela som si, že najproblematickejšie bude zavádzanie ale trošku som sa mýlila. Ale k zavádzaniu - páčil sa mi punchdown fold, áno išlo ho zpočiatku dobre zaviesť ale nejak divne ma dráždil, išiel dnu dobre no bola to bolesť. Na 3x som vyskúšala ten ospevovaný 7 fold. Išlo to s ním fajn len som myslela, že sa mi nevytvoril podtlak/nerozvinul sa ten kalíšok. Myslím, že už blanu nemám a to na čo narážam je kosť ale je to divné, že by som bola tak úzka,, no proste je obťiažne obkrútiť prstom kalíšok a zistit, či sa rozvinul. Ale vyšlo to, bol umiestnený správne, vyšla iba tá krv čo už bola pod kalíškom a potom už neunikala krv. Rozhodla som sa, že si aj tak kým som večer doma vyskúšam aké je to vybrať ho a nebudem zmetkovať ráno. No stláčala som dole ten kalíšok ale nemohla som prerušiť ten podtlak. Pozerala som sa aj na net na nejaké tipy, skúšala som ho vybrať tak, že tám prst do kalíška a tak preruším ten podtlak no kalíšok bol tak vysoko, že som ho nevytiahla. Vybrala som ho tak s bolesťou. Celkom mi ide to, že jednou rukou stlačím ten kalíšok a zatiaľ čo ho držím stlačený druhou rukou ťahám za stopkou. Ani to však nie je úplne bezbolestné keďže je vtedy kalíšok stále príliš široký a na sekundu to trochu bolí. Chcela by som sa naučiť poskladať kalíšok do Učka v sebe a tak by to mohlo byť lepšie.
Potom som zistila, že ma malý objem na môj prvý deň vydrží čas ktorý som v škole ltt. Akurát po konci vyučovania som zacítila, že kalíšok preteká, v škole som si ho nechcela skúšať vyberať po predošlých skúsenostiach a tak som trochu pretiekla no mala som poistku takže to bolo celkovo ok.
Ďalšie negatívne veci čo na tom vidím sú, že keď sedím, tak ho trochu cítim, mám kvôli nemu mám jemné kŕče, kým zatiaľ som mala len taký tlak v podbrušku. Po prvom zavedení, mi asi tlačil na močový mechúr, myslím, že som toho zvládla zadržať menej ako obvykle, už ale taký pocit nemám, skôr mi teraz tlačí na trubicu a tak mám torchu slabší prúd čo zas tak neprekáža. Ešte som s ním neskúšala veľkú potrebu (áno, aj na to môže tlačiť :D) tak som zvedavá, keďže potom čo som si kalich raz zaviedla ma bolelo používať tie svaly chvíľu kým sa kalíšok neposunul.
To by boli moje doterajšie skúsenosti. Aj tak sa ale kalíšku nechcem vzdať a nudem ho ďalej skúšať, pravdepodobne ho to bude ako kedysi s tampónami a nezavádzam ho úplne správne na dobré miesto a tak torchu robí neplechu. Možno sa ešte ozvem s definitívnou odpoveďou asi tak po pol roku alebo kým sa ho nenaučím zaviesť aby bol pohodlný :)

Ayrim

Rebecca18 a aký kalíšok používaš? Vieš aj aký máš čípok? Predpokladám, že si používala tampóny, akú veľkosť si si vedela zaviesť?
To, že by sa mi blana roztrhla pri používaní kalíšku nevidím ako problém.
Niektoré panny si nevedia zaviesť.. tak ja asi nie som tá niektorá panna, mini si viem zaviesť bez problémov, skúsim teda pri najbližšej menštruácii aj regular.
poradim 38- a čo ti konkrétne na kalíšku nesedelo?
Ospravedlňujem sa, že odpovedám neskôr ale nevedela som nájsť svoj príspevok.

dajnamna

Zamasturbuj si a odstranis problem k zavadzaniu tamponov aj kaliska. Najprv skus po masturbacii pri najblizsiej menstruacii zaviest tampon ako ti to pojde a az potom skusaj kalisok. Nemusis mat sex s muzom aby si si mohla zavadzat veci tam dole :D
Vlastna skusenost. A to zavadzam aj najvacsiu velkost tamponov ;)
Chlapov nam uz nanic netreba vieme sa bez nich priviest o panensku blanu, vieme sa bez nich uspokojit a priviest k orgazmu, vieme bez nich otehotniet len sperma im odobrat :D

akinom007

Ked som bola panna nedarilo sa mi zaviezt ani tampon O.B. mini comfort!
Po prvej prstovacke s priatelom som s O.B. mini uz problem NEMALA.
No tampon O.B.normal sa mi podarilo zaviezt az po prvom sexe.
Kalisok pouzivam, mam uz za sebou roky menstruacie a jeho zavadzanie mi trvalo par menstruacii treningu dobrych par mesiacov!

Hlas

Neda mi nereagovat
Vsade kde som citala o kalisku pisali ze prave pre panny nieje vhodny lebo bude problem si ho zaviest. Ta co tvrdi ze je pannou a pouziva ho uz asi pannou nieje alebo si sa narodila s jemnou blanou alebo necelistvou blanou a preto nemas ptobkem ale ina si neviem ako panna si ho zavadza.
Mozno si si ju natrhla pri masturbacii tak preto nemas problem.
Niektore panny nemozu zaviest ani mini tampon nie to este kalisok uvazuj.