Zdravím vás. Mám zopár otázok na kresťanov, ktorí nie sú katolíci (ani evanjelici, protestanti, atď.).
Tí, ktorí nepodporujete náboženstvo a riadíte na len Bibliou, zapojujete sa do náboženských vecí ?
Samozrejme, na omše chodíte, aj na prijímanie, niektorí ste podstúpili sviatosti (krst, prvé sv. prijímanie a birmovku).
No ako je to so spoveďou ? Spovedáte sa kňazovi alebo Bohu, cez Ježiša Krista, tak, ako je napísané v Biblii (ak ide o smrteľné hriechy).
V poslednom čase na internete čítam, ako sú ľudia zmätení, čo sa týka spovede a pod.
Nevedia, či spovedať sa Bohu, skrz Ježiša Krista stačí alebo sa majú spovedať kňazovi.
Odpovede sú rôzne, pretože jedni sa riadia náboženstvom, druhí Bibliou. Biblia by, samozrejme, mala byť presná, tak potom neviem, prečo existujú náboženstvá a ich upravované učenia.
To ma vedie k druhej otázke.
Ak sa spovedáte skrz Ježiša Krista, nie kňazovi, znamená to, že máte odpustené a môžete ísť na sv. prijímanie ?
Som ma tomto fóre už dlhšie a nemohla som si nevšimnúť dvoch užívateľov, ktorých viera je čisto Biblická. Bola by som rada, keby ste mi odpovedali. Ma tie otázky môžete odpovedať z vlastných skúseností.