Močenie mimo záchoda

Príspevok v téme: Močenie mimo záchoda
Buna

Prosím vás , nestretol sa niekto s tym , že dieta cika kade tade mimo záchoda ?Dcéra keby bola malá ešte to pochopim , no má desať rokov a zacala kazdy den cikat niekde mimo záchoda .Kazdy den najdeme v byte niekde mláku , ci koberec ocikany , ci v kvetinaci nacikane ..je to hrozné .Dcére diagnostikovali OCD psychicku poruchu sice , no to je "len"opakovanie nejakych ritualov , zazinanie vypinanie svetla , obchytkavanie okolitych vecí atd.
Neviem preco má potrebu kazdy den sa niekde v byte vycikat mimo zachoda ..Vie ze sa budeme hnevat a napriek tomu to robí .Stretol sa niekto s niecim podobnym ?

Buna

Vraví že je to komplikovane , no asi to súvisí s OCD , na zachode musí ochytavat steny , aj ked to nechce robiť ,musí .To su tie kompulzie , ktore sa nedajú ovládať .Ja len že ci sa niekto náhodou nestretol s niečím podobnym.Aby neochytavala steny radsej ciká kade tade .Ach , je to ťažké .

Buna

Vraví že je to komplikovane , no asi to súvisí s OCD , na zachode musí ochytavat steny , aj ked to nechce robiť ,musí .To su tie kompulzie , ktore sa nedajú ovládať .Ja len že ci sa niekto náhodou nestretol s niečím podobnym.Aby neochytavala steny radsej ciká kade tade .Ach , je to ťažké .

