Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Samota 1 a pol roka po rozchode

Príspevok v téme: Samota 1 a pol roka po rozchode
tomas84

Ahojte.
asi sa len potrebujem vykecat, mozno vyliat si srdce . Mam 33 rokov a pred rokom a pol sa so mnou rozisla priatelka/snubenica po krasnom 6 rocnom vztahu. Stalo sa to viacmenej zo dna na den bez akychkolvek predchadzajucich signalov. Ako dovod uviedla ze sme prilis rozdielni a mame malo spolocnych zaujmov (keby to aj bola pravda, toto si niekto uvedomi po 6 rokoch vo vztahu !!?). Neskor sa priznala ze je v tom niekto iny, kolega z prace, s ktorym sa dala dokopy hned po rozchode a s ktorym je pokial viem doteraz. Povedat, ze mi to vtedy zlomilo srdce, by bolo zlahcovanie. Dlhu dobu som nebol schopny normalne fungovat ale postupne som sa nejak dal dokopy. Hneva ma ale, ze aj teraz 1 a pol roka po rozchode este mavam dni ked na mna sadne depka, ked si spomeniem na to co sa stalo. Po tak dlhej dobe mi to vazne nepride normalne.

Myslim si, ze to dost suvisi s tym ze som po rozchode zostal sam. Za cely ten cas sa mi nepodarilo spoznat niekoho noveho. Vsetky dobre zeny v mojom veku co poznam su uz zadane a spoznavat novych ludi je o dost tazsie ako ked mal clovek 20 - 28. Skusal som to prazdno (pardon ak to znie az prilis melodramaticky) vyplnit. Zacal som viac sportovat, chodit do fitka, skusal som cestovanie (sam aj v skupine), sustredit sa na pracu, konicky ale nic uplne nepomohlo. Vzdy ked je moznost, idem medzi ludi, zial skoro vsetci kamarati su uz zenati s detmi a maju malo casu a dost vlastnych problemov. Sice mi vravievaju ako moc mi zavidia slobodu, ale ja som sa vzdy chcel usadit a radsej by som sedel doma s rodinou ako vymetal bary. Tak si nejak neviem rady, ale ak ma niekto podobnu skusenost a chce sa podelit budem rad.

Zuzana209

Ahoj Tomas, chapem ako sa citis a viem ake to je byť frustrovany a obcas aj bez nadeje. A tiež chapem že človek sa môže cítiť naštvaný a podrazený. Podľa mňa štýl "escaping from life" je úplný nezmysel, dokonca si myslím, že človek čím viac sa angažuje do rôznych "super" aktivít typu joga, cesty, kurzy atď môže dôjsť ešte k väčšej depke. To čo ti poradím môže znieť úplne bláznivo ale ver mi že to funguje - pomodli sa k Bohu. Nemyslím tým žiadne trápne siahodlhé naučené texty a litánie, ale obyčajné "vyžalovanie" sa zo srdca. Povedz Bohu čo ťa trápi a popros Ho o pomoc, tiež Ho popros aby ti pomohl odpustiť. Ak nie si veriaci - popros Ho aby ti dal nejakým spôsobom "potvrdenie" o tom že o tebe vie...Samozrejme že o tebe vie a On na teba aj čaká. Neboj sa toho, On je skutočná nádej. Ja teraz nehovorím o tom čo som počula v kostoloch ale o tom čo som aj sama zažila a zatiaľ ma nikdy nesklamal...BOH je živý - ver tomu - stále sa na teba díva a čaká..Ak tomu aj vôbec neveríš - tak to aspoň skús - nemáš čo stratiť.

ponaucenie

Nabuduce uz nikdy nebud s takou, ktoru by si nechcel za zenu a ona teba za muza. Chciet sa usadit o 6 rokov je uz dost pozde, ale tak aspon sa mozes byvalke podakovat za tento poznatok a nechat ju stastnu s jej vyvolenym. I ty si zasluzis lasku, no to nejde len tak s niekym.

NeznamyTHM1986

Ja zas mam 31, no v živote som nikoho nemal :-( a k tomu mam pre zdravotné problemy ťažké pracovné obmädzenia, čiže aj keby som chcel niekoho nájsť je to ultra brutal zložité

Zuubok

Este minimalne 2 rocky (polovica zo 6) rekonvalescencie zlomeneho srdiecka ta cakaju, dovtedy by si si este viac ublizil, lebo ani zdaleka nie si pripraveny na novy vztah.

