Nechudnem

Príspevok v téme: Nechudnem
sandra01

Ahojte, podla BMI indexu mam uz 25,6 co vychadza ako nadvaha a teda som s tym skusila nieco zacat robit, teda konkretne upravila som stravu - jem 5 krat denne, vylucila som vsetky sladkosti, sladke napoje atd a bielu muku. Na ranajky si davam bud vlocky s ovocim a orechmi alebo krajec celozrneho chleba s kvalitnou sunkou a avokadom alebo vajickom atd.. na desiatku mam bud ovocie alebo biely jogurt (normálny smotanový, nie light) alebo acidko.. obed bez prilohy, vynimocne celozrny kuskus, vacsinou vsak maso alebo ryba so zeleninou, olovrant tak ako desiata ale ovocie uz menim za zeleninu, alebo polievka bez zaprazky, vecera nieco lahke mozzarela s paradajkami a bazalkou a pod., ak viem ze pojdem spat neskoro tak si este zvyknem dat aspon zeleninu... s cvicenim to sice nejako extra neprehanam, zacala som chodit pesi ak potrebujem ist nejake 1-2 km auto nechavam doma, potom este podla jednej aplikacie 5x tyzdenne 30 minut, toto trva uz mesiac :) Nie som netrpezliva, len ma zaujima ci nerobim nieco zle, lebo zo zaciatku som dala dole 2 kg ale kedze som sa vazila strasne casto a bola som z toho na nervy vahu som odlozila do skrine a teraz som ju po 2 tyzdnoch vytiahla a mam dole iba 2,2, cize za dalsie 2 tyzdne 200g. Robim to teda spravne ? Zostava len vydrzat ?

Pomozem1234

Ahoj, v prvom rade na ranajky ti neradim davat si nic sladke (ani sacharidove) lebo sa ti vyplavi vela izulinu a v ten den uz moc neschudnes takze radim kludne vynechat ranajky( aj ked sa o tom vela diskutuje ale je to predlzenie ,,postu,,ktory drzis v noci.. Tina a Vlado Zlatos maju o tom tusim aj clanok) rano mozes skusat aj otuzovat (studena sprcha) a pripadne si dat nejake bielkoviny. Na desiatu je naopak najvhodnejsie si dat nejake ovocie ..medzi 9-11h. Na obed je doslova vhodne dat si nieco celozrnne alebo tak k zeleninke. Tvoja vecera sa mi celkom pacila. Dalej bobec nemusis tak casto jest... treba si tuto problematiku viac prestidovat.. staci desiata obed a vecera. Pokial si davas na veceru sacharidy tak 2 a viac hodin pred spankom aby sa ti v noci tvoril dostatok rastoveho hormonu (blokuje ho inzulin). Velmi sa mi pacilo ze si davas normalny smotanovy biely johurt. Dalej dalsiu chybu ktori mnohi ludia robia ze kombinuju uhorky a rajciny alebo ovocie medzi sebou (pozri na nete). Pred alebo po ovoci si daj jeden oriesok. Pi vela vody a nepi malinovky ani alkohol. Spi dostatocne dlho a chodievaj von na slniecko. Pokial ti toto vsetko nepomoze (+najma rob jednoduche kroky ktore budes moct dodrziavat dlhodobo) tak skus navstivit lekarku a dat si skontrolovat cinnost stitnej zlazy

ledgerka

matthiola, tiez tomu vsetkemu trochu rozmumiem a prijem mam nastaveny podla poctu treningov. Samozrejme, ze ak netrenujem tak sa objem znizuje. Pointa je ale ze dievca by malo pochopit ako veci funguju. To je cesta do buducna. Ja ked pocujem slovo dieta tak ma ide trafit. Pravda je ale ze najst dobre vyzivoveho poradcu je umenie. Online tiez najdes kopu sprosti alebo veci vytrhnute z kontextu. Ja som nasla sikovnu babu s ktorou aj trenujem az na 3 pokus. Prvy dvaja boli katastrofa. Naucila ma velmi vela. Myslim ze toto je cesta ktorou ides aj ty, veciam rozumiet a naucit sa ako to funguje.

