chuť na sladkosti

RNG

Uhm. Ale uz sa mi to podarilo znacne zredulovat, z dvojnasobku normalnych hladin na cca 40% vyssie nea normalne. Dufam ze casom to este zlepsim. To vsetko vylucne dietou a doplnkami.

RNG

Stess vyvolava vytvaranie vacsieho mnozstva kortizolu(hormon) co sposobi, ze telo zacne tvorit rezervy pre pripad, ze by bolo este viac ohrozene. Hladina cukru v krvi sa znizi(cukor v bunkach sa meni na tuk a uklada hlavne v oblasti brucha a zadku), clovek dostane hlad(zname zranice zo stresu), nuz a to vsetko vedie k cukrovke.
Ja sam to mam z osobnej skusenosti.
Keby som toto vedel pred 30 rokmi, iste by som si zariadil zivot inac.

andre

ked jem banan,niekto to tu prezentoval,tiez nemusim sladke,a tiez ovsene vlocky.Vsetko ,co sa tu pisalo je uplna pravda,viac ani netreba rozpisovat.Aj ja mam malicko zvysenu hladinu cholesterolu,aj davnejsie viac krat,teraz uz neviem,ale dost casto.Pritom jedla ako salamy ,tazke masa,tuky,majonezy a co ja viem co este vobec nejem.Ale vraj uz kazde 5 dieta ma tento problem,tak neviem.Ja som napr tento tyzden dostala taky kolac s jahodami,a on vobec nebol s cukrom.Po bicyklovej ture neskor ked som ho skusala,ze ochutnam,mne to tak chutilo,ze myslim ,ze to aj ja zavediem u nas.Ale neviem,ci im to bude chutit.A keby islo o piskotu,neviem ci by sa cesto vobec dalo vyslahat.Ale aj Dr.Bukovsky radi vsade uberte aj 3lyzice cukru,ked to ide.Telo si na to postupne zvykne.Nemozes mu cukry zobrat uplne.A nejake potrebuje.Ale lepsia je fruktoza.Ja osobne ,aj ked som skusala chudnut,nikdy som nekupila ten chrom.Neviem ved chromu je dost aj vo varenych zemiakoch so supkou, v tych vlockach a este aj v inych potravinach.Nechcela som ,aby som vobec nemala chut na sladke.

pipinka

RNG: nemyslím si, že mám nejaký extra pohyb, mám sedavú prácu, ale je fakt, že aj dosť stresovú a ešte aj ja som človek "stresman". Neviem, či aj preto tá chuť na sladké. Môže stres zvýšiť hladinu cukru v krvi? prípadne vyvolať cukrovku?

RNG

Chrom nepotlaca chut na sladke(ani" bio" mu nepomoze)
Chut na sladke je prirodzeny pud od narodenia.Problem je, ze v nasej dnesnej civilizovanej strave mame umelo privela cukru, potravinarsky vyrobcovia tento prirodzeny pud zneuzivaju na extra predaj.
Sacharoza a glukoza nam davaju velke mnozstvo energie-je to droga na energiu. Ale rychlo absorbovany cukor a jemna muka vyvolaju velke vytvaranie inzulinu naraz, co je sok pre pankreas. Casto pankreas prestreli, a vytvori privela inzulinu. Preto 2-3 hodiny po konzumacii sladkeho(vysoky glycemicky index)extra inzulin pochova do buniek privela cukru a v krvi nezostane dost . Tak to prejde do hypoglycemii(nedostatok cukru), nasledovnej unavy a telo nuti cloveka na dalsie sladke.(syndrom X)
Cukor v bunkach, ked sa nespali telesnou aktivitou sa postupne meni na tuk. Takze neaktivni ludia tlstnu.
Fruktoza na rozdiel od glukozy na 95% konci v peceni, kde sa postupne zmeni na rozne tuky a tukovo bielkovinne zluceniny(lipoproteiny=cholesteriny)
V prirodzenej strave, hlavne v neslachtenom divom ovoci je velmi malo fruktozy. Pocas urody, ked bolo zreleho ovocia prebytok, fruktoza sluzil na vybudovanie tukovych rezerv na cas nedostatku.
Dnes ale uz nepozname cas nedostatku a tych niekolko kil prirodzenej fruktozy priemysel nahradil mnozstvom kukuricnych chemicky vyrobenych fruktoz, ktorych v potravinarskych vyrobkov je hrozne vela. Odhadom priemerne cez rozne "soft drinky" a potraviny v USA je dnes spotreba "high fructose corn syrup" na obcana 160 libier(70 kg) rocne.A to sa v peceni viacmenej vsetko meni na tuk, nedodava nam to energiu ako glukoza, a telo bez dostatku energie reaguje na to pocitom hladu, cim sa zvysuje spotreba potravin, ludia su pretlstli ale potravinarsky priemysel ma s toho zisk.

Rada, vyhybajte sa rafinovanym cukrom, vyrobkom z jemne mletej muky a hlavne "high fructose corn syrup"=nie prirodne sladidlo maskovane ako fruktoza=ovocny cukor, ktoreho prirodzena spotreba by nemala presahovat niekolko kil rocne.

Co sa tyka prirodzenych prostriedkov na potlacanie chuti doslova zrania(nehnevajte sa na tento hruby sposob vyjadrovania, nic ine mi jemnejsie na toto momentalne neprislo na um), je na to viac sposobov.
od roznych psychologickych(yoga, hypnoza) cez mechanicke(pi vela vody, pri extra aktivite na to zabudnes, ladnicka na zamok, sladkosti do mrazneho oddelenia atd.) az po doplnky potlacajuce chut do jedenia(teobromin, satierol, hoodia gordonii,

pipinka

Bojím sa toho zvýšeného cukru a cholesterolu... A tiež byť taká štíhla nie je bohvie čo. Číslo 34 je nedosiahnuteľné v našich obchodoch...

izabelka

pipinka a ty preboha preco chces priberat ved 163 a 50 kilov je akurat ja mam 166 a 53 teda ja by som rada schudla na 50 nechapem preco chces priberat a sladkeho keby som mohla zjest za tonu tak by som jedla veru ale tiez sa snazim to potlacit tak ci davam bio chrom trocha sa to potlaci ale aj tak jem sladke tak bud rada aku mas postavu a ze mozes jest sladke