Matyo

Nebol si náhodou na tej žene príliš závislý, možno si ju vo vzťahu dusil. Pripadáš mi ako zbytočne precitlivelý muž, to nie je dobré a ani ženy to nemajú rady.

Andrea323

Tomas si mlady zdravy muz predpokladam ze mas pracu nejake zaluby aj priatelov . Chapem ze ked sa clovek rozide niekedy to vnima ako koniec sveta ale ako ti tu pisali neopustaj sa tak. Ta prava naozaj pride ked to budes najmenej cakat a potom si budes hlavu trieskat ako si sa zbytocne stresoval a trapil. Presne tak to bolo aj u mna nasilu a v strese som chodila na rande uz som sa videla s dotycnym pred oltarom a nikdy mi to nevyslo :-D ( teraz sa na tom smejem ale fakt ze ked na nieco tlacis a strasne to chces vtedy sa najviac pokazi)! Je to naozaj aj pravda. Ja som svojho manzela spoznala doslova vtedy ked som to vobec necakala boli sme najprv kamarati a bol to muz uplne iny ako som ja . A predsa to klaplo. Drzim palce vsetko bude tak ako ma byt :)

Ufgadenis

Čiže ak niekoho naozaj milujeme dovolíme mu aby sa sám rozhodol či chce zostať alebo odísť.A ak odišiel rešpektujeme to lebo ho milujeme.Ak nam aj ublížil odpúšame mu lebo ho milujeme.Ak s tým nesúhlasíš je to vporiadku .Je to ťažké a bolestivé,ale bez boja niet víťazstvo.Tvoj postoj k veciam ktoré sa ti prihodia je dôležitejsí ,ako to čo sa ti prihodí .Nemôžeš byť dnes tam-kde máš byť až zajtra,ale nezostávaj dnes -kde si bol včera.

Ufgadenis

Tomas84 ok .Pre každého je prospešné len to poznanie ku ktorému sa dopracuje sám.Posledná vec co ti poviem a už nebudem reagovať je.Že láska tá skutočná nieje závislá na ničom pozemskomA tak ju nič pozemské nemôže zničiť.Zrada ktorej je schopný človek zniči len vzťah.

Tomas84

@Ufgadenis
sluzbicku ktoru mi spravila moja ex chapem skor v zmysle ze je dobre ze odisla skor ako keby mala odist 3 roky po svadbe s detmi na krku, to si radsej ani nechcem predstavit.
Neverim vsak na osud, niesom fatalista, takze neverim ani tomu ze ten rozchod bol mne a mojej ex nejak sudeny ako zivotna lekcia. Rozisli sme sa preto lebo to proste chcela, bolo to jej slobodne rozhodnutie, nic viac. Rozhodla sa zahodit dlhorocny vztah, lebo stretla niekoho ineho, nieco co by som ja nikdy nedokazal, ale ok, musim sa s tym naucit zit. Mrzi ma, ze som do toho vztahu siel najlepsie ako som len vedel a aj tak to nestacilo. Co sa tyka negativnej energie, ja sa snazim zit aj robit veci aby som sa citil pozitivne. Ked sa ale po takej dlhej dobe a potom cim som si presiel, v zivote vela nezlepsuje a stojim na mrtvom bode, tak sa proste obcasnej depke neubranim.

ledgerka

SofiaElla tinder je len na zatrtkanie si. Vztah sa tam nehlada. Tam si dokonca urcite aj Pilcuk nejaku na ten prvy bozk a sex nasiel.

Autor, tebe pomoze len to ak sa vyrovnas so situaciou. Zivot je nefer a niekde sa stala chyba vo vasom vztahu ak ta nechala len tak po 6 rokov. Predpokladam ze nebola z niecim spokojna, nekomunikovala a po case to vyriesila odchodom. Mozno si si nic nevsimol a mozno si len zatvaral oci. Za 6 rokov ak si to s nou myslel vazne ste mohli uz aspon mat svadbu, ked uz nie deti. Je to dost dlhy cas na to aby sa ludia niekam posunuli. Mozno ste to prepasli. V okoli vidim ze pary ktore sa 5-6 rokov nikam neposunuli sa vacsinou rozchadzaju aj ked navonok vyzerali ako super stastny parik. Chyba urcite niekde bola a to z oboch stran. Ak sa s tym nevies vyrovnat sam skus nejakeho psychologa, len sa porozpravat a snazit pochopit. Mne to napriklad velmi pomaha ked ma nieco vnutorne serie a zhadzujem vinu na cele okolie, popripade partnera.

Prajem vela stastia aby si bola nasiel zabavu v zivote :)