vzťahy, osobné problémy a otec

Príspevok v téme: vzťahy, osobné problémy a otec
cenuvius

Dobry vecer zelam.
Ked som mala 10 tak mi umrela mamina a odvtedy zijem len s otcom a bratom. Otec nema ziadnu priatelku. Vtedy som jej smrt nebrala extremne tragicky a pomerne lahko som sa s tym ako-tak vyrovnala (ale samozrejme mi chybala a stale velmi chyba). Teraz vsak pocas dospievania mi velmi schadza zenska rada od mojej mamy v mnohych veciach. S menstruaciou a inymi zenskymi zalezitostsmi si poradit dokazem, to je v pohode. Problem je vsak inde. Castokrat ma hormony tak extremne rozhodia, ze moje sebavedomie klesa na nulu, s nicim nie som spokojna, nenachadzam v nicom radost, kamaratov mam velmi malo a nikto sa o mna nejak extra nezaujima, mavam problemy s akceptovanim samej seba... Potom su naopak dni kedy som uplne v pohode a stastna. Tych je vsak pocetne menej ako tych horsich.
Celkovo som sa od jej smrti velmi do seba uzavrela, mam problem najst si novych priatelov a odviazat sa, desi ma byt medzi cudzimi ludmi a nie to este s nimi prehovorit. Mam zopar kamaratov ale inak som samotar, ovela radsej si idem citat do parku ako s partiou von.
Teraz uz ale k veci... O mojich problemoch vie len moja najblizsia kamaratka. S otcom sa skoro vobec nerozpravam, ak neratam rozhovory typu “ako bolo v skole” a pod. Nikdy som sa mu s nicim nezverila a nemyslim si ze nieco take dokazem. Otec je mily clovek, velmi ma ma rad a robi pre mna vela, ale nikdy nevie davat najavo svoje emocie, lasku ku mne a nevie sa do mna vcitit. Niekedy mi pride, ze nechce sa na svet a veci pozriet mojimi ocami (raz som to zazila ked som mala velmi velke emocne vykyvy a snazila som sa mu vysvetlit, ze to neviem ovladat). S bratom som si blizka a jeho odchod do zahranicia za skolou tiez neberiem velmi lahko.
Nie je mi prijemne ze zo zverovania problemov rodine mam strach. Napriklad sa bojim aj vztahov. Uz par ludi o mna malo zaujem, ale odmietla som ich z dovodov ze ich beriem ako kamaratov. Ked sa mi vsak minule prihovoril jeden mily chlapec a vypytal si cislo, dala som mu ho, ale automaticky som v hlave mala blok a zakazovala som si s nim sa stretnut. Bojim sa, co by mi na to povedal otec. To bol jediny dovod. Jednoducho sa bojim ze mi to neschvali a preto v podstate neskusam nic nove, nechodim na party s kamaratmi a drzim sa v uzadi vacsinu casu.

Vedel by mi niekto pomoct? Doteraz som to nejak zvladala ale cim dalej sa to zhorsuje a ja uz som naozaj zufala z tejto situacie a mojho otca...

cenuvius

otec vyzera byt v pohode, on nie je taky ten makky typ co by sa tym nechal znasat dolu... len teraz byva ovela viac unaveny lebo ma na starosti celu domacnost, ale ked sa da tak mu s bratom pomahame

vestica lubomira

Ahoj. Tvoj problém, alebo blok súvisí so seba prijatím. Keď sa začneš mať rada tak sa zmenia aj vzťahy s okolím. Tým , že sa nemáš rada tam máš blok nezaslúžim si. Tento program Ti blokuje vzťahy a schopnosť realizovať aký koľ vek zámer. Môže sa to časom odraziť aj vo finančnej rovine. Spúšťačom je Tvoja trauma smrť mamičky. To treba riešiť na úrovni podvedomia. Pomohla by Ti terapia. Tu je moja stránka : www.vesticalubomira.wixsite.com. Tam je to všetko vysvetlené.

poradim38

Skus vyhladat psychologa, urcite ti pomoze, len musis pracovat aj na sebe a vediet sa viac svojmu otcovi otvorit... ako to znasa on bez tvojej mami? Tiez da uzavrel? Alebo zije v pohode dalej?