uuleuskauu

Asi to videla od psíkov vonku na ulici a berie si z nich priklad - nema vzor od cloveka, pravdepodobne jej venujete malo casu - mnohe deti si prave neposlusnostou vynucuju pozornost rodica.
Chapem, ze na rodica je toho niekedy v suvislosti s dietatom naozaj vela a nemoze sa dietatu venovat nonstop 24 hodin denne, ale potrebuje cas aj pre seba a pri dietati uz to nejde.
Preto mnohi rodicia zvolia sposob: dve deti narodene rok po roku - obdobie do 4roch rokov deti je pre rodicov velmi narocne, potom sa uz ale decka zahraju aj same medzi sebou a rodic ma uz od nich pokoj. Lenze u vas uz je neskoro na vekovo primeraneho surodenca. Treba sa zamysliet, ako dietatu vyplnit volny cas. Idealne by bolo, keby ste dcerku dali na kruzky. Jedna z moznosti by bola aj napriklad zaplatit si nejaku pani ucitelku, ktora by kazdy pondelok od 16tej do 19tej si ju bravala k sebe domov a ucila ju basnicky - dcere by ste natarali, ze chodi na recitacny kurzok, lebo sikovnym a dobrym detickam treba chodit na kruzky a vybavene. Vy ako rodicia by ste mali v tom case od nej pokoj a ona by sa venovala zmysluplnej aktivite, pri ktorej sa uci nieco nove. Kazdy utorok od16tej do 19tej spevacky kruzok - nemusi to byt ani ofocialny normalny kruzok, stacilo by zaplatit si niekoho, kto sa jej bude tri hodiny venovat, ucit ju nove pesnicky a spievat si s nou. Kazdu stredu od 16tej do 19tej napriklad gymnastika. Ani to by nemusel byt oficialny normalny kruzok, stacilo by zaplatit si niekoho hoci len so strednou pedagogickou skolou (aj stredoskolácku, to je jedno, u tej by to bolo lacnejsie) a nech sa dietatu venuje, nech si precvicuju kotule, stojky, skakanie na svihadle, cviky... u dietata by tym padom nastali aj v skole na telesnej lepsie vysledky, lebo by sa zlepsilo po silovej a kondicnej stranke. Dietatku lichotkami a usmevmi natarat, ze je sikovne, a preto musi chodit na kruzky. Vybavene. Niekedy zufaly rodic strci decku do ruky tablet, nech sa hra. Aj to je riesenie, ale tam uz treba stanovit hranicu, aby to nebolo hranie sa s tabletom 24 hodin denne, ale len nejaku tu hodinku a staci. Mozte mu dat omalovanky, farbicky a nech si kresli, maluje a vyfarbuje. Mozte mu navrhnut, ze ho vezmete do kina kazdu sobotu a kazdu nedelu. Nie je nic lepsie, ako ked ide rodic s deckom do kina. Usadite sa, vypnu svetlo, zacnu premietat detske rozpravky, ktore teba ako rodica nezaujimaju. Ty si mozes vytukavat do smartfonu alebo byt sama so sebou a so svojimi myslienkami v case premietania filmu... decko nech pozera a nech sa tesi, ze citi lasku z tvojej strany, lebo si ho vzala do kina. Existuju dobre a zle sposoby, ako sa zbavit decka a jeho upistanosti na nejakych par hodin obcas. A verím, ze rodic to aj potrebuje. Ide len o to, aby rodic vyuzival tie dobre sposoby a nie tie zle. Dobry sposob je napriklad peknucko sa usmievat, pochvalit a vziat na "krúzok". Zly sposob je nakricat na dceru, vytrieskat ju a povedat jej, ze teraz musi byt cely den sama v izbe. Hresenim a bitkami a (dietatu do oci bijucim) odstrkovanim sa nedosiahne, aby dieta lubilo a posluchalo rodica, o ktorom si mysli, ze ho nenavidi, lebo ho hresi a bije a odstrkuje. Ani podcenovanim a ponizovanim a opovrhovanim sa neda dosiahnut, aby decko lubilo a posluchalo rodica, o ktorom si mysli, ze ho nenavidi, lebo ho podcenuje, ponizuje a aj nim opovrhuje.
...Nech by prisla tvoja kamoska na navstevu. Decko pri vas pisti a vy sa chcete v klude porozpravat. Mozes napriklad vytiahnut zo skrine velikansky vykres, ale väcsi ako maju deti v skole a cistonove farbicky, strcit ich kamaratke do ruky, akoze mu ich dava ona a spolocne s kamaratkou poviete decku, nech si ide kreslit a nech potom donesie ukazat, co nakreslilo. Milucko sa pritom usmievat na dieta. A bude aj vlk syty, aj ovca cela. Jednak sa zbavite decka na ten cas, co budete spolu kecat, jednak bude mat ono pocit, ze sa on zaujimate, lebo chcete vidiet, co nakreslilo, jednak sa bude tesit z novych farbiciek a z velkeho vykresu a aj z pochvaly, ktoru potom od vas dostane za pekny obrazok. Za tu pochvalu mu stupne sebavedomie, co je ohromne dolezite v dnesnej dobe. A nebude utiahnute a bojazlivo a vystrasene vyzerajuce - ako su deti zlych rodicov, ktori svoje deti podcenuju, ponizuju, nimi opovrhuju a este ich aj bezdovodne hresia a biju a odstrkuju nevhodnym a zlym sposobom. Mozes dostat aj vela inych napadov, ako dosiahnut, ze sa zbavis na par hodin decka bez toho, aby ono malo pocit, ze je odstrkovane a ze sa mu nevenujes a ze ho nemas rada. Len to treba uhrat a na dieta treba po dobrom a s láskou, s usmevom a s miluckymi pohladmi, ale aj s pohladom plnym ucty a vaznosti a snahy o porozumenie, pohladom plnym zaujmu o jeho osobu - pohladom, aky davas rovnocennemu partakovi na rozhovor - hocikomu dospelemu. Ale aspon chvilu sa s dietatom kazdy den rozpravat treba. Mozes nakupit dvd s detskymi rozpravkami a dat mu pozerat. Sediet na gauci spolu s nim a vytukavat do smartfonu zatial, co ono pozera - tvarit sa, ze ta to ohromne zaujima - tie rozpravky tam. Aj tak sa da. Rovnako mozes dcerke povedat, ze ju vezmes na preliezky a aj ju tam vezmes. Ty si mozes sadnut na lavicku a vytukavat do mobilu, ona nech zatial skuma preliezky a hojdacky a moze sa tam pohrat s dalsimi detmi. Potom ju vziat aj do cukrarne na zakusok, chvilku sa tam s nou porozpravat, nech sa tesi, ze sa s nou aj rozpravas.
Ked dieta nadobudne pocit, ze sa mu viac venujete a ked bude mat zaroven aj vyplneny cas - aby sa nenudilo, tak prestane curat po kobercoch a po kvetinacoch. Zabudne na robenie takychto hluposti, lebo ho zaujme nieco ine.
Inak povedane, dietatu, ktore nedostava od rodica pozornost, je jedno, ci si tu pozornost vynuti robenim dobrych veci alebo robenim zlych veci. Len si ju chce vynutit. Tak nech si ju teda vynucuje robenim dobrych veci. Pochvalte dcerku za kazdu pekne vyplnenu omalovanku, za kazdu kresbu, ktoru nakreslilo a aj ju poproste, nech este nieco nakresli alebo ju skuste dat na hudobny nastroj a poprosit ju, nech nieco zahra a zatial, co ona hra, ty mozes byt sama so sebou a so svojimi myslienkami aspon par minut...