Uzkost

Príspevok v téme: Uzkost
lalias

Uzkost ma prepadne hocikedy,stava sa mi to najcastejsie v skole,ked mam odpovedat pred spoluziakmi , povedat nieco pred celou triedou alebo vyhradne sa ropravat s nejakym clovekom....nepomaha mi ani ujistovanie sa ze na nu nieje dovod ,ked pride tak ju jednoducho nedokazem odohnat a citim sa zle....Minule sa mi stalo, ze som sa rozpravala s kamaratkou a zrazu ma pochytila z nicoho nic velka uzkost,pricom na nu nebol ziaden dovod,lebo medzi mnou a kamaratkou je uplna dovera.No velmi ma tento problem desi lebo ked sa mi to stane akoby som sa nebola schopna sa nadychnut,mierne sa mi toci hlava,potia sa mi ruky,zacne ma mierne klepat,rozbusi sa mi srdce a doslova si myslim ze odpadnem.Navyse sa liecim na Syndrom drazdiveho creva a ked sa mi zhorsi uzkost,zhorsia sa mi aj traviace problemy.Skutocne neviem co mam robit.
Poradte prosim.

Tomas12345

No tak väčšina ludi ma uzkost hovorit pred viacerými ludmi, u teba je to ale vo väčšej miere. U teba sa tá uzkost prehupne az do panických aták. Vtedy je dôležité zhlboka a pomaly dýchat, a ono to po chvilke prejde.

Proti panickym atakam sa ale lieci u psychiatra pomocou antidepresiv, alebo pomocou psychoterapií. Velmi dobrý je ale aj Guajacuran ktory uvolnuje svalstvo. Niekomu pomôže i magne b6 ale podla mna Guajacuran je o dosť lepší. Kazdopadne vsak Guajacuran sa nema kombinovať s magne b6, takze bud bereš Guajacuran alebo magne b6.

Janulka82

Ja som najskor sla na urad prace, tam su psychologovia zadarmo, psychologicka bola fajn ale nezaoberala sa uzkostami, tak mi odporucila klinicku.Hned prvy den netreba platit, ale mne sadla, beriem ju ako kamosku. Ked vam nesadne hladajte dalej, nic sa nedeje treba skusat.

Janulka82

Smeja 007 mne netrebalo nic, sla som ku klinickej psychologicke, zaplatila som 15eur na zaciatku a mam narok na 25 sedeni

smeja007

Tiež riešim ten istý problém, minule som sa rozpravala so známou a zrazu to na mna doľahlo, neskutočne mi začalo byt srdce bála som sa, že odpadnem až som sa postavila a musela som odísť lebo by som to nezvládla.. stavalo sa mi to často hlavne na strednej mala som paniku ist do skoly alebo len tak medzi ľudí.. stalo sa mi to na ulici aj doma z ničoho nič .. Teraz som sa rozhodla vyhľadať psychológa lebo viem ze to nemôžem odkladať.. chcem sa opýtať aky je postup? Mam ist najskor za obvodnym lekárom a on má odporučí ku psychológovi alebo rovno za psychológom? Plati sa niečo za sedenia alebo ako to je? Ďakujem za každú radu

Janulka82

Este som ti chcela napisat, ze cim sa viac budes tych stavov bat, bude to horsie, zacnes si mysliet, ze si vazne chora, zacnes sa sledovat, kazde pichnutie ta vylaka. Radim ti skus si to nevsimat, nesledovat sa, ihned musis zmenit myslenie, zacat nieco robit. Cim sa viac tym budes zaoberat tym to bude horsie

Janulka82

Lalias, lieky neberiem ziadne., totizto mam z nich strach, ale davam si magne B6, omega, snazim sa z toho dostat bez liekov, robim si dychove cvicenia - to ta nauci psycholog, a pocuvam autogenny trening na relaxaciu. Psychologicka mi pomaha, jej jedinej sa zdoverim co ma tesi, vysvetli mi ako sa chovat v stave uzkosti, a dolezite je pozitivne mysliet. Je to hrozne tazke zvladnut , treba si uvedomit, ze je to len v hlave, a ze nic sa ti nestane. Ani ja este niesom uplne ok ale pomalicky je to lepsie. Pred dvoma rokmi som sa bala ist aj von, vstat z postele, navarit, vsetko som robila lebo som musela, premahala som sa, Teraz je to omnoho lepsie, i ked obavy stale mam, ze co ak to nieje uzkost ale som fakt chora. Ty navstiv psychologa co najskor, neodkladaj to.

lalias

Janulka82 dakujem za nazor :) a mam 19 rokov...teda da sa to aj so spychologmi zvladnut :) lebo moc nechcem nejake lieky co maju vela skodlivych ucinkov,....niekedy sa objavia taketo stavy aj ,ze napriklad idem spat a vtedy akoby na mna tie uzkosti este viac dolahli a bojim sa no a v poslednej dobe je to coraz castejsie,aj ked viem ze v skut. nieje vobec dovod sa bat,....a uzivas aj nejake volno predajne lieky na uzkost ?....a este som zvedava nato ,teda ze akymi metodami ti pomaha ten psycholog?

Janulka82

Lalias neviem kolko mas rokov, ale treba sa porozpravat z rodicmi a navstivit psychologa, kym je to este len v zaciatkoch, neskor sa to moze zhorsit. Uzkostou trpim aj ja, viac ako dva roky, a navstevujem psychologa, ktory mi dost pomaha. Netreba sa bat