Ahojte mám jeden veľký problém som s priateľom už skoro 5rokov a aj keď sme mali občasne krízi vždy to prehrmelo a šli sme ďalej s tým že sme vedeli že nám navzájom na tom druhom záleží ale vždy tomu niečo chýbalo. No od konca januára som sa stretávala s dlhoročným kamarátom kde som si uvedomila že ma v mojom vzťahu už nič nedrží a že ľúbim naozaj druhého pri ktorom každá chvíľa bola pre mna krásna a naplnala ma,užívali sme si obaja prítomnosť druhého ,nežnosti (nespali sme spolu hranica boli bozky a objatia) , rozprávanie o všetkom a na rovinu a úprimne, no vedel stále že som zadaná a nemám to doriešené aj keď som doma mala krízu ale dúfal že si upravené myšlienky a vyriešim si to a môžeme skúsiť šťastie spoločne .. no dotoho miesto vyriešenia krízi doma prišlo niečo iné čo som nečakala ani najmenej,nakoľko nas sexuálny život bol už veľmi chladný a mávali sme to raz za mesiac za dva. No som zistila že som na začiatku 3-ho mesiaca tehotenstva, takze som si myslela že najsprávnejšie rozhodnutie bude stretávanie s kamarátom ukončiť a dať šancu vzťahu ktorý už neklape ale predsa je to otec dieťaťa ,no ale aj keď som už v 5-tom mesiaci nieje deň bez toho aby som nemyslela na kamaráta a netúžila byt pri ňom a môcť ho objať alebo si len prilahnut a byt v jeho prítomnosti a najhoršie je že keď ho vidím a aj keď sa s ním náhodou rozprávam tak mi je do placu a trápim sa lebo moje srdce ho ľúbim no ja sa to pokúšam utláčať ale nejde to a doma je kríza stále vzťah neklape a partner sa tvári stále že všetko je v poriadku. Najhoršie na tom celom je to že som si myslela že ho aspoň myšlienka otcovstva zmení no zatiaľ vôbec žiadna zmena ani nič, jednoducho si žije stále vo svojej “bubline” a nerieši a preto sa obávam či to bude mat zmysel a či potom keď bude babo bude vedieť byt hlava rodiny a postarať sa o nás lebo zatiaľ to tak nieje ani z ďaleka a ani sa k tomu nemení a nerieši to. tak mi poraďte čo mám robiť alebo ako by ste to riešili vy lebo posledné týždne viac plačem a smútim ako by som sa mal tešiť keďže v mojom brušku rastie človiečik po ktorom som túžila už 5rokov,no najsmutnejšie je že to prišlo práve vtedy keď som možno o tom už vôbec neuvažovala. Ale aj tak ľúbim to babatko v brušku ale nechcem aby som stále bol smutná ja lebo potom bude take aj dieťa keď tu už bude medzi nami. Poraďte ako rozhýbať partnera aby sa zmenil alebo sa o to aspoň pokusil. Lebo ja som už rozmýšľala začať chodiť psychologicke nech mi pomôže sa s tým zmieriť a dobojovať sama so sebou ale neviem sa odhodlať.
