Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Exem na ruke. Oblast hodiniek. + FOTO

Príspevok v téme: Exem na ruke. Oblast hodiniek. + FOTO
exemnaruke

Caute. Poradte mi prosim. Na ruke sa mi vytvorilo nieco ako exem. Nemam teraz moc cas behat po doktoroch, tak by som bol vdacny za kazdu radu... Neviete, co to je a ako sa toho zbavit? Objavilo sa mi to tam len tak. Je to na miestach, kde obvykle nosim hodinky? Moze to byt z nich? Mam ich uz dlhsie a problem som nikdy nemal. Tu najdete fotografiu, ako to vyzera:
img516.imageshack.us

RNG

Treba kupovat len striebornu bizuteriu testovanu Statnym skusobnym ustavom a nim puncovanu, ktora podla platnych zakonov musi byt bez niklu.
Mnohi predajcovia to zialbohu obchadzaju.

andulka

Mala som podobný problém s hodinkami, aj s náušnicami, z ktorých mi dokonca hnisali ušné dierky. Je to alergia na nikel, ktorý sa nachádza skoro vo všetkom. Neviem, čo budeme robiť, keď zavedú euromince, ktoré sú celoniklové. Asi ich budeme musieť rýchlo míňať. Aby som sa toho ekzému rýchlo zbavila, natrela som si ho Eloconom, potom som už len dávala pozor, aby sa mi kov nedotýkal pokožky /opasky, náramky a pod./

melinda

Ahoj mam aj ja exzém a veľmi my pomohol sprej ktoríé sa dá kúpiť v lekarni vola sa SKINCAP.ja som sa zbavila velmi nepríjemneho exzému.nie je najlacnejsi ale stoji za to pa

RNG

Existuju kozenne remienky, kde sa spodok hodiniek, nedotyka vobec ruky.
Alergia je na nikel(nehrdzavejuca ocel obsahuje 7 az 10 % niklu)

exemnaruke

No. Takto - ja som nevravel, ze to svrbi! Nesvrbi, len to zle vyzera. A co sa tyka hodiniek. Nosil som ich na ruke 2 roky... Myslite, ze by sa to mohlo prejavit az teraz?

sedmikraska

Fakt vyskusaj obycajnu zubnu pastu, najlepsie nejaku tuhu co prebije to svrbenie, ja uz to tak robim par rokov, spodok hodiniek mozes vyskusat nalakovat priesvitnam lakom na nechty, na ten mozno alergiu mat nebudes. Pastu aspon vyskusaj, za to nic nedas

Alternativa

Typujem na alergiu na kov obsiahnuty v hodinkach, mozno v kombinacii s cimsi inym, tazko vediet. V kazdom pripade si kontrolu casu ries inak, ako tymito hodinkami na ruke.

Ivka 1

Ponohlo by prestriekať aloe firstom a potom použiť aloe gelly alebo skús v lekárni kúpiť propolisovú tinktúru.