Ked su dospele deti nezdravo naviazane na rodicov a naopak

Príspevok v téme: Ked su dospele deti nezdravo naviazane na rodicov a naopak
Ovecky

Rozhodla som sa zalozit samostatnu temu, kedze vidim, ze sa tu mnozia temy rodicia, byvanie, osamostatnenie. Poprosim pohlad na kazdu z tychto situacii. Vsetky su realne, ktore osobne poznam a podla mna su vsetky chore, ale to je moj pohlad.

1. Byvanie v jednom dvore vedla seba, syn so zenou v jednom dome a rodicia v druhom. Okrem dovolenky raz za rok su vlastne stale pri sebe. Muz roky slubuje, ze raz budu mat vlastne, ale zatial preraba iba doma. Zene to vadi. Vas nazor?

2. Dvaja maju vlastny byt, ale chlap chodi kazdy vikend domov pozriet. Nie priniest veci na pranie, pozor, ale proste len pozriet a ked je robota, pomoct. Zene to vadi. Vas nazor?

3. Zena zije sama v byte a muz si prerobil poschodie u rodicov. Proste sa iba stretavaju. Samozrejme, zene to opat vadi, ale k nim byvat nepojde, to je jasne. Vas nazor?

4. Rodicia muzovi brania sa odstahovat, lebo chcu, aby zostal doma a staral sa o farmu. Zene to samozrejme vadi, ale muz si nevie pomoct, lebo su tam vyhrazky. On tam byvat nechce, je psychicky uz zniceny, zena detto. Vas nazor?

Vsimnite si, ze problem je vzdy na strane rodicov muza, pripadne v muzovi. Nie na druhej strane. Cim to bude? Zena ma predsa tiez rodicov, ci? Kto ma pravo diktovat druhemu, kde a ako zit?

Ovecky

Prosim vyjadrujte sa iba k danej teme. Ano toto som si taktiez vsimla, ze taki muzi nariekaju, ze zeny su zlatokopky. Hlavne ze dotycny drzi zenu pri svojich rodicoch a vsetko ide im, zena by aj tak dostala holy prd v pripade rozchodu/rozvodu. Takze kto je tu vlastne zlatokop? Muz, ktory vyuziva ´sluzby´ zeny, ma upratane, navarene, sex, pripadne deti porodene, ale nie je ochotny pre nu zbudovat ani byvanie a vsetko dava do rodicovskeho? Hmm?

smolinkaa22

tá druhá opisovaná situácia by nebola až taká zlá, samozrejme za predpokladu, že tam muž nechodí úplne každučký víkend.. je jasné, že drvivá väčšina ľudí na seba nemá čas cez pracovný týždeň, preto sú na budovanie vzťahu potrebné aspoň tie víkendy.. žiadne manželstvo ani vážny vzťah nemôže vydržať bez spoločných zážitkov, toho, že sa tí dvaja usilujú venovať si každú možnú chvíľku nerozdelenú pozornosť.. samozrejme, úplne schvaľujem, ak chce muž ako dobrý syn svojim rodičom pomáhať, ak majú dobrý vzťah :) ALE aj to má svoje medze.. čo sa týka prvej situácie, tam to proste nemôže byť dobre dlhodobo.. a ostatné situácie, tam to snáď ani netreba komentovať.. ak chce niekto z pohodlnosti mama hotela alebo pre neochotu nájsť lepšie platenú prácu bývať s rodičmi do 50. tky, je to síce jeho vec, ale potom nech nenarieka, že nemá ženu a že všetky sú zlatokopky, lebo vás kvôli tomu žiadna nechce :)

odmatkyprec

Tema Traged Pilcuk je zrusena?Akonahle som napisala,ze ci skoro 50rocny muz nema uspory na osamostatnenie od matky,tak tema zmizla.Zaujimave :D

Ovecky

Nechapem, co sa rozculilo? Ze sa niekto vadi v nejakych temach? No a? Je to vizitka ludi, ako komunikuju. Ja mam pravo si zalozit temu. Odbornika by mal vyhladat niekto iny.