Tehotná ale ľúbim iného
Kamilka, nemas jednoduchu situaciu. Hovoris tu o tom, ze ste splodili dieta aj ked Vase vztahy su chladne. To si dost odporuje, aj ked je to urcite technicky mozne. Co ale povazujem za nezodpovedne, je nechraneny sex s clovekom, ktoreho nemilujem. Predsa si si urcite vedela pomenovat Tvoj vztah k nemu aj v inkriminovanom case. Neviem, ako to maju ostatni, ale ja, ked som zistil, ze vtedajsiu priatelku nelubim, tak som s nou ani nespaval, cize logicky som ju ani neoplodnil. Bola to prave ta zodpovednost, ktora Tebe v danom case chybala. Ok, stalo sa, uz sa neodstane, co znamena, ze mas dve riesenia. Jedno je potrat (nepatam si ale v kolkatom si tyzdni a ci si uz nepresvihla termin na legalnu interrupciu), a druhe je priviest dieta do nefunkcneho zvazku dvoch ludi. Ani jedno z tych rieseni nie je idealne, ale co je dnes idealne. Ako zena si bola stvorena pre ucely reprodukcie a tak aspon teraz sa pozri realite priamo do oci a prevezmi zodpovednost za to ubohe dieta, ktoremu ste spolocne dali zivot. Ad kamarat: Nikde si nepisala, ze ten "kamarat" je do Teba zamilovany. Poviem Ti na rovinu, ze keby do Teba bol zamilovany, nikdy nestrpi, ze v Tvojom tele vyrasta potomok ineho samca. Ten clovek Ti pomaha zo sucitu a zo strachu, aby sa nemusel citit trapne. Ja byt zamilovany do zeny, ktora nosi cudzie dieta, by som pekne krasne si s nou sadol a vysvetlil jej, nech sa laskavo spamata a zacne si trochu vsimat svojho chlapa - biologickeho otca svojho dietata. Aj za cenu prekusnutia jeho moznych neduhov. Hadam si len nemyslis, ze ten Tvoj "kamarat" bude (by bol) iny... Vsetci sme v zasade rovnaki, az na nejake male rozdiely. Po prekonani prvotnej zamilovanosti sa kazdy chlap ukaze v holej realite, lebo nema mentalnu kapacitu cokolvek dlho predstierat. Takisto aj "kamarat" pomaly zacne davat spiatocku, na to ber jed. Nikdy ziaden zdravy chlap nebude vychovavat kukucku, iba ze by to mal ako zivotnu filozofiu hlavne z dovodu neschopnosti prevziat zodpovednost za biologickeho potomka. Akonahle takyto "kamarat" zbada inu, ktora ho bude pritahovat a nebude trpiet handicapom zvanym slobodna matka, nicim si ho neudrzis. Zo dna na den si zbali sakypaky a uz ho niet. Takto sa Ti samozrejme moze zopakovat lubovolny pocet krat s roznymi inymi "kamaratmi", ktori Ta budu brat ako prestupnu stanicu k lepsim zajtrajskom. Ked pochopis svoju ulohu v zivote toho dietata, nikdy by si nedopustila, aby sa muselo zmierovat s pritomnostou zakazdym ineho " uja". A preto rada: Zacni sa venovat svojmu stalemu partnerovi, bud na neho dobra a pozorna k nemu a jeho potrebam. Pokial to nie je uplny hajzel, vsimne si rozdiel a pojde Ti v ustrety a mozete z toho vytvorit opat funkcny vztah, zalozeny na dovere a laske k spolocnemu potomkovi. Ak je to hajzel, bohuzial mozno skoncis ako slobodna matka, ale aspon si povies, ze si urobila vsetko co sa dalo. A teraz uz idem spat, lebo idem objat svoju tehotnu partnerku.
Ahoj,nehnevaj sa,ale vôbec ťa neviem ľutovať iba to dieťa,lebo ono nemôže za nič.Sorry,som žena,ale vôbec dnešné ženy nechápem. Nefunguje to s priateľom,ale si sním a spávate spolu ale ľúbiš svojho kamaráta?! Toto dospelá žena nerobí. Nerozumiem prečo ostávate vzťahu,ktorý nefunguje? Kvôli peniazom? Bytu? Veď všetko si vie aj žena sama zaobstarať,nepotrebuje na to muža. Ja som tiež prešla tým,4 roky som bola vo vzťahu o ktorom som myslela,že je dobrý až nakoniec so zistila,že ma podvádzal a nielen raz. Hneď som to ukončila a vtedy som aj ja bola bez práce. Vyše rok chodieval za mnou aby som mu odpustila,lenže už bolo neskoro.Nedá sa žiť vzťahu,ktorý nefunguje.Stanete sa zlou,zatrpknutou ženou.od neštastia sa stanete zlým človekom.Aj ja som sa vtedy dala dokopy a mám lepší život ako sním. Ženy vážte si vašu hrdosť,lebo to Vám nikto nezoberie iba vy to môžte zahodiť.
