Moja (snád) úspešná liečba borélie

Príspevok v téme: Moja (snád) úspešná liečba borélie
newlady

Na internete píše vela neštastníkov o problémoch s boréliou. Preto som sa rozhodla napísat sem moju skúsenost pretože verím, že patrím medzi tých ktorým sa podarilo tejto pliagy zbaviť.
Všetko sa to začalo v roku 2002 kedy som mala klasický flak po poštípaní klieštom. Vtedy som ešte netušila čo to so sebou prinesie. Lekár mi nasadil antibiotiká a asi pol roka bol úplný pokoj aj som už zabudla že ma niečo poštípalo. Na Vianoce 2002, teda ešte v tom istom roku, som sa cítila velmi malátna a začali ma bolieť všetky kĺby. Pripisovala som to chrípke. Ale vzhladom na to že som mala za sebou ten incident s klieštom doktor ma poslal na testy na boréliu. A potvrdila sa pozitívna. Následne som pol roka brala striedavo antibiotiká ale stav sa stále zhoršoval. Už som ich ani brať nemohla lebo som začala mať problémy so žalúdkom. Začala som hladat rozne iné možnosti, byliny, v Prahe som navštívila doktora Jonáša ktorý mi sľuboval že ma toho zbaví. Nestalo sa. Za asi štyri roky som bola už zrelá na invaliditu. Doktor mi povedal že nie u každého to má takýto silný priebeh ale ja som bola na neštastie práve ten prípad. Mladá žena a slabosť celého tela, silné bolesti, tras. Každý kto toto zažil vie o čom hovorím.
Potom mi ktosi odporučil doktorku Durovsku. To je liečba na dlhe lakte a strašne drahá. Ale čo človek neurobí ked nemá inú možnost. Dala som do liečby všetko. Svoju vieru, nádej aj peniaze. Je to bohužial liečba antibiotikami a pre mna to bol doslova boj spojený s plačom lebo moje telo z nich už bolo celé doničené. O tých peniazoch radšej nehovorím lebo každý vie čo to tam obnáša. Došlo aj na pôžičky, ale to nelutujem, lebo som chcela byt zdravá. Čo bolo pre mna najtažšie bol ale prístup doktorky. Stále len slubovala že musím brat lieky dalej a ked žiadne pokroky neboli bola už nervozna a už nie taká milá ako na začiatku ked ma ešte na liečbu nahovárala.
Ked už som nemohla tie antibiotiká dalej brať obrátila som sa zas na toho prvého doktora ktorý mi dal úplne prvé antibiotiká. Ten mi akurát vynadal že čo teraz chcem že už mi teraz nič nezaberie po takých liekoch. Taká zúfalá som zas hladala po internete, skúšala som vysoké dávky wobenzymu, oreganový olej, byliny od výmyslu sveta. Taká samoliečba s nádejou že niečo zaberie. To už som bola zrelá na psychiatra. Nikomu neprajem tie bolesti a beznádejnost. V 35 rokoch je z vás kripel a nikto vám nevie pomoct.
V takomto stave som sa obrátila na ambulanciu Luby Albertovej. Nedostala som však žiadnu odpoved ani na moju dalšiu prosbu. Tak som napísala pani Albetovej dlhý mail za ktorý sa teraz hanbím. Taká nahnevaná a zúfalá vtedy som ani nevedela dobre čo píšem. Na tento mail som dostala konečne odpoved a aj termín na vyšetrenie. Aj ked prvý dojem bol dobrý, ved je to psychologička aj tak som liečbe nedôverovala. Už som bola taká zo všetkého znechutená a nedôverčivá. Ja som čakala že mi konečne niekto povie že ma z toho dostane ale to sa nestalo. Ale aspoň ma vypočula a dávala mi nádej. To mi ale nestačilo. Čítala som o nej že ludom zmenila život, ale u mňa sa to nestalo, ja som nemala taký dojem že tento človek vyrieši všetky moje problémy. Tak som k nej už viac neišla. Po pol roku som to ale skúsila znova poprosila som ju o stretnutie. Až vtedy som pochopila čo mi vlastne hovorila aj prvý raz. Že to moje zúfalstvo a beznádejnost je moj najväčší nepriatel. Dala som teda tomu šancu a začala som tú liečbu. S jej velkou psychickou podporou počas celého roka a pol čo som sa u nej liečila. Našťastie táto liečba drahá nebola ale prvé zlepšenie som zbadala až asi o pol roka. To som ale už bola trpezlívá lebo mi pomáhala práve tá jej psychická podpora. Určite len preto som to vydržala. Kto má silné bolesti je netrpezlivý a chce vidieť výsledky hned. To je ale velká chyba a ešte väčšia je prepadat zúfalstvu. Lahko sa to povie ked človeka nič nebolí ale naozaj som to zistila sama na sebe že ked som začala veriť že všetko je na dobrej ceste, ono sa to otočilo a aj moje telo akoby sa odrazu zapojilo do tej liečby.
Tento príspevok neni reklama na pani Albertovú ktorá už možno ani nepracuje ale chcem tým povedat, že ked človeka trápi nejaká vážna dlho trvajúca choroba spojená s bolestami nemal by si zúfat ale práve naopak. Mal by verit, že sa z toho dostane. Verím tomu, že na každú chorobu je liek a s optimistickými myšlienkami ten liek účinnejšie pôsobí. Ja som sa vyhla invalidite a verím, že som sa vyliečila úplne. Výsledky mám negatívne , teraz sa už na všetko dívam inak. Nemôžem povedať ako niektorý že tej chorobe vdačím za žo že ma niečo naučila a zmenila mi život, ale aj tak sa to stalo. Naozaj ma to niečo naučilo, hlavne si verit a prestat zúfat. Držím všetkým, všetkým palce aby sa im podarilo túto chorobu porazit a aby sa zase mohli zo života tešiť tak ako to bolo aj u mňa pred tým ako som ochorela a ako je to aj teraz. Verte tomu, ž e sa vyliečite, verte sami sebe, lebo sa to naozaj dá.

vlnka-strunka

Albertová lieči bylinnými preparátmi a nakolko je to psychologička tak samozrejme aj adekvátne k tomu povzbudí ale určite nelieči len vierou nie je to žiadny šaman ani farár.

