Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vychvalovanie sa cudzím majetkom

Príspevok v téme: Vychvalovanie sa cudzím majetkom
Katzuszus

Mám na to strašné nervy. Moja dlhoročná najlepšia kamarátka, no neviem či sme ešte také kamarátky, si našla pred časom, cca 3 roky speť chlapa, ktorý je dobre zazobaný, hlavne že je od nej o 12 rokov starší ale ok, jej vec. Ona pochádza z menšej dedinky ako ja, chodili sme spolu aj na strednú do rovnakého mesta, vždy bola skromná, rodinny typ, stále na strednej omielala ako keď výjde školu tak by si chcela založiť rodinu, ona sama má veľkú rodinu (5 súrodencov). Pomáhala stále doma, v záhrade, starala sa o súrodencov keďže bola druhá najstaršia. No po škole sme sa akosi prestali stretávať, stretli sme sa možno pár krát za pol rok. No raz som bola na soc. Sieti, pozerala som si fotky a zrazu som natrafila na nejakého muža čo má s ňou fotku na nejakej pláži ako sa držia, ja som pozerala že čo to akože je, tak asi mi doplo že partner nový, neriešila som. Stretli sme sa potom po čase, tá sa tak strašne zmenila, draho oblečená, prišla na luxusnom aute, afektovaná, nepripustila ma k slovu, hovorila mi že si kúpila byt - že ona si ho kúpila (no určite), že si ho zariaďuje že tam má terasu a velké okná, ale čo je sranda, tak nepovedala mi, že má priatela, povedala že nemá nikoho, len že si našla novú prácu a tam sa jej darí. No to je úplná blbosť, lebo jedna z našej dediny sňou pracuje a hovorila že stále robí s ňou v tej istej robote. Tak som jej to všetko pochválila že nech sa jej darí, no teraz ako sa správa tak to je otras. Bola som u jej mamky na návšteve keďže sa poznáme a tá mi vravela že doma ani nebola dlho že o nej nič nevie, len odišla a odvtedy jej niet. Tak som jej vravela ako sa má, došlo mi jej mamky luto velmi. Teraz to je otrasné s ňou, bola som odvtedy aj “u nej doma” kde sa mi už konečne priznala že má partnera ale že on nie je bohatý, no potom sa prekecla že je nejaký manažér a vlastník 3 firiem a neviem ešte čoho a že je starší atď. No mne bolo jasné že sa uchytila na takého. Mne len je blbé že všetko prezentuje ako svoje, že ona si to kúpila a že je bohatá sama od seba a tieto veci. Keď si tak pomyslím aka bola predtým tak je mi do plaču. Aj jej rodina to zle znaša lebo takto ju nevychovali a ako jediná z ich detí je taká. Aký máte na to názor?

simiona

Zabudla som dodať, že ak sa dotyčnému trochu nedarí, ona hneď ujde zo vzťahu. A zavesí sa na ďalšieho bohatého, ktorý je momentálne veľmi úspešný.

simiona

Súhlasím s otvoreneoči a Mickey.

Autorka, ja si osobne tiež myslím, že tvoja kamoška je zlatokopka. A tiež, že aspoň trochu zavidis, ale to vieš ty, čo cítiš. Ja sa priznám, ja by som asi zavidela.

Mám príbuznu, ktorá chodí vždy len s chlapmi čo sú na vyššej úrovni a bohatými. Ona sama povedala, že chce mať ľahký život. Tiež si o nej myslím, že je zlatokopka.

mickey21

pozri, ludia si dnes vyberu radsej pohodlnost ako drinu, tak si narazila starsieho kvoli majetku, deje sa to stale, je jedno, ako ju vychovali, ked clovek pricuchne k peniazom, tazko sa odolavava, ale co s tym chces urobit? samozrejme, mudruje, tvari sa cudzim perim a este urcite rozprava, ako treba v zivote nieco dosiahnut a podobne, to je klasicky scenar :D

12 rokov je ozaj vela, urcite to nieje normalne a kimmy, porovnavat zivot na slovensku s afganistanom, kde ziju ludia niekde ako v 10. storoci je skutocne scestne, my sme uplne inde ako oni, oni maju ovela nizsie iq a navyky, su to prakticky barbari, to sa proste neda porovnavat a toho okupanta vojaka tam nikto neposielal....

Kimmy_CA

A čo takého strašného vlastne tá kamarátka spravila, že si zaslúži aby sa jej rodina za ňu hanbila?

Čo je také hrozné na vzťahu, kde je vekový rozdiel dvanásť rokov? To je podľa mňa ani nie jedna generácia.

