Bolesť jazyka

Príspevok v téme: Bolesť jazyka
minia

Ahojte, nájde sa tu niekto, koho z ničoho nič rozbolela časť jazyka vzadu na bočnej strane? A zároveň sa mu podarilo zistiť príčinu a aj to nejako zmierniť? Mňa bolí už pár dní. Nevidím tam nič červené ani opuchnuté, ale pri rozprávaní a najmä jedení, keď sa trie o zuby, je to hrôza. Viem, že sa to tu asi nezaobíde bez komentárov typu "prečo nejdeš k lekárovi", tak to rovno objasním: som odcestovaná, nedá sa. A na pohotovosť to zatiaľ nie je. Vopred díky za rozumné rady.

lienkaaaa

pred rokmi som mala podobný problém s dlhším časovým odstupom, tiež ma pobolieval jazyk , niekedy som mala problém aj hovorením a nakoniec som zistila ,že mám alergiu na amalgánové plomby. Dala som si ich všetky vymeniť a odvtedy tento problém nemám.

minia

Ďakujem za reakcie. Píniové oriešky som nejedla, ani som nijako nemenila stravu. Svalovicu nemám mať z čoho a aftu tam naozaj nikde nevidím ani necítim. Nie je tam vidieť nič zvláštne, len to miesto veľmi bolí, páli a pichá, keď s jazykom začnem hýbať. Preto rozmýšľam, či by to nemohlo mať pôvod aj v nervoch... Skúšala som rôzne bylinkové výplachy aj propolisovú tinktúru, ktorá by mala pôsobiť antibakteriálne, ale zatiaľ neúspešne :/

Tim222

Moze to byt len afta niekde vzadu ked ju nevidis, ja to mam teraz aftu na jazyku zospodu, strasne to citim ked jem, ale kloktanie peroxidu vodika pomaha alebo corsodyl

k_k

Ja som raz bola tiez na dovolenke a takto ma rozbolel jazyk najma pri jedeni,hovoreni,piti som to citila a potom som isla ku Doktorke ked som sa vratila a ta mi povedala ze to je asi reakcia na nejaku potravu, ze na nieco mam mozno alergiu, pravdepodobne nieco nezvycajne co nejedavam casto a ze po case by mi to malo prejst a aj preslo:)