Som naozaj tučná?!

Príspevok v téme: Som naozaj tučná?!
Sisiiik63773

Ahojte, mam 16, 51kg, 160cm, môj otec má stále blbe narážky že som tučná a tak , rodičia vravia že by som mala obmedzit sladke, yo som aj urobila, napriklad keď si idem dať chipsy, jedavam ich možno raz za dva mesiace, tak povie že,, ešte davaj do seba aby si vyzerala ako starka,, starka ma nad 150kg, už ma to nebavi ako mi každý deň davaju najavo že som tucna, ked idem o 7 vecer jesť tak mama sa ma spyta že či idem teraz jesť a že po 5-6 vecer by sa nemalo jest.

ToSuSasovia

Takže mama je/bola chudá, ako špáradlo ? Mala/má anorexiu ? Spýtaj sa ich, či by im bolo lepšie, keby si mala anorexiu. Nič v zlom, ale tvoji rodičia nie sú v poriadku. Svojej dcére na rovinu hovoriť, že je tučná ? V jednom kuse ?

Aj ja mám 160 cm a 50 kg a vidno to na stehnách a najviac na zadku a rodičia mi nič nehovoria, len občas nejaké cudzie indivíduá na ulici a brat, no ja si to veľmi nevšímam.
Nezávidím ti takých rodičov.

dix

nie si tučná, a rodičia by sa k tebe rozhodne nemali takto správať (a to ani keby si tú nadváhu mala). skús ich slušne požiadať, aby si takéto poznámky nechali pre seba a povedz im, že tvoje telo je len a len tvoja vec a ty rozhoduješ o tom, čo zješ a čo nie. myslia to zrejme dobre, ale môžu narobiť viac škody ako úžitku. takéto poznámky už nejedno dievča dohnali k poruchám príjmu potravy. ja som inak úplne za to, že sa treba stravovať zdravo, aj sa tým riadim a navyše pravidelne cvičím, ale dať si občas sladkosť alebo chipsy pre chuť nikomu neublíži. a to s tým nejedením po šiestej hodine je len mýtus.
btw ja som si takýchto poznámok svojho času užila tiež dosť od mamy a nenávidela som to. a to som tiež nemala nadváhu, ale vkuse do mňa rýpala, čo mám jesť, čo nemám atď. s odstupom času môžem povedať, že to do môjho života neprinieslo nič dobré, iba kopu frustrácie, hnevu a zahanbenia. a sebavedomie na nule. skús to rodičom vysvetliť, a ak nepomôže rozhovor, tak ich skrátka ignoruj... hoci je to ťažké.

Lollka

Tvoji rodicia su na hlavu, nech uz mas akukolvek postavu mas ju taku geneticky, podla vahy a vysky si chuda a nevidim dovod preco by sa mala tak obmedzovat v jedle

casnazmenu123

Skús poslať fotku, takú bez hlavy, ak sa hanbíš. Každý má inú postavu a je možné, že ak ti to ide do brucha, máš ho väčšie alebo pod. Asi by ti to nehovorili len tak.

poradim38

Coze, tak tvoji rodicia su dobre na hlavu.... urcite ich nepocuvaj, mozno mas taky typ postavy, kedy mozes mat aj menej kg ale stale budes vyzerat mohutnejsie, napriklad kvoli bokom, alebo stehnam.... ale vahu mas uplne normalnu na tvoju vysku.... jedz co chces a tvojich chorych rodicov nepocuvaj