ako ste sa dostali k vlastnemu byvaniu?

Defcon

Iva, nevadi mi to. Myslim, ze lepsie je 10 zgrlit ako pes a zariadit si byvsnie bez pozicky, ako potom 20 rokov splacat hypo....je to moj nazor, inemu neberiem jeho nazor.
A koniec koncov, zivot zacina po 40tke. Dovtedy je to detstvo.

PrezyvkuNemam

Muriela ty co si tu adminka? Ty nemas pravo rozhodovat o tom, kto kde napise. Ja vlastny byt NEMAM ale az sa mi bude chciet vezmem hypo. Frajerka ma, zdedila po babke. Ale zit tam nechcem, kupim si svoj. Az budem chciet rodinu. Vyhodis aj mna z temy? Tapa...

Mariela

Aliss, tak potom nemáš v tejto téme čo hľadať, ušetri si čas a nevypisuj sem, keď nemáš vlastný byt. To, že tvoj priateľ byt má, sa teba nijako netýka. A svoje "múdre" rady si nechaj, ja na rozdiel od teba vlastný byt už dávno mám, takže si tu môžem písať, čo chcem :) zbytočne sa nad tým rozčuľuješ, radšej rozmýšľaj, ako si zabezpečíš vlastné bývanie :)

Aliss

Mariela, dvakrat citaj, raz pis :) Ano, zijem v zahranici, kde nemam vlastny byt. Ale ako priklad nadobunutia vlastneho byvania som opisala, ako k nemu prisiel partner na Slovensku. Prosim ta, pis k teme, prestan riesit voloviny a uvazuj kym nieco napises. Usetris si cas :)

Mariela

Aliss, veď píšeš, že žiješ v zahraničí v PRENAJATOM byte. Tak potom nemôžeš odpovedať na otázku "ako ste sa dostali k vlastnému bývaniu", keď žiadne VLASTNÉ bývanie zatiaľ nemáš !! Či to už si si privlastnila byt tvojho priateľa a považuješ ho (aj) za svoj ?? Či ako ??

Aliss

Mariela, otazka a tema sa netyka toho, co si mam ja uvedomit :) Otazka znela "ako ste sa dostali k vlastnemu byvaniu". Moja odpoved - takto. Dala som priklad. Ja si nemam co uvedomovat, svoj zivot si zariadim bez ohladu na to, ci niekto planuje, neplanuje rodinu. Bola otazka, dala som na nu odpoved. Moze to byt inspiracia pre nejakeho mladeho cloveka. Ja som si napriklad nebola schopna od 15 do 20 odlozit co i len cent, kedze som zila mimo rodicov a mala som velke vydavky. Ale partner to dokazal, kedze byval doma. A kolko mladych to moze skusit tiez. Bez toho, aby si od ust odtrhali :) Davam priklad, nie navod pre teba, ci pre cele ludstvo :)

Mariela

Aliss - lenže uvedom si, že nie každý si chce založiť rodinu - ani ja nie - ale preto snáď nebudem celý život bývať v prenajatom byte??? Je to tak, že každý človek potrebuje vlastné bývanie, či už má rodinu alebo nie, na tom nezáleží.
Veď aj ty si raz budeš musieť kúpiť byt na Slovensku, ak neplánuješ žiť celý život v zahraničí.

Aliss

Zijem v zahranici v podnajme. Tu sa nezvyknu kupovat byty, ako na Slovensku. Kupa bytu prichadza do uvahy, az ked clovek zaklada rodinu. Na Slovensku ma moj priatel kupeny byt, nasetril nan behom 13 rokov, kedze brigadoval od 15stich. Neviem presne kolko si pozical od rodicov, ale nasetril nan velku sumu, takze to bola velmi nizka "pozicka". Padla tu aj otazka, ze ak niekto platil v hotovosti a teda nasetril, ci nie je luto tomu cloveku, ze si neuzival. Ku prikladu moj partner lietal po svete vdaka tomu, ze je este vacsi low cost cestovatel, nez ja :D Prechodil vela krajin, na Slovensku presiel vsetky kuty. Da sa zit normalne, neodtrhat si od ust ale zaroven setrit. Ten moj nechodi do barov, nepije, nefajci, auto mal na polovicu s otcom, jazdil vynimocne, ked ste student, nie je nic lahsie ako jazdit po SR vlakom za polovicu (dnes uz zadarmo). Myslim, ze sa to da. Clovek ked si uvedomi kolko tyzdenne mina na blbosti...alebo neresti...

Vacances

JanaE
Keď si byt zdedila, tak len zaplatíš nájomné a zvyšok výplaty dávaš kam? Keď píšeš že žiješ tak ako keby si mala hypotéku?? To nedáva zmysel.