prestup na inú školu

Príspevok v téme: prestup na inú školu
Sabrik

Blíži sa škola a ja mám z toho neskutočné úzkosti. Už asi dva týždne si nedokážem užívať leto,len myslím na to čo ma tam čaká.Nezažívam tam šikanu,maximálne tak veľký nátlak zo strany jedného učiteľa,ale to nieje primárny dôvod mojej úzkosti a depresie zo školy. Vlastne ani neviem,čím to je,ale nenávidím to tam.Chodím tam už šiesty rok a nechcem už žiť dennodenný stereotyp,medzi tými ľuďmi sa necítim najlepšie,pretože nemôžem byť sama sebou.(čo je možno aj spôsobené tým,že sme cirkevná škola).Permanentne keď prídem zo školy,hľadám školu na ktorú by som prestúpila,ale akosi mi niečo vo mne ešte nedovolilo prestúpiť inde.Momentálne však nadtým seriózne uvažujem a moja otázka na vás je,či to má zmysel,keďže ma čakajú už len posledné dva roky.Vydržať to tam a potom ísť kam chcem,alebo tam nemám zbytočne premrhať ten čas a skúsiť niečo nové? Momentálne idem do septimy na gymnáziu v malom meste a najradšej by som odišla na nejaké gymnázium do Bratislavy,pretože za prvé to je mesto,ktoré absolútne milujem a za druhé tam žijú moje sesternice a momentálne od septembra kvôli VŠ aj môj brat,čiže sama by som sa určite necítila. Veľmi ma ľáka Bratislava,spoznanie nových ľudí,internát a celkovo výjdenie z komfortnej zóny a žitie iného života.Nech to mám aspoň popri SŠ trochu pestré,keďže tento stereotyp mi prináša akurát tak depresie. Aký máte na to názor? Čo by ste na mojom mieste robili? Prípadne,ktoré gymnázium v BA by ste mi poradili? PS:Som si vedomá toho,že je to tak trochu neskoro riešiť,ale všetko ide keď sa chce.:)

BA

Jasne ze v takom meste je ina mentalita ako v inom. Nahodou poznam niekolko ludi ktori studuju v blave a nevedia si to vynachvalit.

mirinda890

takže to, že sa necítiš v škole príjemne je podľa mňa pre teba len výhovorka aby si mohla odísť do bratislavy, to by si chcela. keby ti povedali, že môžeš prestúpiť ale iba v tom meste kde momentálne žiješ tak by si nešla však?

poradim38

Ver mi, ze v takej bratislave je to omnoho horsie, pokial nie si extrovertne bohate stylove decko tak ta spoluziaci zozeru aj s topankami..... nebudes oblubena a hned sa budes chciet vratit naspet.... a to plati aj o kamaratoch, vsetci budu mat predpokladam spolocnych znamych s ktorymi chodia von a ty nebudes nikoho poznat, nikto sa s tebou bavit nebude..... musis najprv rozmyslat takto..... ja viem co to je, mam neter ktora chodila do bratislavy na skolu a vydrzala tam rok......necely....este som zabudla dodat ze ked si na cirkevnej a zrazu prejdes na normalny gympel do bratislavy tak to ta uz podla mna aj ukamenuju tie decka.....a este som zabudla ze musis fajcit a pit aby si zapadla..... takze si to premysli

LutujemTa

Pilcuk - Zaujímavé. Práve si popísal mojích bývalých spolužiakov zo strednej.
Aj chlapi sú takíto, najmä čo sa týka, chlastania, húlenia a striedania žien, viac, ako ponožky.

You're the weak one, and you'll never feel love, or frienship... and I feel sorry for you.

- Harry Potter

Pilcuk

Sabrik, užívať si je pre dnešné mladé dievčatá, ale, žiaľ, aj čoraz staršie ženy synonymom k činnostiam, akými sú napríklad opíjanie sa, sexovať o 106 (samozrejme nie s jedným mužom), "vyciciavanie" chlapov z peňazí. Ak sa to teba netýka, tak si, zatiaľ, výnimka. Zatiaľ preto, lebo v BA sa tieto praktiky dnešných dievčát a žien veľmi rýchlo naučíš.

Sabrik

Piculk odkedy je “chlastať” synonymum k užívať si ? Keby šlo o to,ver mi,že chlastať by som mohla aj tu.:) A to druhé ma akurát tak rozosmialo(ako aj väčšina tvojich príspevkov tu)

SimaSimona

Pilcuk nechcel by si sa s nejakou babou spoznať ? Lebo ak by si chcel, tak ja mám záujem. Ak chceš, nechaj mi tu tvoj email. Budem rada. :) A myslím to seriózne, keby niečo. :))

Pilcuk

Samozrejme, si vo veku, ked ťa začína lákať život veľkomesta. Chceš si začať užívať, t,j. chlastať, vydržiavať sa zazobanými pánmi atd...Ked tam tak veľmi chceš ísť, porozpravaj sa o tom s rodičmi, my ti nijak nepomôžeme.