Mám nechať VŠ aby som sa mohla odsťahovať od kontrolujucej rodiny?

Príspevok v téme: Mám nechať VŠ aby som sa mohla odsťahovať od kontrolujucej rodiny?
sadff

Bude to dlhšie, potrebujem radu. Moja rodina (resp. mama s bratom) ma neustale k-o-n-t-r-o-l-u-ju. Otec sa nikdy nestaral, nikdy ma nechcel, ked mala mama mat mna bil ju, posielal na p-o-t-r-a-t, neprisiel do nemocnice ani na krst ked som sa narodila lebo vraj nie je na mna zvedavy. vždy hadky, krik, ponizovanie, nezaujem a do toho posiela vyzivne 30€ hoci robil v zahraniči a ma peniazi dost, teraz sa vratil na SVK a majetok vsetok prepisal na matku, ucty zrusil, sudy nic s nim nezmozu a vkuse nas tu chodi d-e-p-t-a-t ako nas vydedi, mne chodia vkuse papiere zo sudu, cela dedina nas ohovara.

Mam 22 a cakaju ma este 2 roky studia, Bc. už som. Peniaze v našej rodine boli vždy ledva na stravu a zaplatenie učtov, mama zarabala vždy mala a preto s nou otec zametal.. Ale mama sa vždy tvarila, že jedlo a bývanie su luxus. Koničky, vreckove? Take slova u nás nikdy ani nepadli. Lenže ja nie som na svete na to len aby som jedla, chodila na wc a mala kde hlavu skloniť. Preto som začala s brigadami.

Kedze som nemala to stastie narodit sa do vzorcov dokonalej krasy podla spoločnosti a ženy su dnes hodnotene len podla krasy, rozhodla som sa investovať prave do nej. Hovoria sice že som pekna, ale otec sa kedysi postaral o to, aby som na sebe videla len chyby, a tak sa na seba nedokazem pozerať inak ako cez ne. Aj mama bola taka - pochvala nikdy, kritika vždy. Vždy ma chceli menit, mat podla seba, i-n-d-o-ktrinovat ma nabozenstvom a strašiť peklom.

Okrem toho že si platim aj cestovne a desiatu, drogeriu a oblečenie, prvá investicia šla do plastiky uši (išla som do BB sama, doma povedala že niekam na brigadu aj s ubytkom, ale išla som k neznamemu človeku byvat kym sa mi to nezahoji aby o tom cela dedina nerozpravala, to bolo po mature, predtym som NIKDY nenosila cop, takže nikto nevedel, teraz stale, a som omnoho spokojnejšia), druha pojde teraz do zubneho strojčeka (2000 dolne aj horne zuby) a tretia do plastiky prs (3000). Najpr som to riešila cez normalne brigady,tieto prazdniny som si však zarabala ako e-r-o--t maserka (ziaden s-e-x, ale masirovala som n-a-h-a n-a-h-ych) lebo sice mam male prsia, celkovo nemam zlu postavu. Zarobila som si akurat na strojček.

Rodičov nikdy, ani v detstve netrapilo, či ma niečo netrapi. Ked mal brat akne, lietali okolo neho všetci okrem otca, všetko mu zhanali proti tomu, nič si nemusel platit sam, ale na moje zuby zvysoka k-a-s-l-a-l-i. Ani nevedia, ani sa nedozvedia, že si ma v škole doberali pre nizke sebavedomie, kt. mali na svedomi prave oni a ich zaobchadzanie so mnou. Nikdy som sa im nemohla s ničim zverit, tešili sa z mojich chyb a slabosti, otvorene vysmievali a neustale ich pripominali. Odvtedy som voči nim uzavreta. Nedá sa im veriť. Aj brat ma sikanoval ked mal akne v case ked sikanovali v skole jeho. Mama s tym nic nerobila.

Ked sa mi rok dozadu podarilo vytrhnut z i-n-d-o-ktrinacie, otočila som svoj život o 180 stupnov.

