Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Lenivosť, flákanie, prokrastinácia

Príspevok v téme: Lenivosť, flákanie, prokrastinácia
neznamyjazdec

Ahojte, má tu niekto podobný problém ako ja?

Som študent vš, ale napriek tomu som flákač a som lenivý a nič sa mi nechce robiť. vš si robím len kvôli titulu aby som urobil rodičom radosť a aby som si predĺžil mladosť, predsa len 5 rokov voľna navyše, to je na nezaplatenie :D samozrejme že brigádujem a zarábam si peniaze, nie som zas úplné hovädo.. tých 250-300 € mesačne si zarobím, rodičom hodím stvoku (alebo viac/menej, podľa toho koľko ten.ktorý mesiac zarobím) na bývanie a sme spokojní..

Ide o to, že poslednou dobou sa mi tento životný štýl začal dosť zarívať pod kožu a ťažko sa ho zbavujem. Na škole sa nejak nesnažím, spolužiaci ma neznášajú, lebo oni sú takí tí typickí snažilkovia, kariéristi, workoholici.. .ako to nazvať..

Pomaly ale isto sa prokrastinácia a ničnerobenie stáva mojou životnou filozofiou. Nemám žiadne ciele, chcem len prežívať zo dňa na deň. Nikam sa neponáhľať, nelámať si hlavu s blbosťami.. tento rok opakujem aj jeden predmet, nie preto že som ho vtedy nemohol dať, ale jednoducho preto, že som sa na to jednoducho vy****bal a ani toho neľutujem...

Nie som ako moji kolegovia na vš čo celý svoj voľný čas trávia honením sa za kariérou, naháňaním dobrých známok a podobne.. načo? Nechcem žiadne vysoké platy, žiadne drahé autá, žiadny úspech. načo by mi to bolo dobré keď by ma to šťastným aj tak nespravilo. Šťastný som takto ako som a je mi všetko jedno a nezaujíma ma názor ostatných. Po skončení budem asi pokračovať prácou v obchode v ktorom teraz brigádujem. Kašlem na to, že si o mne ľudia budú hovoriť že som lúzer...

Som taký aký som, nerád robím prácu navyše ak nie je treba, vždy urobím len to potrebné minimum a dajte mi všetci pokoj - to je super, cítim sa byť takto slobodný a šťastný

je tu niekto kto vyznáva podobné "hodnoty" ako ja? :D

sasdq

Ernesto - IT si dobre neodhadol, čím ďalej tým sú technológie zložitejšie a náročnejšie. Nad jednou vecou stratíš dni, kedy hľadáš po weboch ... Je to náročná práca, stále sa musíš učiť niečo nové, zložitejšie, hľadať cesty, objavovať, čítať manuály a hlavne rozmýšľať.

Ernesto

no ale ked ti to vyhovuje a si stastny, tak co riesis? ja ti priam zavidim. horsie by bolo, keby sa ti nikdy nic nechcelo, lenosenie a prokrastinacia by ta stvali, lebo by si mal ambicie a sny nieco dokazat. ale ked ti to nechyba, tak naco sa tym potom zapodievat? vela ludi takto zije a su castokrat stastnejsi ako ti, co sa stale za niecim zenu. vacsina zamestnancov, ktora je v jednej praci na tej istej pozicii 20 rokov a nic pomimo prace nerobi je presne takato - spokojna, zijuca si svoj kazdodenny kludny zivot

ked chces poradit aku karieru, tak by bol z teba idealny ITckar. pretoze vzdy by si hladal sposob, jak robotu co najrychlejsie od**bat. oni by si mysleli, ze ti platia za 10h tazkej roboty denne, ty by si mal davno vystarane za polhodiny. nemam overene, ale bill gates vraj najimal iba lenivych ITckarov, lebo oni vzdy sa snazili vsetky problemy vyriesit co najjednoduchsou a najefektivnejsou cestou

Kon123

Si na tom ešte pomerne dobre. Poznám baby z VŠ, ktoré nebrigádujú, ale zlatokopujú rodičov na predražené šaty, topánočky, bio somarinky atď. Vieš, kebyže si baba, tak sa takto môžeš bez problémov a starostí v pohode pretĺkať životom. Muž nech sa postará o bývanie atď.
Keďže si muž, tak skôr či neskôr narazíš, ALEBO! nehnuteľnosť vyžeň a môžeš ďalej vegetiť.