Potom sa nediv, keď Ti jedného dňa tvoje dieťa napľuje do fasády a kopne dozadnice ako vďaku za to všetko.
taktojerealita: oh jak sentimentalne, nic tvrdeho, toto skor vypoveda uz o tebe, ze sa tomu len prizeras a este sa nazyvas kamoskou. Jakto, ze tam este neni socialka na odnatie deti? Vy podaktore fakt sliepky a este nadtym zalamujete rukami, ved nic sa neda robit, vsak.
hlavne nechaj na pokoji toho kamarata, zasluzi si ovela lepsiu nez si ty a ktora mu da aj jeho vlastne dieta a uprimnu lasku
No tu by pomohlo jedine to, ze ked sa dieta narodi a uvidis ze to neklape, tak jednoducho ist od neho prec..... samozrejme mu budes musiet dovolit aby sa s vasim dietatom stykal, aby malo to male dieta aj otca, ale ked vidis ze ten clovek sa nezmenil ani ked zistil ze bude otec, tak to je uz velmi zle....... daj mu este sancu, kym sa male narodi, mozno si ta bude aj viac vazit a zmeni sa o 180 stupnov, lebo take pripady su....... ale stale maj v sebe to, ze aky bol kym male nebolo na svete.......... odpust ale nezabudaj...... tak sa to hovori.... a na toho kamarata zabudni, aspon kym si tehotna, lebo budes iba vydeptana a stale smutna....... ked sa male narodi a partner sa nespamata, vtedy chod za kamaratom.....
No mozete jej tu pisat ze sa zmeni a kadejake somariny ale nezmeni sa. Nefunkcny vztah neopravi ani dieta prave naopak este aj tomu dietatu dosrali zivot lebo mali ist od seba a nie do nestastneho vztahu spravit tretieho. Potom to takto vypada ludia ostavaju vo vztahoch na Slovensku aby niekoho mali aby okolie nepovedalo nieco na ich osobu a potom tu mame nefukcne rodiny kde vsetci trpia. Moja kamaratka si tiez spravila dieta s alkoholikom snivala ako ho dieta zmeni a teraz bije nielen ju ale uz aj chuda dieta ktore ma uzkosti a chodi psychologovi . Mozno moj komentar vyznie pre niekoho tvrdo ale taka je realita a taky je zivot. A pre ostatnych poucenie do buducna ak vam nieco neklape nebojte sa rozist skor nez mate taky zavazok v podobe rodiny lebo potom nam tu v rodinach vyrasta generacia deciek ktore maju psychicke poruchy a tlacia sa dozivotne liekmi a nevedia sa zaradit do zivota ani v dospelosti.
Aliss:
Ano vzdy sa treba snazit o napravu ale najhorsie je ked sa partner nikdy nechce o vaznych veciach rozpravat alebo na vsetko prikyvne a aj tak s anic nedeje. Vies a najhorsie je to ze teraz nepotrebujem aby sa o mna staral alebo ma zivil ale ked prejdem s babatkom na rodicovsky bohuzial ta pomoc a opora partnera bude potrebna a to po vsetkych strankach. Ale ako pises presne chcem mu naznacit nie sa vyhrozit ze musi prist zmena lebo takto sa to proste neda.
No a toho ze to male to citi uz teraz sa obavam normalne ze to dieta bude take jedovate a nervozne ked sa narodi, preto hladam riesenie a skusam prist na to co bude to najspravnejsie. Preto som uz premyslala aj nad tym ze ak sa partner naozaj nerozhodne zmenit tak sa zbalim a idem prec aj napriek tomu ze budeme mat spolocne dieta, nakolko nechcem ublizovat svojmu dietatu a davat mu zly priklad do zivota.
