Je tu niekto kto podstupil sterilizaciu? Alebo ako to vlastne funguje? Niečo malo som o tom čitala že sa tam niečo zavedie ale to mi príde divné, tak či su aj iné sposoby. Viem že ma nechápete ale mam prveho priatela. Sme spolu par mesiacov a este sme nemali sex. Bojim sa otehotnenia, deti mat nechceme, ani nemozem zo zdrav dovodov. Čo je v podstate dobré, ale bojím sa, pretože o rok idem na vš.
Ide o to že na kondómy mám alergiu, pharmatexu moc neverim kedze kamaratka ho uzivala mesiace a nakoniec aj tak otehotnela, prerusovana suloz to isté a hak do seba nechcem davat. Viete niečo poradiť? Tá sterilizacia ma zaujima
Ako sa stať neplodnou?
IroniaOsudu, tak napríklad mnoho rokov som učil telesnú výchovu. Bol som jeden z najlepších telocvikárov nie že v okrese, ale v celom kraji. Na suplovanie telesnej výchovy si ma často volali aj dve či tri školy súčasne. Veľa mojich bývalých žiakov vykonáva šport profesionálne a dosahujú veľmi dobré výsledky, a to aj vdaka mne. A ty ?
U niektorých osôb je užitočné už len to, že sa nerozmnožujú a nikdy sa nerozmnožia. Užitočné by bolo, keby prestali takíto ľudia trollovať príspevky, ale vysvetliť primitívovi, že je zas raz mimo témy, to chce neskonalú trpezlivosť, možno aj celoživotnú snahu a úspech aj tak nikdy nebude istý. Ako sa hovorí - blbec nikdy nepochopí, že je blbec.
Pilcuk, co uzitocne si ty spravil vo svojom zivote ? Zrejme nič ale ako sa vravi "clovek podla seba sudi druhych"
ospravedlnujem sa a posielam ti piesen
youtu.be
ahojpanic, lenže u mňa je to nedobrovoľne a autorka témy sa rozhodla nemať deti dobrovoľne, to je veľmi veľký rozdiel. Predtým než niečo napíšeš, používaj mozog.
Pilcuk a ze ty toto pises co si tvoj vtacik este nikdy nevrznul
Ako si teda pre svet uzitocny ked nerobis deti?! :D
Sterilizácia a kastrácia sú dve rozdielne veci.
Pri sterilizácii ide o podviazanie vaječníkov. Budeš hormonálne aktívna, ale nemôžeš otehotnieť. Robí sa to operačne a tento stav je zvratný, t. j. keď si po čase rozmyslíš, že by si predsa len skúsila mať deti, pôjdeš na zákrok a vajcovody ti znova spriechodnia.
Kastrácia je chirurgické odstránenie reprodukčných orgánov. Je to tým pádom nezvratný stav, raz a navždy, preto sa robí len vyslovene z vážnych zdravotných dôvodov. Pri hysterektómii ti odstránia maternicu, ale ponechajú vaječníky, takže budeš nadalej hormonálne aktívna. Ovariohisterektómia je operácia, kde ti odstránia maternicu aj vaječníky, stav je nezvratný a pokiaľ možno, robí sa to len starším ženám alebo pri vážnejších stavoch aj mladším, ale potom zvyčajne treba substitučná hormonálna liečba.
Môžeš si dať zaviesť aj vnútromaternicové teliesko (zavádza gynekológ, sú rôzne) alebo pesar (zavádzaš si ho ty). Pesary sú z roznych materiálov, verím, že by si si vedela nájsť nejaký, na ktorý by si nebola alergická.
V každom prípade ťa o možnostiach "ako neotehotnieť" najlepšie bude informovať tvoj gynekológ, ktorý vie aj najlepšie posúdiť, čo je pre teba najvhodnejšie.
Existuju aj kvalitne kondomy, z prirodnych materialov, pri nich by si nemala alergicku reakciu,, ale neviem ti k nim nic viac napisat...
Inak vies ze o takych 5-10 rokov budes velmi pravdepodobne nesmierne tuzit po dietati, hej?
A taktiez je velmi pravdepodobne, ze tvoj terajsi priatel odijde, najdes si ineho, a ten uz deti bude chciet... no ty mu povies ze si sa nechala vykastrovat, tak ti da kosom... take ucinene rozhodnutie uz pojde s tebou do konca zivota, zhorsi ti ho.
riadená sterilizácia je možná len u žien nad 30 rokov alebo 35 neviem presne ktoré majú tri deti.
Či je možné podstúpiť sterilizáciu pre zdravot. dôvody tak to by si sa mala poradiť so svojím gynekologom čo by ti nato povedal. Možne je to možné ale budeš si to musieť hradiť sama lebo ako som uviedla vyššie tam to tuším prepláca poisťovňa ale naisto to neviem.
Spýtaj sa svojho lekára. Ak máš vážne zdrav. dôvody ktoré by tehotenstvo ohrozili alebo tehotenstvom by sa tvoj zdrav. stav zhoršil či dokonca ohrozil tvoj život tak to myslím je možné podstúpiť ale na sto percent to bude vedieť len tvoj lekár. Prípadne sa informuj niekde kde sa to vykonáva.
@Pilcuk mas uplnu pravdu. Dnesne zeny uz nerodia, na svete nas ludí ie už iba okolo 2000, takze ešte pár rokov/mesiacov a zahynieme. Takže, babu si už nehladaj, už je to aj tak zbytočné.