Kontaktné šošovky

Príspevok v téme: Kontaktné šošovky
Amy386

Dobrý deň .. chcela by som sa vás opýtať , mám dioptrie -2,75.. okuliare nosím už cca 10 rokov, a zvažujem používať šošovky .. ako tento proces vlastne začať ? Sú celoročne šošovky dobre ? A hlavne či je to pre študenta cenovo dostupné .. ešte niečo , je ,,údržba” šošoviek náročná ? Pripadne nejaké +/- ich používania ..
Ďakujem za odpovede ☺️

poradim38

Ahoj, dioptrie mam presne take iste ako ty. Sosovky nosim 3 roky, tiez som studentka a v pohode sa to da z brigady platit, cize nic cenovo nedostupne. Kupuj si mesacne, ak ich chces teda nosit kazdy den, lebo tie sa najviac oplatia, ale mam aj spoluziacku co nosi denne, to znamena ze si kazdy den otvori novy blister a da nove sosovky. Oba druhy maju svoje vyhody nevyhody. Skus popozerat na nete. Urcite vsak predtym chod k svojemu ocnemu aby ti skusil ci vobec sosovky tvoje oko znesie a este ti to musi pozriet odborne ci si vhodny kandidat na nosenie sosoviek. Urcite chod k tomu ocnemu, on ti ukaze aj manipulaciu so sosovkami.

Cocky

Chod za tvojim ocnym lekarom a povedz ze chces nosit sosovky. Urobi ti vysetrenia a ak ti to schvali vyberie ti znacku sosoviek. Stoja cca do 30 eur 3 pary. Cize na tri mesiace ale ja ich nosim aj viac. Sosovky sa po pouziti davaju do puzdra s roztokom ktory by si mal asi kazde dva dni menit. Roztok u lekara stoji aj vyse 15 € takze aby ta neosklbali, zajdi do dm-ky kde predavaju asi 360 ml za 8 eur a vydrzi ti dost dlho. Za plusy povazujem ze ta vyjdu lacnejsie ako okuliare (ked sa ti skulky nahodou rozbiju, praskne ti sklo, alebo vymenit dioptrie stoji dost), nic ti nepada z nosa, nezahmlievaju sa ti skla. Za minusy asi len tolko ze mozu niekomu vysusovat oci, a treba fakt tu hygienu mat.