Lenivosť, flákanie, prokrastinácia

Príspevok v téme: Lenivosť, flákanie, prokrastinácia
neznamyjazdec

Ahojte, má tu niekto podobný problém ako ja?

Som študent vš, ale napriek tomu som flákač a som lenivý a nič sa mi nechce robiť. vš si robím len kvôli titulu aby som urobil rodičom radosť a aby som si predĺžil mladosť, predsa len 5 rokov voľna navyše, to je na nezaplatenie :D samozrejme že brigádujem a zarábam si peniaze, nie som zas úplné hovädo.. tých 250-300 € mesačne si zarobím, rodičom hodím stvoku (alebo viac/menej, podľa toho koľko ten.ktorý mesiac zarobím) na bývanie a sme spokojní..

Ide o to, že poslednou dobou sa mi tento životný štýl začal dosť zarívať pod kožu a ťažko sa ho zbavujem. Na škole sa nejak nesnažím, spolužiaci ma neznášajú, lebo oni sú takí tí typickí snažilkovia, kariéristi, workoholici.. .ako to nazvať..

Pomaly ale isto sa prokrastinácia a ničnerobenie stáva mojou životnou filozofiou. Nemám žiadne ciele, chcem len prežívať zo dňa na deň. Nikam sa neponáhľať, nelámať si hlavu s blbosťami.. tento rok opakujem aj jeden predmet, nie preto že som ho vtedy nemohol dať, ale jednoducho preto, že som sa na to jednoducho vy****bal a ani toho neľutujem...

Nie som ako moji kolegovia na vš čo celý svoj voľný čas trávia honením sa za kariérou, naháňaním dobrých známok a podobne.. načo? Nechcem žiadne vysoké platy, žiadne drahé autá, žiadny úspech. načo by mi to bolo dobré keď by ma to šťastným aj tak nespravilo. Šťastný som takto ako som a je mi všetko jedno a nezaujíma ma názor ostatných. Po skončení budem asi pokračovať prácou v obchode v ktorom teraz brigádujem. Kašlem na to, že si o mne ľudia budú hovoriť že som lúzer...

Som taký aký som, nerád robím prácu navyše ak nie je treba, vždy urobím len to potrebné minimum a dajte mi všetci pokoj - to je super, cítim sa byť takto slobodný a šťastný

je tu niekto kto vyznáva podobné "hodnoty" ako ja? :D

Polienka

Haha jazdec ja ťa uznávam. V niečom sme fakt podobní. Ja som tiež 5 rokov zabila na škole ktorá ma nebavila... chcela som splniť sen mame a trochu to aj ľutujem...ale na druhej strane, šla som na Erasmus, nemala som extra starosti a presne toto sa mi stalo čo tebe že sa mi zaryl pod kožu ten životný štýl - spať koľko chcem, potom. Nejaká brigáda, tiež zarobím okolo 300€ nemám veľké výdavky ... diplomovku som nestihla odovzdať lebo som nemala motiváciu ju písať :D ...tak teraz predlžujem a celkom mi toto začalo vyhovovať.
Voľakedy som bola nesmierne cieľavedomá ale čosi sa vo mne zlomilo, teraz by som kľudne radšej robila za menej peňazí, niečo by som pocestovala a keď vyjde čas možno si založim nejaku rodinu... neviem...tiež som začala žiť zo dňa na deň a je mi fajn...nestresujem ako pred 7-8 rokmi

jablkovydzus

mam toto iste presne. na školu som sa vykaslal po 5 rokoch, tesne pred statnicami. ak ti mozem poradit, dobre si rozmysli ci sa ti oplati investovat čas viac do školy (ak ozaj len robiš radost rodičom a studujes nejaku blbost ako som studoval ja a nebavi ta to vlastne, tak sa na to vykasli), alebo ci by sa ti oplatilo viac investovat čas do niečoho, do čoho by si mal vnutronu (kvoli sebe samemu, nie kvoli vplyvom zvonka - peniazom, rodičom) motivaciu. proste naozaj si vyrozmyslaj co by si naozaj naozaj chcel robit cely život a najviac casu zainvestuj do toho. ja som totalny flakac a prokrastinator a lenivec, ale ked ma niečo bavi tak si to idem mega. ked ma niečo nebavi nepohne so mnou nič. ak si myslis ze ta bude cely zivot bavit robit hentam v obchode v ktorom pracuješ a nebude ti chybat nejake ozvlastnenie,okej go for it, ale najdi si aj nieco ine co ta bavi a investuj cas do toho. idealne nejaka zrucnost lebo sa to opla neskor.

neznamyjazdec

Ja vám poviem takto: sklamaním rodičov ste akurát tak vy. oni by boli radi ak by som bol povedzme v niečom úspešní ale oni chcú pre mňa hlavne šťastie a ak mi toto vyhovuje tak sú šťastní aj oni. ak mi stačí to čo mám a som šťastný, to je ten najväčší dar v živote a to by ti povedali aj moji rodičia... nemám žiadnych deb.ilov rodičov ako vy, rodičov, ktorí by mali potrebu sa chvástať svojimi deťmi aké sú úspešné a šikovné :)

Úspech je dosiahnuť niečo, čo uznáva spoločnosť. Šťastie je byť spokojný s tým čo máš a nezaoberať sa čo si o tom myslí spoločnosť.

ak je vašim cieľom úspech, tak ok, mojim je zase šťastie a ak vám to vadí a máte potrebu ma za to zhadzovať, tak tým len ukazujete, ako ste vychované a že ten váš ,,úspech,, vás moc šťastnými očividne nerobí ;-)

SofiaElla

debata - to ako vážne? Si sklamaním svojich rodičov, lebo nie si chorý? Už vážne neviem, čo je dnes morálka a etika..

DebataO

Si sklamanim a nielen svojich rodicov. Kolko ludi sa bori vo svojom zivote s nepriaznou osudu, lebo su chori - napriklad; ale ich zivot ma vacsiu hodnotu ako tvoje zivorenie. A ty - hoci si zdravy, teda telesne mas taketo kredo. No, psychicky v poriadku si neni - urcite.

SofiaElla

Fascinujú ma tie vyjadrenie ako: si sklamaním svojich rodičov. Lol, ty si admin alebo príbuzný autora témy alebo kto si ty, že toto určuješ? Akurát si priznal/a, že si ty sklamal/a svojich rodičov. Tak to rieš.

orol1

nemas ziadnu motivaciu, to je cudne, chciet sa zasit v obchode, hmm, ako predavac?
ja som tiez lazy a prokrastinujem ale stve ma to a snazim sa to menit
keby si mal aspon nejake silne hobbies

SofiaElla

Úplne klasicky sa zaraďuješ do zmýšľania pravdepodobne väčšiny študentov. V každom prípade je pozitívne, že študuješ a popritom brigáduješ. Si možno pohodlnejší, nie priebojný a cieľavedomý, ale to nie je žiadna katastrofa. Dokonči si výšku, vybúr sa, uži si mladosť a dospej. Počas tých rokov sa budeš formovať a uvidíš, kam dospeješ. Ak budeš mať 40 a stále bude tvoj život len o zábave, nezodpovednosti a odkladaní povinností, to už problém bude.