Preco zena nepovie co chce

Príspevok v téme: Preco zena nepovie co chce
Smejko458

Prave som sa pohadal s frajerkou. V podstate islo o to, ze nieco chcela, aby som jej kupil, nic strasne drahe, len malickost, ale nepovedala mi to priamo. Behali sme po obchodoch a ona, ze toto sa mi paci, hento je pekne, co myslis, tamto by mi pristalo, aha toto je najnovsi produkt, ktory som videla na internete... no a nic sme nekupili, lebo ja, ze asi len obzera. Doma uz akoze smutna a klasika, ze co ti je a ona, ze nic, az som z nej pacil, tak ze na nu nemyslim, ze si nevsimam, co potrebuje a take to bla bla bla. Ja, ze kurnik, ze co nepovedala, ze som jej to kludne mohol kupit a urobit jej radost. Stve ma, ze vy zeny to jednoducho nam chlapom nepoviete a myslite si, ze sme vsevedkovia. Ale sa stavim, ze kebyze sa ulohy vymenia a ja tak chodim po obchodoch a obzeram, ze ani vy baby by ste to nedali, ze co chcem. Preco to robite a preco chlapov a najma seba nicite tym, ze nam to jednoducho nepoviete?

Kasia

Na jednej strane tvoja frajerka ti mohla byť vďačná, že si s ňou vôbec vydržal chodiť po obchodoch. Na druhej strane, ak ti hovorila, že sa jej niečo páči, mohol si sám navrhnúť, že jej to kúpiš a na to podľa mňa nie je treba žiadnu veľkú telepatiu
.
Vieš ono to nie je vždy len tým, že žena nepovie priamo to čo chce. Typická žena sa proste vyjadruje v emóciach, takže bude mlieť niečo v zmysle: "toto je pekné", "toto by som raz chcela mať" "to je zlaté, páči sa mi to", no a chlap je ten prakticky a logicky zmýšľajúci,, ktorý by mal teda navrhnúť akciu, riešenie, v podstate sa jedná o viac rozkazovacie vety než prejav emócii- napr. "kúpim ti to" "vyber si niečo" a pod.

Ako by sa ti páčilo, keby sa tvoja frajerka vyjadrovala ako chlap- napr." Kúp mi to!" Bol by si rád, že ti povedala čo chcela? Pravdepodobne by ťa to skôr naštvalo.

Alebo by ti povedala trebárs- "vynes kôš!" Áno, mnohé ženy sa tak vyjadrujú a koledujú si tym o to, že ich polovičku to odpudzuje. Ideálny prípad, kde sa dvaja doplňaju, by vyzeral skôr tak, že žena povie- "ten kôš hrozne zapácha" (emócia) a chlap odpovie - "vynesiem ho" (akcia) (teda to by bol fakt ten idealny prípad, ale môže povedať aspoň- neskôr ho vynesiem, alebo- tak ho teda vynes :-)
Proste ide o to, že ženská sa vyjadruje často v emóciach, takže to môže pôsobiť pre chlapa dosť nečitateľne, ale v skutočnosti jedno k druhému zapadá.

pppccc

Uz co je za sebecku svinu ta tvoja priatelka, ked caka, ze druhi maju vediet, co prave chce a ak nie, tak ti to este ide vycitat. Chrapunka je to teda riadna. Ako sorry, ale to je uz asi najvyssia forma narcizmu. Mozno maju na tom podiel aj jej rodicia. Co najskor si najdi inu. Minimalne za psychiatrom by si ju mal poslat, ci je to vobec liecitelne.

LogikaNikde

Musíš začať študovať neverbálnu komunikáciu. Sledovať ľudí, aby si odhadol takmer vždy, všetko na 100%.

Ale je pravda, že je to príznak tuposti, neodhadnúť, že to chcela. Bez urážky, nehovorím, že si tupý. Len, dalo sa to dať najavo aj menej.

Smejko458

Lollka, ina to hovorila asi o 10 veciach. A bola to asi 7 v poradi, co chcela, ako to mam vediet. Nabuduce urobim provokativne to, ze kupim vsetko na co nieco povie. A napr. ja som chcel smart hodinky a hovoril som o nich, potom o televizore, mobile a elektrickom naradi a kupila.mi to naradie, hoci som iba spomenul, ze to ma kamos, ale ja som ho nechcel - co som sa mal odut, ze netrafila? Som sa tvaril, ze je to ok a zapada mi prachom v garazi. Vies vy zeny ste hrdinky, ale ani vy neviete vycitat, co chlap chce!

Lollka

Tak ked o niecom povie ze je to pekne a nestoji to vela tak myslim ze si jej to kupit mohol aj sam od seba. Len preto ze ju mas rad a ze jej chces urobit radost. Ono ked ti priamo povie ze kup mi toto tak v tom nie je nic romanticke a to si rovno moze kupit aj sama. Ona po tebe chce, aby si to kupil sam od seba a tym jej dal najavo ze ju mas rad a myslis na nu. Myslim, ze na tom nie je nic tazke kupit jej obcas nejaku drobnost o ktorej povie ze je to pekne.