Ano ten kamarat vie ze som tehotna, on pomaha stale vzdy ked ma vidi a pozrie vie ze nieco nieje v poriadku tak zavola a opyta sa a kecame, napriklad cez vikend ma jeden den videl a vedel ze mi je uplne smutno, no na druhy den sme sa sli prejst a porozpravat no moc zo mna nedostal aj ked chcel len aby sa mi ulavilo a bola so stastna neslo to, neodvazila som sa mu priznat ze to co ma najviac trapi je prave ON. ze ja ho naozaj lubim aj ked som si to nechcela pripustit a ze kazda chvila s nim mi chyba. Hlavne to ze by som najradsej vratila cas a spravila vsetko preto aby som mohla byt normalne s nim, bez toho co mi rastie v brusku a radsej potom mala casom s nim dietatko z lasky. No niesom carodej a neviem vratit cas takze momentalne sa len utapam v tom ze doma to mam cele zle a obcas vidim kamarata alebo s nim zavolam, napisem a potom cely den placem lebo mi chyba :(
orol1 : ano kamarat vie ze som tehotna, pracujeme v jednej firme a aj ked sa nie prilis casto stretame obcas sa to stane takze by to vedel aj keby sa nepriznam ale ja som s nim bola k sebe vzdy uprimna a aj som a ked som zistila ze som tehotna chcela som mu to hned povedat ale akurat sa chystal na dovolenku s kamaratmi a nechcela som m u ju kazit tak som pockala kym sa vratil a potom som mu oznamila ze bude najlepsie ked sa prestaneme stretavat, hlavne teda ze chcem dat sancu otcovi dietata. Ci by ma kamarat bral aj s dietatom neviem a uprimne sa bojim ze by som mu kazila zivot tym ze by sa somnou staral o dieta ktore nebude jeho. Je to cele zlozite a nechcem nikomu uz ublizovat a slubovat co je nemozne ale nechcem ani byt stale nestastna a smutna, ved co chuda dietatko potom aj ono bude tak naladene ako ja :(
Vzdy, vzdy sa treba pokusit o napravu vztahu. Vzdy to ma zmysel, aj ked sa vlastne nic nezmeni :) Preco? Lebo na kazdej situacii a veci, co budes riesit, sa mozes neskutocne vela naucit. Ja by som si s tym partnerom sadla a velmi uprimne by som mu povedala o svojich pocitoch. Ze to chces zachranit, uz len kvoli dietatu, ale treba zmenu aj z jeho strany. A naznacit (pozor, nie sa vyhrazat!!!) ze ak k zmene nepride, nebude vam to klapat a teda nebude dobre ostavat spolu. To male uz teraz citi, co sa medzi vami deje. A bude este viac, az sa narodi. Deti nasavaju do seba vsetko ako spongia, je jedno ci bude mat dva mesiace, alebo rok. Vsetko bude citit a niest si so sebou. Preto je tak dolezita funkcna rodina. Nie preto, ze o tom vybliakuju v kostole, ale preto, lebo to dieta bude neskor tym nesmierne ovplyvnene. Osobne, toto by som nikdy svojmu dietatu neurobila. Neostala by som s clovekom, ktory nerozumie, nechce, odmieta, bla bla bla. Az sa o zmenu pokusi, fajn. Ak nie, chod od neho. Ten kamarat vie, ze si tehotna? Popros o pomoc. Ale naozaj len v pripade, ze to s tymto tvojim nepojde. A neboj sa. Zeny odisli od partnerov aj tehotne. No a vzladli to! Ide o to, kolko si ochotna dat do toho ty, kolko on. Az by to neslo napravit, treba si podakovat a ist dalej....