Ahojte, prosím všetkých o radu. Dcéra (17) má 2 mesiace vodičský preukaz. Jazdievala často s manželom, takže ide jej to skvele. Jediný problém je, že má nechce počúvať a jej rýchlosť v meste sa pohybuje okolo 70km/h. Chcela by som sa opýtať, kto z nás by dostal pokutu? Ja ako zodpovedná za ňu, alebo ona? Jednoducho všeobecné, či pri spáchaní priestupku. Komu to zápisu do karty šoféra? Ďakujem
17 ročná za volantom
za takychto okolnosti by som jej ja teda soferovat nedovolila ani len nahodou
ako tu uz niekde pisal na vela usekoch je ta 70tka bezpecnejsia ako 50tka. ono treba hlavne splynut s premavkou. Ak pri tych 70tich predbieha tak to je fakt nebezpecne najme ak je to cerstvy vodic. Teda ak ten predbehnuty ide 60.
Kazdopadne tvrdit pausalne ze 70 v meste je nebezpecne je blbost. DAlsia vec je ale vychovna stranka. Ked rodic da k dispozicii auto s tym ze sa bude jazdit podla predpisov tak by to mal dotiahnut aj dokonca. Popripade moze povedat ze ak chces tu mozes ist aj 70 atd.
Zakonodarca presne pre takto situacie do zakona uviedol, ze neplnoleti, nezreli hlupaci mozu soferovat iba v pritomnosti (rozumnejsej) osoby s vodicakom. Je vsak otazka, ci si to ty s manzelom, ked jej toto dovolite.
Uz to, ze soferuje vyborne je usmevne. Ako si na to prisla? V kolkych krizovych situaciach to decko bolo? Kolkokrat bola v smyku? Sneh za volantom este ani nevidela, ale mas doma maleho Schumachera. A aj tak dopadne. Ked v 17 zacina takto, o par rokov skonci v lepsom pripade v base...
Asi ked vidim ze je v meste zvacsena premavka a viem ze si nemozem dovolit ist rychlejsie, tak idem podla predpisov a snazim sa aj ked je menej aut, lebo je to pre moje dobro, ak sa nikde neponahlam, naco mam dupat na plyn a predbiehat? Ja uz som sa na tychto cestach slovenskych tolko krat presvedcila ze je tak vela vodicov, ktori by si zasluzili akurat tak robit autoskolu nanovo, lebo to co stvaraju za volantom nema so soferovanim absolutne nic spolocne........a este ktomu, autorkina dcera ma vodicak 2 mesiace, je to male decko este, ktore by ani ten vodicak mat nemalo, ked este nie ke zodpovedna........ tak u nej je samozrejmost ze predpisy a pozornost su u nej na prvom mieste..... nie si vyskakovat...
Ano, tam kde je co len teoreticka pravdepodobnost problemu, tak tam dodrzujem pravidla. A mesto je takato oblast kde je viac ako len teoreticka pravdepodobnost problemu.
A tam kde vidim nezmyselnost nejakeho zakazu, tak ho porusim, ale isto nie ze pojdem o 20km/hod rychlejsie.
Argument, ze ked vsetci ostatni porusuju, tak je bezpecnejsie porusovat tiez ,je nezmyselny. Nikdy neporusuju vsetci, a ked sa nieco zvrtne, a ty sa budes obhajovat podobnym argumentom, tak sa ti policajti vysmeju.
Všetci sa tu pozastavujete nad tým, že ide v meste 70kou a že by ste jej nedovolili šoférovať a pod. Ale uvedomte si, že na niektorých úsekoch, kde všetci ostatní idú rýchlosťou okolo 70km/h je oveľa nebezpečnejšie ísť 50kou, keď vás všetci naokolo predbiehajú a je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že dôjde k nehode...
Autorka sa pýtala, kto dostane pokutu a nie, ako má presvedčiť dcéru, aby nešla rýchlejšie, tak nechápem, prečo to tu všetci riešite.
A tiež by ma zaujímalo, či všetci, čo ste sem napísali, aké je to nebezpečné a ako by ste jej nedovolili šoférovať, či vy vzorne dodržiavate všetky predpisy.
Preco jej nezoberiete auto? Pokuta je to najmenej, horsie je ze moze zabit seba aj inych. Tito mladi vodici su najhorsi, myslia si ze su majstri sveta vsetko mozu a im sa nic nemoze stat. Jazdia jak blazni pritom nemaju ziadne skusenosti a sposobuju najviac nehod. Ak by dostala pokutu bude to na nu, ak by usmrtila chodca tiez si pojde posediet ona a nie ty. Neviem ci si takto spokojna.
70 v meste je nebezpecna rychlost. Teraz ked chyta navyky ,je extremne nerozumne dovolit jej aby chytila nespravne navyky. Dievca si mysli, ze uz 2 mesiace nic nesposobila, tak je skusena a ovlada volant. -))) ako rodic by som zasiahol velmi razne. Jasne ultimatum : este raz viac 53 km/hod v meste ,tak mesacny utrum na volant, a odchod na skolu bezpecnej jazdy a za vlastne.
Neviem ako sa budete citit na sude, ked budete pocuvat ,ze ma ist sediet par rokov.
Ono je možné mať vodičák aj v 17-tich?
A naco je dobre ze jej dovolite soferovat??? V prvom rade, je este zjavne nedozreta a neuvedomuje si dost vela veci, ktore moze zapricinit jej chovanim za volantom.......na vlastnom aute zrejme urcite nejazdi, tak sa necudujte ze jej je suma fuk co sa stane...... v lepsom pripade vam niekde oskre auto, alebo do niekoho treskne, v horsom pripade sa moze stat nieco ovela horsie co uz nie su srandy....... v dnesnej dobe by sa vodicaky mali davat az v 21tke minimalne a + robit psychotesty, ci su vobec zreli na to aby soferovali....... urcite jej uz nedovolte sadat do vasho auta za volant... ked si kupi svoje, nech si jazdi ako chce