Zdravím, viete poradiť čo sa mi to deje so zrakom ? Keď to poviem očnej resp. sa jej na to opýtam, tak mi nič nepovie. Mám už dlhé roky krátkozrakosť, posledné roky dá sa povedať ustálený zrak okolo -2,5. Nosím šošovky. Problém je ten, že veľmi často sa mi deje to, že vidím veľmi zle a rozmazane a zase neskôr vidím dobre a ostro. Na vyšetreniach mi víde to čo aj nosím, dokonca nosím aj trochu silnejšie, ale toto rozmazávanie sa deje stále. takisto ak dlhšie pozerá do diaľky, tak neviem zaostriť do blízka a naopak. A veci vidím iba tam všeobecne, keď sa chcem pozrieť na jeden bod, či miesto predo mnou, tak neviem tam udržať zrak a to miesto zaostriť. A ak aj zaostrím, napr. ŠPZ auta, tak sa mi to po pár sekundách rozostrí a potom zase horšie vidím. Samozrejme trávim veľa času pri počítači, či už v práci alebo vo voľnom čase a ešte aj knihu čítam elektronickú. Na mobile veľa času netrávim. Viete poradiť čo sa mi to deje a či by aj tento problém vyriešila laserová operácia zraku ? Ďakujem.
Problémy so zrakom - často vidím rozmazane
Napisal by som ti o tom sloh, no muselo by sa mi chciet :D
Skratim to... zla konzistencia slz - tym padom zaostrovanie nefunguje tak ako by malo, oslabene zaostrovacie svaly vplyvom niecoho - najtaztejsie nejakej SKRYTEJ infekcie -ak mas cervene ocne spojivky tak to bude ono, preto ti idu nahor dioptrie - ked tu inf poriesit dioptrie sa snizia, lenze zistit o co ide je problem... takze kup v lekarni koloidne striebro a kvap si ho do oci, stipe to jak slak ale vydrz, dalej umele slzy, vitaminy pre oci je zbytocne, lepsie by bolo isoprinosine na virusy atd... nece sa mi setko pisat, takto sa da zbavit pekne dost silnych dioptrii, nic viac nic menej :) a nie nosit popelniky ako taky chuj... a ocna dr len popolniky a silnejsie vam treba dopici...