Ludia su hodnoteni len podla vzhladu a majetku, kt. udáva socialny status. Basničky o dobrom srdci a charaktere si nechajte pre svoje vlastne utešenie. Som z-h-n-u-s-e-na z toho, ako ma celý život klamali. Ale našťastie nie je neskoro.

Co sa stalo ? Zistili o mojej prazdninovej brigade, prehrabali mi celu izbu vratane historie v notebooku, našli adresu kde som a prišli ma tam hladat. Nie zo strachu o mna, ale zo zavisti. Zo strachu že by som mohla mat viac ako oni, alebo mohla sa mat v živote lepšie ako oni. Preto sa mi to snažia skaziť a zakazovať. Povedala som, že som si zarobila na strojček lebo oni by mi na to nikdy nedali ani cent. Brat nerobi a mama robi za smiesny plat a napriek tomu mi hovorili ake užasne slušne prace s akym užasnym platom sa daju najst a prečo nejdem tam a tam :D T-r-u-l-k-o-v-i-a, hlavne že pre mna vedia a pre seba nie.

Mam aj priatela, je starši, nepoznaju ho a nebudu. Nevedel o mojej brigade, on ma peniaze a syty hladnemu neveri a nikdy by som sa neponizila na to, že by som si od neho nejake pytala. B-i-g-o-t-n-a rodina je však za sex az po svadbe a vkuse ma nahanaju aby som ho predstavila a mala s nim rychlo svadbu a deti ak nejakeho mam. Teraz som bola s nim na vylete a odišla zbalena na par dni bez slova. Mame som len ptm poslala sms, nechcela som jej hovorit dopredu, lebo by zacala p-i-n-d-a-t alebo ma nechcela pustiť.

Teraz mi však neveri a za chrbtom ma ohovara pred každym v rodine že chodim spavat s roznymi starymi mužmi za peniaze a klamem že mam frajera. Neklamem, dokonca som s nim ešte ani nespala (som panna), velmi ho lubim a chcem sa sebe aj jemu pačiť viac, hoci jemu sa pačim taka aka som. Nas vztah je však dočasny lebo ma rakovinu a je starši o 25r.

Doma je teraz však dusno. Neviem či to snimi ešte tie 2 roky vydrzim. Ci sa mi viac neoplati ist robit a niekedy si cez vikend opat privyrabat ako tieto prazdniny, len aby som mala konečne slobodu nezavislost a vztah ktory ma naplna stastim bez d-e-b-i-l-nej kontroly, podozrievania, kritiky, ohovarania, osočovania a špehovania či obmedzovania osobnej slobody. Uplne sa trasu a boja toho, že by som mohla byt stastna či nezavisla a bez nich. Potrebuju na niekom p-arazitovať. Čo by ste mi radili -vydržať alebo nie?

NoBrain

Tak to je super. Namiesto toho, aby si si prenajala byt a konečne sa odsťahovala od rodičov si zväčuješ kozy a upravuješ uši. Nie si taká inteligentná, ako si myslíš.
Vysoliť peniaze na plastiky... Hlúposť.

Reia

Máš to dosť ťažké, to je pravda.:/
Ale podľa mňa to vydrž s nimi. Už si vydržala tak dlho a takto pomaly v cieli to vzdať? To nie, naozaj, zatni zuby, dorob výšku. Čo sú tie 2r, oproti tým všetkým rokom, čo si už prežila s nimi? Aj keď chápem, že to musí byť neznesiteľné...

draea

nemaš možnosť byť na intraku? ak nie tak čo tak nejaky lacny podnajom alebo prenajať si izbu...proste nie určite s nimi tie dva roky neostavaj podla mna..nestoji ti to zato...a ja by som v takej situacii ani na vysoku nešla...dobre zarabať možeš aj bez vysokej a vidim že to vieš ked si si dokazala tolko našetriť...tak si myslim že nemala by si mať problem platit si nejaku izbu,intrak alebo podobne...no neviem ja by som nevydržala s nimi