Nezáujeom o sex. Ničí nám to vzťah.

Príspevok v téme: Nezáujeom o sex. Ničí nám to vzťah.
NeviemAkoDalej

Mam 19 rokov a mam uplny nezaujem o sex. Nikdy ma to nelakalo, nezaujimalo- vzdy som to povazovala za nieco, co nepotrebujem takze ani riesit nemusim.
Avsak nasla som si priatela, sme spolu uz celkom dlho a vidim na nom, ze uz je nacase sexualne zit. Chapem ho no ide o to ze ja nemam chut. Ked to mam priblizit, paci sa mi ked sa ma dotyka, no akonahle sa ma dotkne "dole", tak mi to zacne byt neprijemne a odiahnem sa. Dotyky na prsiach sa mi viacmenej pacia ale niekedy tiez neprijemne. Ked sa bozkavame, sme na seba natlaceni tak ma to vzrusi, ale v podstate len trochu a ked ma prist na sex tak vsetko to opadne a ja neviem preco. Stalo sa mi to aj pri prvom partnerovi a samizrejme ten vztah mi bez sexu nevydrzal. Co sa tyka masturbacie, zvykla som ale malokedy a posledné mesiace uz vobec pretoze nemam chut. Pomozte mi nejako lebo nechcem o neho prist.

Jana Lukacova

NeviemAkoDalej:

Považovať niečo za nepotrebné a nenechať priebeh niečomu prirodzenému, čo sa v nás prejavuje nie je to isté. Nie ste frigidná.

"Len" Vaše vlastné telesné dospievanie bolo pre Vás neprijemné, preto ste potlačila s ním súvisiaci cit vášne a rozhodla sa, že sex nepotrebujete. Nadviažem na Zuz123456 – zablokovala ste si prúdenie svojej energie.

Rovnako stroskotanie prvého vzťahu vo Vás zanechalo nevysporiadané city, ktoré tento blok podporujú.

To sa vo Vašom prežívaní prejavuje trením – na jednej strane odmietate svoju sexualitu, na druhej strane sa bojíte straty vzťahu, čím pociťujete ešte väčší tlak počas intímných chvíľ...a to s partnerom, s ktorým ste do vzťahu vstupovali najmä preto, že akceptoval Vašu „frigiditu“.

To, čo potrebujete, je začať odmotávať povraz, ktorý máte okolo seba obmotaný, sťahuje Vás a bráni uživať si vlastné vzrušenie, ako aj byť vo vzťahu, ktorý Vás bude napĺňať... Potrebujete ísť do toho nepríjemného, čo cítite – strachu, smútku, bolesti, hnevu a postupne podnecovať svoju vášeň (rôznymi spôsobmi), aj keď to zo začiatku bude nepríjemné/nepohodlné (asi tak, ako by ste mala celé roky ruku v sadre a učíte sa ňou opäť hýbať). Potrebujete prijať všetky aspekty svojho bytia.

Ak tak urobíte, budete aj jasnejšie vidieť, ako je na tom Váš vzťah so súčasným priateľom a ako v tomto smere ďalej...

Zuz123456

Možno to nevyriesis nejakymi doktormi, ktori ti povedia čo robiť, ale asi isto máš zablokovanú druhú čakru, ktora má za úlohu sexuálnu stránku života, skús si o tom niečo naštudovať :)

poradim38

Zrejme ta partner az tak nepritahuje, nevies si to s nim asi predstavit..... toto bol problem asi aj v tvojom byvalom vztahu, po vztahovej stranke mohlo byt vsetko ok, super ale jednoducho ten sex nie...... mozno sa aj bojis toho ze ake to bude po prvy krat, alebo ti podvedomie hovori ze toto nie je ten spravny partner s ktorym by si to chcela..... preto mas zmiesane pocity...... ja si ale myslim ze si dost mlada este, nemusis sa premahat ani nutit do toho ked to nechces jednoducho..... porozpravaj sa o tom so svojim priatelom, ked tak vyskusajte nejake experimenty, mozno ze ta nevzrusuje taky romanticky pomaly sex, kazdy to ma inak, vyskusajte viac veci a mozno ze sa v tom najdes....

Laurora

No tuto situaciu ti teda vobec nezavidim, ale doleizite je to, ze s tym, chces nieco robit, lebo tato vec ti nemusi znicit len vztah, ale aj zivot, ak nestretnes chlapa, ktory to bude akceptovat cely zivot. Pripadne si najdes chlapa, ktory ta zacne podvadzat, ale je to o dohode, neviem ci si schopna suhlasit s tym, ze bude mat ine zeny na sex.