Lion878784

To akoze ti pomohlo co ? Viera ze sa uzdravis ? Hovadina ako neviem uz co... zrejme mas vykyv borely, ona to tak zvykne robit, ze ti je nejaku dobru riadne narit a inokedy ESTE relativne ok... - bez liecby. Lenze ked to poriadne neliecis tak ako sa to ma - u Dur... tak s plynucim casom pojdes do prdele do riadnej prdele, ze tak ako ti bolo zle je este to najmenej, ale bude ti 1000x horsie a tak to zostane --- az do zacatia poriadnej liecby, ktora uz nebude taka jednoducha... roky liecby a cakanie ze sa ti aspon o TROSKA polepsi... Staci takto ? Asi nie...

Pag

Hmyz je tak inteligentný, že by to doň nik nepovedal, len si pozrite tie oči, to sú iné kapacity. No words needed počas komunikácie, stačia aj pohľady. Keby urobili jedného robota podľa sršňa dajme tomu, tak nám všetkým padne sánka.

Pag

Nuž, ako pozerám síce okom trochen zakaleným tie vaše príspevky, samozrejme že okrem mojich vypovedajú o tom, že nikto nemal na to, aby si prečítal celú tému do konca. P.S. Ja ich všetkých poznám po mene - tie zvieratká, tak čo mi môžu asi tak spraviť? Povedať mi uspávanku? Ten sršeň sa dajme tomu volá Maxo, ako pes, je to riadny mačho, ale keď mu nezavadziam, tak kašle na mňa:-) Babôčky sú jedni z najväčších alkoholikov pod Slnkom, áno, tie nevinné stvorenia - ha, ha, ale viac vás do svojho normálneho sveta nebudem zaťahovať!
Dúfam, že mi to s tými medicínskymi prekladmi zajtra vyňde a potom neviem, budem prekladať - operácia sa podarila, pacient podľahol...

Defcon

Preco by mal na teba srsen zautocit ? Oni na ludi neutocia, len ked zacnes nacvicovat plavanie pred nim, tak sa zacne branit.

Pag

Uhm, liečenie rímskej boleriózy je isto veľmi náročné, raz ma uštipol kliešť a po dvoch týždňoch, lebo som si predtým nič nevšimol, som si všimol, že ten kliešť je kaputt. Ja som im všetkým na lúke povedal, ja som len nositeľom chorôb, mňa nemožno nakaziť, asi sa chcel ten klieštík presvedčiť o opaku. Nemal pravdu, mal som pravdu zase a zase len ja. Aj teraz posledne som povedal sŕšňovi, aby ma už raz konečne pohrýzol, že už mám aj ja toho dosť, ale jeho reakcia ma prekvapila, pozrel sa na mňa, poklopal si na čelo, otočil sa na päte a odišiel ignoransky preč. Ta to už kde sme???

Sonie

Nepoznám doktorku Albertovú, ale zrejme liečila alebo lieči podľa toho ako píšeš zmenou myslenia, resp. silou podvedomia, zmeniť svoje myslenie na pozitívne. Zmeniť tok svojich myšlienok je veľmi ťažké, ale dá sa to, možno aj pri borelióze. Ale hlavne pri rôznych úzkostných stavoch a depresiách. V skutočnosti nás ovládajú myšlienky, nemôžeme zastaviť ich tok, negatívne nás ničia, oslabujú, nútia nás myslieť na chorobu ktorej sa chceme zbaviť, ale nejde to. Ak sa dokážeme naučiť sami ovládať svoje myšlienky, tak si ich dokážeme aj vyberať - iba tie pozitívne.Teda nie myšlienky ovládajú mňa, ale ja ovládam svoje myšlienky a nasmerujem ich tam kde potrebujem, asi tak to funguje.
Lenže život prináša aj smútok a utrpenie kedy človek musí prekonať svoj smútok prirodzene smútkom. Vtedy liečba pozitívnym myslením a smiechom neúčinkuje, to musí prebolieť samo.

Uhm

pag, to bolo velmi vtipné, chápem aj prečo. Iste si okrem dithiadenu či diazepamu dávaš aj niečo iné :-).

Len ešte doplnenie - ochorenie sa nevolá borélia, ale borelióza.

Pag

Ak by si chcela, tak môžeš ešte niečo doplniť, aj na desať A4, ja si to zajtra po polnoci prečítam, vyhodnotím a napíšem:-)

Pag

Asi budem jediný, kto sa k tejto téme dnes, čiže súčasne zajtra vyjadril, ale som ci, pardón ti, poradzil, pardón poradil dobře, pardón dobre, tak še maj, pardón tak sa maj a gute Nacht, pardón good night a ďakujem a ešte by som sa chcel poďakovať... Tam si Divočina?