matthiola

oki laurika, ješ 250g pomalych sacharidov denne super to je skvele. Takže toto je príjem ale pri ktorom už nechudneš, ale udržuješ sa, dobre som pochopila?

matthiola

áno chápem ťa, ja som jej dala praktické rady, ktoré mám odskúšané na sebe (-20kíl)a priateľ takto tiež zhodil 30kíl bez pohybu.
žiadne herbalajfy či ketodiéty s neviem akými sľubmi, že oni majú pravdu a robia zázraky, že všetko ostatné je klamstvo čo radia dlhé roky trénery lebo im máš dať prachy. ani nič podobné sama som si naštudovala čo ako funguje a za 10 rokov sa mi nestalo že by to bolo inak. choď sa opýtať ktoréhokoľvek fitnes trénera. nedala som za to ani cent. len som čítala fitness blogy a stránky, bavila sa s ľuďmi, ktorí sa tomuto venujú dlhé roky. nesnažím sa ťa uraziť a je super, že ti to zatiaľ funguje. No len prestaň sa hýbať a zistíš sama, že predsa treba tých sacharidov ubrať :) ale nebudem ťa presviedčať len by som chcela vedieť ktorá firma ti radila, že ten kto radí ubrať sacharidy máš utekať :)

laurika98765432

matthiola ja jem kazdy den 250 g sacharidov a mam 49 kil..a nie nemam to geneticky dane..kedysi som jedla vela cokolady a inych sladkosti a mala som 60 kil pri vyske 160 cm...ale schudla som ked som zamenila cukor za pomale sacharidy ako si celozrnne cestoviny, spaldova muka, tmavy chlieb, zemiaky, hneda ryza atd....pri chudnuti vobec netreba obmedzit sacharidy ale skor kalorie...

ledgerka

matthiola, na to aby pochopila ze to vobec nie je take jednoduche len si nieco obmedzit a nemat sajnu co vlastne robim.

matthiola

ja jesť 200g sacharidov za pol roka mam 60kg...načo jej píšete svoje jedálničky ktoré máte na mieru robené, prisposobené fyzickej aktivite?

ledgerka

ja chodim 3 krat do tyzdna na crossfit, inak mam 100% sedave zamestanie. Moje denny prijem je 200g sachardov, 105g bielkovin, 60g tuku. Tento objem je vyratany pre mna. Zavisi od prace, zataze, veku, ciela. Chudnem tak pol kg za tyzdna. A je to ovela ovela viac jedla ako som zvykla jest a priberala som! Cize jej netrepte ze je vela, skor je zle. Ja mam na kazdy obed a veceru 50g (v surovom stave) ryze/kuskus/quinoi/bulguru, resp 200g zemiakov. Skus si to odvazit a dat na tanier, nikdy by ma nenapdlo ze tolko budem jest a este chudnut. Vzdy som skrtala prilohy a snazila sa orezat to, bolo to zle. Kazde jedlo ma obsahov trochu bielkovin, sacharidov, tukov.

Poradim ti, najdi si dobreho odbornika. Nielenze ti to nastavi ale naucis sa co a ako. Je to ovela lepsie ako sama sa trapit.

Apokryft

Ono treba brať do úvahy ,že po mesiaci telo preplo na nižšiu spotrebu a chudnúť už asi nebude.V podstate treba naštartovať metabolizmus.U každého je to individuálne .Niekto kto jedával dva krát denne začne jesť 5-krát a nechudne.Hlavný dôvod tvojej stagnácie vidím v pohybe.Chôdza je pre staré babky .Treba niečo pravidelné,kontrolované ,dôsledné.Behanie,cajgel,korčule,fitko,stacionalčokoľvek.Niekedy keď organizmus nechce spalovať musia sa zaradiť viac fázové tréningy.Čiže niečo skoro ráno a potom aj večer.Samozrejme netreba to preháňať ten kto pozná svoje telo zhodí 5 kg za mesiac až dva max.200 g neber smerodatnú váhu napiješ sa vody a máš to tam....

matthiola

samozrejme pri tych sacharidovych vlnach som vymenovala som len sacharidove potraviny. cez den mozes jest maso akekolvek a tuky...samozrejme vsetko v primeranom mnozstve na tvoju vahu