Ak to chces zlepsit, ja by som vyhladala odbornu pomoc a zverila sa s touto vecou sexuologovi, nech ti spravi vysetrenie ci je to fyzickeho razu, prip. by som sa poradila so psychologom- ak to bude psychickeho charakteru. Osobne si myslim, ze to bude skor psychickeho, my zeny si to musime najprv zrovnat v hlave az tak sex mozeme mat. Vobec to nie je hanba obratit sa na lekara, ved vsetci mame kadejake problemy, velmi dolezite je s tym nieco robit, inak ti to bude velmi komplikovat zivot a budes nestastna aj ty, ze nevies chlapovi poskytunut plnohodnotny vztah- ku ktoremu ten sex proste patri. Je to vec, ktora ludi brutalne spoji, nie je to samozrejme najdolezitejsia vec vztahu, ale je to neoddelitelnou sucastou vyrovnaneho a normalneho zivota.
Vela ludi to ale s odbornikmi riesit nechce a samy casom upadaju do depresie, lebo tu na fore ti s tym nikto seriozne nepomoze. My ta tu mozeme len podporit, poradit ti, ale vysledky to nebude mat ziadne.

Vela odhodlania ti zelam, aby si casom svoj problem vyriesila :)

Pikhart

V pripade, ze si zdrava, je len jedna moznost, a to, ze si nesedite chemicky. Nie ste kompatibilni. Je to prirodzena vec. Priroda si takto selektuje partnerov, vhodnych na splodenie potomstva. Priroda nezohladnuje vzdelanie, duchovno, povahu, charakter, iba cisto biologicku stranku rozmnozovania. Niekedy trva aj 10 rokov a treba vystriedat niekolko partnerov, kym najdes niekoho, kto Ti sadne chemicky. No bohuzial velmi zriedkavo sa chemicka pritazlivost stretne s dusevnou pritazlivostou v obidvoch partneroch navzajom. Vtedy prichadzaju na rad kompromisy, ci uz z jednej alebo druhej strany. Potom niektora strana kompromisy nezvlada robit z roznych subjektivnych pricin a mame tu rozvody, rozchody, temy na tomto fore a tak... je to len preto, ze si tito ludia nevedomky vybrali nespravneho partnera a dufaju, ze sa "to" casom zmeni. Nezmeni. Prirodu my ludia neoklameme, nicim. Pre Teba z toho vyplyva, ze sucasny partner nie je pre Teba vhodny. Zostante kamaratmi, chodte na pivo, kecajte si do rana, ale nehrnte sa do vztahu... Nema to vyznam. Skor ci neskor vas to jedneho alebo druheho dostihne a pojdete aj tak od seba. Z kratsej cesty sa treba vratit. Vela ludi robi chybu, ze si narobia spolu deti, len aby boli splnene ocakavania okolia. Dosledkom takychto rozhodnuti je potom vysoke percento neuplnych rodin... Dalo by sa o tom pisat donekonecna a vsade a aj tak to ludia nepochopia... a pojdu si svoje.

nestojitizato

Nic nerob ak to sama nchces a necitis sa nato
Mala by si zo seba este horsi pocit ak by si do toho sla nasilu.
Nerob to a neries nech si ho vyhonuje sam.
A co ze si najde inu ty si najdes ineho.
Mozno ta ani nepritahuje a preto sa nevies vzrusit lebo k sebe nepasujete.
Mozno tam nirkdr caka na teba lepsi ktoremu podlahnes hned lebo to tak budes citit.
Na toho sa vyser.

NeviemAkoDalej

Masaz bola, bolo to fajn ale nevzrusilo ma to ani trocha. Oral sa mi tiez nepaci nic mi to nehovori, ani z mojej ani z jeho strany.
Ano nazaciatku vztahu som mu hovorila ze som frigidna lenze ja som jeho prva a vtedy hovoril ze to nevadi ze bez toho mozme byt.. no teraz vravi ze vtedy nevedel ako moc ho budem pritahovat ..

Prezyvka836

Najprv by si mala sama zistit co sa ti paci, co ti je prijemne a co ta vobec nevzrusuje. Precitaj si nejake eroticke poviedky a pozri rozne videa aby si vedela co ta dokaze vzrusit. Zrejme este nie si na to uplne pripravena a nedokazes sa tak uvolnit co uplne chapem, prvykrat to trochu boli mozno sa aj toho obavas. Skuste si navzajom spravit masaz, venujte sa dlhsie predohre a odporucam kupit si lubrikacny gel.