Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kolko vas vyjde bývanie?

Príspevok v téme: Kolko vas vyjde bývanie?
dddd25

Na koľko vás vychádza vlastné bývanie, prípadne ubytovňa? Ako dlho trvá, než si človek nájde nejaké bývanie? Nevadilo by mi bývať so spolubývajúcim, hlavne aby som nemusel prespávať na ulici.

Ide o to, že nikdy som nezarábal veľa, môžem si dovoliť len tie najpodradnejšie práce, teraz robím napríklad v obchode za pokladnňou a tam viac ako 500 človek nezarobí.. a keď pozerám tie byty, tak sa mi dvíha tlak keď vidím, že za 1 izbu si pýtajú 300 bez energií.. to čo je za svinstvo toto???

JA viem, že som úplná nula keď pracujem v obchode ako pokladník, ale tak na nič viac nemám, mám ukončený gympel a toto je najlepšia robota akú som si mohol nájsť. Je tam klíma, je to čisté prostredie a tak... do továrne alebo na stavbu by som nikdy nešiel aj keď majú vyššie platy a ponúkjaú ubytovanie... ale to už radšej budem na ulici než v jednej izbe z hnusnými chlapmi, ktorí fajčia, pijú a robia konflikty, to by som nezvládol, ja nie som zviera bohužiaľ..

Dá sa s platom z obchodu niekde zohnať aspoň nejaké lacné ubytko?? Nechcem ani robiť žiadnu inú prácu, lebo som celý život zvyknutý na prácu v obchode a nič nové sa učiť nechcem, mám prolbémy s učením

PravdaBoli

No bohužiaľ tak to v dnešnej dobe chodí ...
Človek pracujúci za minimálnu mzdu, ktorý býva sám dá pomaly celú výplatu na nájom ..
V mojom meste sú prenájmy neskutočne drahé a to podotýkam, je poriadny zapadákov ...kde pracovných miest niet...
Tak to už raz je ...PRETO väčšina mladých odchádza za prácou do zahraničia ...
Aby žili a nie len živorili, aby si mohli zaobstarať auta, byty, domy, aby nemuseli vyplakávať ako tí, ktorí ostali a jediné čo dokážu je sa sťažovať a nič neurobiť pre zmenu ...
Omg mám 25 rokov celý život som zvyknutý robiť v obchode ... Keby si mal 50 ,vek keď už si veľmi vyberať nemôžeš pochopím ...
Ale mladí samostatní jedinci čo zarobiť chcú a majú snahu, dokážu všetko ..
Ja ako 22 ročná som sama odišla za prácou do zahraničia.... A vualaa môžem si dovoliť čo chcem , som finančne nezavislá...naučila som sa jazyk..
Už si neviem predstaviť že by som sa vrátila do tých čias keď som prepočítava každý cent ...

Matyo

Pre teba by bolo vhodné odísť na nejaký čas do zahraničia. Máš už dosť rokov, nemáš frajerku, rodičia ti lezú na nervy, tak nemáš dôvod váhať. Nemecko, Rakúsko, Praha, možno aj Británia, ale neviem ako to bude po brexite, tam zarobíš aj v marketoch slušné peniaze, našetríš si, osamostatníš sa, preto sa treba sa rozhýbať, vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a niečo so svojím životom urobiť...

Sandi621

Angelika3 - čo je to za nezmysel, že s minimálnym platom si môže dopriať ledva vlastnú izbu v prenajatom byte?? Ja mám tiež minimálny plat, niečo vyše 500 eur a predstav si, že bývam sama v prenajatom 47 m2 byte takmer v centre BA. Ak človek vie hospodáriť s peniazmi, tak sa to dá. Keď mi na niečo nevychádza z platu, použijem úspory (svoje vlastné). Isteže si chcem kúpiť vlastný byt, ale toto je zatiaľ jediné riešenie, ako dôstojne bývať. Predsa len kvôli tomu, že zarábam "nedostačujúco" na dnešné pomery, sa nenavesím na nejakého magora a nenechám sa vydržiavať, ani sa nebudem tlačiť v prenajatom byte s cudzími ľuďmi či dokonca bývať v ubytovni!! Ja mám rada súkromie, a podľa toho som sa zariadila.

chlamka9

boze moj co su toto za muzi v dnesnej dobe?! Normalne obdivuhodne ako nasi rodicia dokazali postavit dom postarat sa o rodinu a neplakali do vankusa. Nemam slov co tu rastie za generaciu nepouzitelnej mladeze. A napadlo ta aj ze sa da nieco take ze zmenit pracu spravit si vzdelanie aby si zarabal viac? Co tak studovat vysoku skolu s perspektivnym odborom a zmenit potom pracu? Kolko ludi to dokazalo. A dalsia vec dnes uz nieje problem ist pracovat do zahranicia aj bez jazyka mozes zarobit 2000 eur. Stazovanie je to posledne co ti pomoze.

