preco ludia nevydrzia pracovat v automobilkach?

jasommalcestVwBa

Len v takom Volkswagene makalo cez milion Slovakov a vydrzalo ich len par tisic... Ta praca je proste fyzicky psychicky a intelektualne narocna a dlhodobo to vydrzi iba clovek co musi kvoli rodine alebo sa mu postasti dostat niekam kde sa to da ako tak vydrzat. Tie volne miesta ktore ponukaju montovne su tak narocne ze ludia to dokazu robit len na kratku chvilu a preto ta vysoka fluktuacia. Ked uvazujes nad pracou v automobilke tak chod radsej do Nemecka kde nieje take vysoke tempo a odmena je aj 5x vyssia. Len potom necakaj ze sa dozijes viac ako 60 rokov.

Mrauka

Lebo studujes, rozvijas svoju individualitu cely zivot, aby si skoncil ako robot v automobilke za par supov, vykonaval monotonnu pracu a vyrabal auta, ktore si v zivote nebudes moct dovolit kupit zo svojho platu v automobilke. To, ze nemozu zohnat ludi nie je pravda, len nie su ochotni zlepsit pracovne podmienky a zvysit plat. Tak naberu cudzincov, ktori im to budu robit za ovela menej. Smutne, ze ludia im to z medii zeru a veria. Najnovsia automobilka v NR ma klimu, ale v tych horucavach ju zamestnancom nepustali, ved naco, setria, ale pitny rezim bol zabezpeceny a teraz si predstav aka je teplota v takej hale, kde bezia stroje.

nerobil546

Nerobil som tam priamo, ale bol som subdodavatel a dostal som sa parkrat do tych vyrobnych hal. Ide podla mna o to, ze nie kazdy je stavany na to, ze mu na pase ide urcity produkt a on na nom iba nieco urobi, dosrobuje, prilepi, nasadi, vyvrta a pod. a to cele 8 hodin. Cize mozog vypnut a vydrzat. Niekoho to moze bavit, ale podla mna intelektual tam dlho nevydrzi. Ta praca nie je fyzicky nejaka extremne namahava, ale zas monotonne pohyby vydieraju iba iste casti tela, takze po case mozu mat ti ludia aj urcite zdravotne problemy, aj ked teraz to jednostranne zatazovanie necitia - ale to je aj kancelarska praca, sport a pod.