Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som robot?

Príspevok v téme: Som robot?
Robot

Zdravím,

priatelia/rodina mi neustále vravia že som ako "robot". Proste neviem vyjadriť žiadne emócie. Neviem ako sa mám kedy tváriť, nezaujíma ma že ma niekto narodeniny alebo taký a taký sviatok, neviem nikomu normálne pogratulovať. Nikdy nič neoslavujem a ani sa zo žiadnych úspechov neteším. Proste si stanovým cieľ (napr dokončiť ďalšiu VŠ) a aj ho splním, ale aby som z toho robil nejaké halo a oslavoval a podobne - to nie je pre mňa. Preto sa mnohým asi zdá moje správanie akoby som bol robot a robí mi to samozrejme problémy aj so ženami, lebo tie potrebujú počúvať tie ich sladké sračky alebo aspoň trocha empatie .. a ja to neviem aj keď sa akokoľvek snažím, tak vždy je to umelé. Umelý úsmev, umelé slová.. áno viem že každý sa občas pretvaruje, ale ja sa pretvarujem vždy a dosť často mi to neide alebo dosť veľa veci prehľadnem, kedy by som sa mal pretvarovať a vyplodiť nejaké sladké/utešujúce otrepané frázy. Čo mňa tak zaujíma, že niekomu umrel rodič a teraz mam byť smutný či aký preto. Umrel? Život ide ďalej. Prečo by som sa mal tešiť z toho, že frajerka dostala lepšiu prácu a podobne? Veď to bol jej cieľ tak si ho splnila a život ide ďalej. Možno je to výchovou, mne tiež nikto nič negratuloval, neoslavovali sme doma nikdy nič a nikoho môj život nezaujímal... ale ťažko sa takáto emaptia učí v 30tke ako u malého dieťaťa..

LuciaLe6

Nevies vyjadrit emocie alebo ich nemas? Ja som bola pravy opak: uz od detstva som bola emocionalna a od puberty sa to iba znasobilo. Same emocie boli v mojom zivote a mala som cely zivot vela prace nedavat tieto emocie najavo...ani sa mi to velmi nedarilo... Cely moj zivot bol jedna velka emocia: radost, hnev, laska, este vacsia laska, spalujuca laska, potom aj nenavist, strach, nadsenie, smutok, plac, same emocie. Casom sa to ale obrusilo a mne je teraz za tymi emociami luto, ze uz ich nemam...Je mi to velmi luto.
A je mi luto ludi, ktori nemaju emocie.

sila zvyku

To su take zvyklosti, od ktorych ked bol clovek dlhodobo ci odkaziva odrezany, tazko mu nieco budu hovorit, pokym sa do toho najskor opakovanim nedostane. Ked si nieco nedostal ci nemal, nemas to jak dat, najprv musis dostat a mat z coho dat.

Jaroslav321

Možno to chce len správnych ľudí, aby si sa dokázal vyjadriť. Poznám veľa ľudí, ktorý pôsobia takto umelo

poradim38

Je to kvoli tomu co pises v poslednych vetach....... ty si to nezazil, tak nemas potrebu to zazivat teraz...... nikto ta tomu neucil... to je ako keby ta vychovaval pes.... tiez by si sa naucil jeho zvykom, chodit po styroch, lizat vsetko, atd....... tvoji rodicia ta neucili empatii a citom, preto si bezcitny, necitis city k nikomu a nevies byt empaticky...... no budes to mat tazke, ked pises ze sladke sracky potrebuju pocuvat zeny.... najdi si chlapa a budes to mag lahsie

mickey21

mozno si sociopat, cele detstvo sa o teba nikto nezaujimal, teraz to spravanie kopiruje, rozhodne to nieje normalne

orol1

no nieco ti urcite chyba, tipujem, ze aj radost zo zivota. inak aj empatia. ale ked tebe je tak dobre, tak nie je ziadny problem.

Pilcuk

Tak to máš dobre. Ženy si aj tak nevážia nejakú náklonnosť či sladké rečičky od partnera. Sú povrchné a to, na čom im skutočne záleží, je stav konta a vzhľad mužov, podľa čoho si aj vyberajú partnera. Ak máš alebo budeš mať dobre platenú prácu, o nezáujem žien sa báť nemusíš, za to ti ručím.