Pravdaboli

Celkom nechapem tvoj problem ved mas co si si vybral. Si sa prisiel len postazovat a nech ta lutujeme? Co ti pomoze ak ti niekto napise ze ma 2 prace a popri tom sa uci cudzi jazyk a tak si moze dovolit co ty nie? Ty nechces robit nic navyse tak mas len co mas. Nevidim snahu u teba ani ze by si ziadal radu co robit aby si sa mal lepsie.

Angelika3

Problémom nie je to, že pracuješ v obchode, problémom je, že ceny najmä v hlavnom meste čo sa týka prenájmu nehnuteľností, sú naozaj premrštené vzhľadom k tomu čo sa ponúka. Čudujem sa, kam až sú tí chamtivci ochotní zájsť a tiež, že sa im ozýva toľko ľudí ako opisuješ, ale tak asi ani nemajú na výber, všakže.

Pozri, nič iné ti neostáva, len hľadať ďalej, mne sa tiež až keď už som bola v stave najväčšieho zúfalstva, naskytla zrazu ponuka ohľadom bývania, nechcem písať podrobnosti o svojom finančnom stave, len mimochodom doplním, že zarábam málo, ale s prácou som spokojná, tiež nepotrebujem k životu stresy navyše podobne ako ty a vôbec nič neľutujem, ani si nedám diktovať druhými kazateľmi, ako by som mala žiť a čo so sebou robiť :-)

Takže buď trpezlivý, niečo sa skôr či neskôr nájde, uvidíš. Z toho čo máš si asi ledva môžeš dopriať aspoň vlastnú izbu v nejakom prenájme, ale možno by to šlo, keď sa trocha uskromníš a predpokladám, že máš k platu aspoň príspevok na stravné od zamestnávateľa... Nemáš nejakého kamaráta, ktorý tiež je na tom podobne ako ty a išli by ste do toho spolu? Neskúšal si si aj sám podať inzerát, či sa ti niekto neozve ako spolubývajúci?
Škoda že nemáš babu, no. Najlepšie s vlastným bytom :-D

Maria199365

Keby to robíš na youtube kvalitne a zaujímavo, tak by ťa to uživilo, prečo nie. A tam môžeš robiť s reklamou atď...ale to by si musel chcieť ;)

Maria199365

A presne potom preto tí ľudia upratujú záchody, lebo premýšľajú ako ty. Keď budeš mať priateľku a budete chcieť založiť rodinu, tak sa nesťažuj, keď budete musieť veeeľmi šetriť. Si mladý, preboha. Ja som sa tiež SAMA naučila, čo ma baví robiť a teraz sa tým živím. Tak keď ťa baví kukať na youtube, nauč sa s ním robiť a z toho môžeš mať tiež prachy. Som nula, na nič nemá, nič ma nebaví, nechcem sa učiť. Potom tvoj život tak aj vyzerá. Keď sa ako nula správaš a vieš len nadávať na život, tak nula aj naozaj budeš.

dddd25

MAriana: "Nauč sa niečo nové, čo ťa baví" ... tak toto počujem už snáď milionty krát v živote. To sú presne tie reči, ktoré nikomu nepomôžu. To sa veľmi ľahko hovorí, ale čo ak ma nič nebaví? Čo ak ma baví vo voľnom čase pozerať TV a youtube, a chodiť von na prechádzky? Ja nie som ten typ, čo by sa hnal za úspechom, ja chcem len v pohode prežívať zo dňa na deň a nie byť v niečom dobrý...

za 1. nechcem, za 2. aj keby som chcel tak aj tak na to nemám, nie som proste študijný ty a nerád sa nútim robiť niečo čo nechcem...

prácu predavača (resp. vykladanie tovaru) mám veľmi rád, len ten plat je blbý.. a som na to zvyknutý a zo zvyku si človek veľmi ťažko odvyká....

Mám robiť to čo ma baví a živiť sa tým? To nemyslíš vážne... keby to tak robil každý tak tento svet už je dávno mŕtvy... niekto ti musí upratať hajzle, niekto ti musí doviesť potraviny, niekto musí postaviť domy... nemôže byť každý úspešný podnikateľ čo sedí v kancli, aleb úspešný stolár čo vyrába super stoly! A mimochodom, už som hovoril,, že mňa tento job baví a som tam šťastný len ma serie tý výplata...Alebo si mám založiť youtube kanál a začať sa natáčať ako chodím na prechádzky do lesa a ako sa hrám na mobile? To by my uživilo?? Akože ja som dosť blbý, ale sedliacky rozum mám...