Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Lexaurin na úzkosť - závislosť?

Príspevok v téme: Lexaurin na úzkosť - závislosť?
finallydone

Zdravím, mám 36 rokov a mávam stredne silné úzkostné stavy asi každý druhý deň, trvá to asi 3- 4 roky, a nikdy som na to nič nebrala, ale už je to dosť neznesiteľné, tak mi môj MUDr. na to dal Lexaurin podľa potreby a dodal že je návykový a vraj "berte ho len v tom najhoršom, čím menej, tým lepšie"...tak prečo mi ho predpísal, keď ho mám brať čo najmenej? Neexistuje nejaké anxiolytikum, ktoré nie je návykové? A ako sa prejavuje tá závislosť? Lebo sa nechcem stať ešte aj závislá na liekoch, stačia mi tie diagnózy čo mám, bohato...:-) Ďakujem.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Axd

Lieky proti úzkosti síce môžu vyvolať závislosť, ale to by ste ich museli užívať dlhšie a vo vyšších dávkach. To, že si z času na čas dáte Lexaurin, nič neznamená. Na zmiernenie stresu a úzkosti z vlastnej skúsenosti odporúčam autogénny tréning.

Tomas12345

Predpísal ti ho len na príležitostné užívanie to znamená že len v prípade núdze. Ono psychiater ty ho predpísal pretože mať pri sebe lexaurín má i svoje psychologické opodstatnenie. Clovek ktorý má pri sebe liek proti uzkosti ktorý okamžite zaberie má taký dobrý pocit, že aj kebyže nanho príde nejaka silná uzkost ktoru nebude vediet zvladnut, tak si dá tu tabletku proti uzkosti a uzkost hned prejde. Uz len táto myslienka mnohým ludom pomáha natolko, že sa uzkostne stavy u nich nevyskytnu.

neurol

napriklad ja som brala na uzkost neurol ten je tiez velmi navykovy ale brala som ho asi dva mesiace alebo mesiac pravidelne a ked som ho postupne vysadila uzkost sa uz nevratila a to som ju mala fakt taku silnu ze som mala neznesitelne tlaky v hrudi