Alkohol

Rena21

Ja Vám ďakujem za Vaše príspevky,ale ja som len potrebovala vedieť, že keď ide pacient na PAL či mu platí PN.Ďakujem.

Pag

Veľa ľudí sa nudí po práci, tak potom idú na pivko namiesto toho, že by spravili niečo prospešnejšie pre seba alebo pre svoju rodinu. Človek môže mať aj viac koníčkov, môže sa pri tom stretávať s rôznymi ľuďmi alebo zvieratami, jak je libo.

Pag

Ak je závislý na alkohole psychicky, že je preň alkohol všetko, tak tam sa liečba najskôr nepodarí, ak je závislý iba na látke, tak ešte má šancu, dať si aj pauzu a pod., abstinovať aj dlhší čas. Hlavne treba mať veľa koníčkov, lebo teraz je všade veľa pochutín.

Pag

Ja mám s alkoholom len nepriame skúsenosti, ale dokážem ti čiastočne poradiť. Ako sa môže niekto vyliečiť z alkoholizmu, keď sa vráti zase do toho istého prostredia? Treba rozlišovať medzi funkčným alkoholikom, tzv. použiteľný alkoholik a nefunkčným alkoholikom, tzv. disfuknčným. Ďalej zoberme genetické predispozície po predkoch, keď to máš, tak to asik chytíš. Zvieratká, zvieratká a hmyzy, že sv. tvory a čo asi tak porábajú teraz v tomto období na tom zhnitom ovocí? Ešte že tá pečeň vie dať druhú šancu, že?

philips

Alkoholizmus je psychická porucha uznaná WHO ako choroba, takže nevidím dôvod, prečo by hospitalizácia v takomto zariadení nemala byť dôvod na PN.