Dlhodobé užívanie liekov

Príspevok v téme: Dlhodobé užívanie liekov
Ttm

Zdravím, mal by som na vás otázku ohľadom dlhodobého užívania liekov. Totižto, v poslednej dobe mám divný pocit v oblasti žalúdka, ktorý by som mohol opísať, ako nepríjemnú bolesť, niečo ako keď máte trocha kŕč. Táto bolesť nie je nijak zvlášť silná, všímam si ju raritne, no je tam už nejaké dva mesiace. Zároveň sa mi za tie dva mesiace zdá, že mám oveľa smradľavejší pot. Nikdy som nijak necítil vlastný pot, no momentálne má nepríjemný zápach, a tak sa musím sprchovať častejšie. Jediné možné vysvetlenie, čo by to mohlo spôsobovať sú lieky, ktoré užívam dennodenne už deväť mesiacov, a tak ich mám aj užívať do konca života, kvôli dvom chronickým chorobám. Tieto lieky by sa nemali ovplyvňovať navzájom, aspoň tak mi to povedala lekárnička.
Môže to byť ich vedľajší účinok, ktorý sa mohol objaviť po dlhšej dobe užívania? Je to možné? Alebo to môže mať niečo s pečeňou?
Ak sa to nezlepší, tak na budúcej kontrole pri doktorovi mu to oznámim, no zároveň sa vás chcem spýtať. Môže pacient požiadať o vysadenie liekov, ktoré by mal užívať dlhodobo?
Vopred Vám ďakujem za odpovede a prajem Vám pekný deň.

Ttm

mjanik: Viem ako funguje akupunktúra a zároveň aj viem ako fungujú energie. Preto sa ťa pýtam, či poznáš dobrého akupunkturistu, ktorý to vie robiť naozaj dobre a ešte nik nemal pri ňom problém.

Ttm

mjanik: Tesne vedľa, mám 99 rokov, takže by sa to ešte mohlo dať.
Poznáš niekoho, kto robí akupunktúru naozaj dobre? Pretože nechať si narušiť energetické body od niekoho cudzieho nie je pre srandu.
Ak má dotyčný zároveň nespracované veci v sebe, tak môže svojou zlou energiou ublížiť človeku, takže toto neberiem na ľahkú váhu.

Ttm

philips: Beriem dvakrát denne Pregabalin 150mg na peripherálnu neuropatiu a jedenkrát denne Desloratadine 5mg na chronickú nádchu.