Našel jsem sám sebe?

Príspevok v téme: Našel jsem sám sebe?
smirenyclovek

V minulosti jsem stále něco řešil ohledně svého života a stále jsem byl s něčím nespokojený. Do práce se mi příliš nechtělo a vlastně jsem ani nevěděl, co bych chtěl a hlavně mohl dělat! Myslel jsem si, že bez studia na vysoké škole to prostě nejde, jenže mě studium nešlo. Vlastně mi nikdy nešlo-byl jsem slabým žákem na základní škole a ještě slabším na střední škole. Když jsem na sobě pracoval-dřel, byl jsem průměrný. Nikdy mi nešli cizí jazyky ani matematika. Moc nechybělo a skončil jsem pouze se základním vzděláním, protože maturitní obor který jsem původně studoval byl pro mě náročný i nezáživný. Nakonec jsem díky úsilí vystudoval střední školu dálkově, byla to lehčí soukromá škola. Když jsem dělal přijímací zkoušky na vysokou školu, měl jsem velice nízký percentil z testů studijních předpokladů-jen necelé 4! I když mám maturitu a něco vím mám dost nízké IQ asi kolem 90! V minulosti jsem se za to styděl a přiznám se, že nevím, jestli bych to řekl třeba budoucí partnerce.
V jednom jsem se ale přesvědčil-jsem pracovitý a celkově velmi snaživý člověk. Živím se jako dělník a tak tomu i zůstane, jen lituji, že neumím nějaké řemeslo a že v něm nejsem vyučen.

smirenyclovek

Ano mohu se vyučit, ale je to otázka času-musím si ho najít, takže jedině dálkově a musím se rozhodnout i co přesně by to mělo být a po čem je největší poptávka a co bych také nejlépe zvládl-asi bych toho chtěl umět více.
Co se týče mého IQ, tak jsem si dělal test z jedné publikace a to kdysi dávno a měl jsem něco přes 90, asi kolem 94-95.

bzw

Ak si so zivotom spokojny, tak si sa nasiel. Remeslu sa mozes vyucit kedykolvek, to nie je obmedzene vekom. Poznal som jedneho, co mal asi 20 vyucnych listov, ale v praxi mu to na vela nebolo, lebo aj tak nakoniec robil len v jednej oblasti. A navyse majstra robi majstrom prax a nie to, ci sedel kdesi v skole. Co sa tyka tvojho IQ, tak si myslim, ze ho mas vyssie, ako vacsina ludi, lebo sa zamyslas nad tym, ci robis veci alebo napredujes spravne. To vela ludi nerobi, lebo sa v istom bode uistia, ze su v niecom dobri, alebo ze ked maju nejaku skolu, tak, ze vedia nieco viac, ale opak byva pravdou, lebo clovek , ktory o sebe pochybuje ma snahu stale sa zdokonalovat.