A pri príspevkoch typu "takáto je dnešná realita na Slovensku" si spomeniem na jeden článok čo som kedysi dávno čítala na jednom českom portáli, kde bol v stručnosti opísaný príbeh manželky profesionálneho českého vojaka, ktorý bol na misii v Afganistáne. Tá manželka vravela, že jej manžel, po tom, ako sa vrátil odtiaľ z misie (našťastie živý, narozdiel od veľa iných čo tam zahynuli) jej s istou dávkou depresie vravel "my ani nevíme, jak se tady máme dobře". Na to si niekedy pri podobných komentároch spomeňte.

afaafaaa

MIla zlata autorka normalny muzi,? Dnes su uz neni a tu cestnu babu ktora sa snazi a maka tu najskor podvedu... zato potvora sa otrasie a ide dalej... ja som tiez bola taka ze vsetko v zivote som nadobudla sama... nikto mi nepomohol nasetrila som si krasne peniaze kupila si byt... a natrafila som na takeho hajzla ktory ma skoro o vsetko obral...nemysli si ze ak si cestna bude k tebe spravodlivy aj zivot...kazdy by to tak chcel ale zivot je nedokonaly...

Aliss

Ty si si prisla na kamosku len ponadavat a dufas, ze vsetci to budu vnimat rovnako a budu tiez na nu nadavat :) Ako vidis v tejto teme, viaceri sme sa zhodli na tom, ze nie kamoska, ale ty mas problem. Vnutorny, ktory si samozrejme nechces priznat. Inak by si ju neriesila tak, ako riesis. Pokiak ti na nej zalezi, pozvi ju na kavu a povedz jej o svojich pocitoch. Bud urobis nieco taketo alebo ju budes bezducho ohovarat na anonymnom fore :)

Bullie

Keby ti na tvojej kamoske tak zalezalo ako to tu rozpisujes tak jej povies svoj priamy nazor z oci do oci miesto toho ju ociernujes na fore. Preto si teraz lepsia? Ked sa pre taky zivot rozhodla tak asi vie alebo nevie co robi a pride na to sama. To ze ju tu budes vykreslovat ako zlatokopku z teba lepsiu osobu nerobi, prave naopak. To este fakt nikto nechape ze je treba sa starat o seba a nie ostatnych?? To je jej volba a prepac, ty jej zavidis.

Katzuszus

A odkial ste všetci vyčítali, že ja bývam na dedine stále a nemám nič? Ja odtiaľ pochádzam iba, nebývam tam. Aby bolo jasné. Že z mojho príspevku je cítiť zlosť a závisť?? Kde? Napísala som snáď že jej závidím? Ja si myslím že nie. Tu ide o ňu ako sa zmenila a všetci čo ju poznáme vieme že taká nie je a s takýmto sposobom života neskôr ju nebude chcieť nikto normálny. Také ženy nechcú normálny muži ktorí chcú pravú lásku a nie len že ho bude vyciciavať z peňazí. Ale toto nechcem moc riešiť, len prečo sa v dnešnej dobe chvália najmä ženy, ako oni majú, keď pochádzajú z dedín kde je chudoba, vidno že všetky peniaze má od sponzora, poväčšine staršieho, na rodinu zabúdajú a nežiju láskou v tom vzťahu ale kolko im dá ich sponzor na nákupy. Ja viem že dnes je to takto. Jasné že aj ja by som brala život, kde sa mi peniaze budú sypať z neba a nemusím nič, ale ja som taká že radšej beriem život taký aký ho mám, som rada že som zdravá a že mám to čo mám, nemám sa najhoršie ale najkrajší pocit je, že som si na to vydrela sama, viem, že to všetko je len moje a nikto ma o to neoberie. Nemusím byť na nikom závislá, nebojím sa povedať svoje len preto aby ma náhodou neposlal k vode a neodstrihol z toho prepichu, mám svoju hrdosť. Každý z nás by chcel taký život o to nikto z nás nepoprie, ale radšej budem hrdá žena a nie taká čo potom bude lutovať to aká bola. Ide mi čisto o naše kamarátstvo a mám pocit že ona sa nezmení pokial bude s týmto. Ale nech si robí ako chce.

otvorocikonecne

Mila autorka vitaj v dnesnej realite na SLovensku. A tou je ze ked nemas peniaze nemas nic. Dobre rano . Co bude mat zo zivota pracovita baba ktora byva niekde na dedine ma hodnoty a okopava zahradu? Akurat tak to ze ked je dobra muz si najde taku potvoru ako tvoja kamaratka. Proste cestnost pracovitost si nikto nevazi dnes.

RuzoveOkuliare

Ak ti zalezi na svojej kamaratke, tak si s nou sadni a povedz jej, ze ona uz toho narozpravala dost a ze teraz by si aj ty chcela nieco povedat. Mozno vas vztah nebude definitivne strateny.