Dobrý deň,
Už ako názov témy napovedá, tak môj problém spočíva v tom, že sa neviem vžiť do dnešnej spoločnosti a necítim sa v nej dobre. Nejde o ľudí, ktorými som obklopený, ale hlavne o spoločnosť a jej fungovanie ako aj hodnoty.
Cítim, že keby som sa narodil pár stoviek rokov dozadu cítil by som sa omnoho lepšie hoci by môj život možno bol kratší a drsnejší, ale myslím, že vo vnútri by som bol spokojný.
Momentálne prežívam len tak zo dňa na deň a neviem kam svoj život vôbec smerovať, pretože úprimne v dnešnom svete neviem nájsť svoje miesto kde by som nemusel riešiť problémy dneška.
Stačí keď si sadnem na námestie a vidím tú masu ľudí, ako sa každý z nich niekam ženie. O tomto je život? O tom hnať sa stále za niečim a aj tak to nikdy nedosiahnuť? Alebo sa k tomu len priblížiť a potom zomrieť?
Trápi ma, že ma nič v dnešnej dobe nenapĺňa. Už ma prestalo baviť riešiť problémy dneška. Už ma nebaví byť otrokom spoločnosti.
Neviem kam sa pohnúť.
A preto premýšľam, že sa tohoto konzumu nadobro zbavím. A to tým spôsobom, že začnem žiť alternatívnym spôsobom života.
Chcem žiť nejako inak ... ešte pred pár rokmi som nemal ucelenú predstavu, ale dnes viem, že ma veľmi ale naozaj veľmi láka Slovanská a Severská kultúra.
Bol som na rôznych festivaloch a cítil som sa dobre. Zrejme to bolo jediný krát za posledné roky kedy som sa cítil v spoločnosti, ktorá nerieši zbytočnosti, ale zabáva sa a užíva si život.
Z toho všetkého som usúdil, že by som chcel žiť na nejakej polosamote prípadne v nejakej komunite, kde ľudia mali podobný problém a rozhodli sa odísť zo spoločnosti a žiť alternatívnym spôsobom života.
Bohužiaľ nenašiel som žiadnu takú komunitu a začínam sa cítiť ako ihla v kope sena. Neviem sa jednoducho nájsť. Neviem nájsť to miesto. Svoj pokoj. Svoje Elysium.
Preto sa pýtam vás, milí čitatelia tohoto môjho príspevku :)
Cítili ste sa niekedy podobne? Podotýkam, že to je dlhodobé a trvá to už pár rokov. Je nejaká šanca v dnešnom svete ujsť z toho konzumu? Ako nájdem ľudí, ktorí by chceli žiť podobne? Existuje vôbec to miesto kde by som sa cítil spokojne?
Za vaše odpovede a názory do diskusie vám budem vďačný :)